הטרקטור לחקלאי הוא כמו הקטר לרכבת נוסעים, בלעדיו הדברים פשוט לא יכולים להתרחש במציאות החקלאית והטכנולוגית של ימינו. זוהי תלות חיובית, התקדמות טכנולוגית שאיפשרה לשנות מן הקצה אל הקצה את החקלאות בעולם ולשפר בצורה אדירה את התפוקה, היעילות והאפשרויות הגלומות כיום בחקלאות. טרקטורים חקלאיים משמשים את בעליהם לאורך שנים רבות של עשייה ועבודה מאומצת, כך שיש חשיבות עליונה לרכישת טרקטור אמין, עמיד ואשר מתאים בדיוק למשימות לשמן הוא נדרש במשק החקלאי.
טרקטור חקלאי משמש כיום לאינספור משימות וכאמור, משק חקלאי לא יכול להתקיים ולתפקד בלי כלים חזקים ורב-גוניים אלו. לרוב, הטרקטור ישמש לגרירה או דחיפה של כלי חקלאי נוסף, להעמסת משאות באמצעות כף העמסה או הרמה של משאות בעזרת אמצעי הרמה מתאים. למעשה, השם טרקטור מגיע אלינו מהשפה הלטינית, שבה משמעות המילה היא "גורר".
שלל סוגים ודגמים של טרקטורים חקלאיים
שוק הטרקטורים לחקלאות הינו מתקדם ומגוון מאוד, מבחינת סוגי כלים, יכולות, גדלים, מפרטים טכניים ושכלולים רבים הנמצאים בכלים השונים. יש טרקטורים קטנים ופשוטים המשמשים למשימות פשוטות וכלליות במשק החקלאי וישנם טרקטורים חקלאיים ענקיים ומשוכללים מאוד מבחינת יכולות והנדסת אנוש המשמשים לעיבוד שטחים עצומים.
בישראל, השוק החקלאי כולל בעיקר שלושה סוגים עיקריים של טרקטורים:
- טרקטורים למטעים ולעבודות כלליות.
- טרקטורים לגידולי שדה קטנים יחסית.
- טרקטורים גדולים וחזקים לגידולי שדה בהיקפים גדולים.
חשוב מאוד להתאים טרקטור חקלאי למהות המשימות שאותן הוא יידרש לבצע. כך טרקטור מטעים צר וגבוה לא יתאים לצורך חרישת שדה וגם טרקטור גידולי שדה גדול ומשוכלל לא יוכל להיכנס ולתמרן בתוך שורות עצי פרי במטע. יש להתחשב בהיבטים כמו רוחב וגובה, חוזק, יכולת גרירה והרמה, עם או בלי קבינה סגורה, אבזור תא הנהג, אפשרות לחיבור ציוד נלווה לטרקטור וכן הלאה – אנשי המקצוע של דוד צ'פניק ובניו יודעים להתאים עבורכם ויחד איתכם את הטרקטור המושלם לצרכים ולתקציב.
כמה עולה טרקטור חקלאי
מותגים מעולים, רב גוניות בשימושיות ומחירים מנצחים
טרקטורים חקלאיים למכירה אצל דוד צ'פניק ובניו, חברה ממובילות השוק בישראל ועם יותר מ- 40 שנות ניסיון. אנו מציעים את כל סוגי הטרקטורים החקלאיים בהתאמה אישית מלאה, רק מבית מותגים אמינים ואיכותיים ומחירים מנצחים. התקשרו עוד היום ואתם בדרך לטרקטור חדש למשק.
הטרקטור הוא אחד מכלי העבודה החשובים ביותר שיש לכל חקלאי בישראל. מחיר של טרקטור חקלאי יכול להגיע גם לחצי מיליון שקלים תלוי בסוג העבודה ובכוח הנדרש לביצוע. אז כמה טרקטור חקלאי באמת עולה ומה משפיע על המחיר?
מגוון רחב של מותגים מכל העולם
גם לטרקטור כמו לכל רכב אחר, יש מגוון רחב של מותגים. יש מותגים מוכרים יותר ומותגים מוכרים פחות, כאשר הם מגיעים מכל רחבי העולם החל מאסיה, ארצות הברית ואירופה. המותגים של הטרקטורים אמנם לא ידועים לאדם רגיל אך למי שמתעסק בחקלאות וצריך טרקטור חדש, בוודאי יש מושג מי הם היצרנים המובילים בתחום. המותגים שונים זה מזה גם בעמידות ובאמינות שלהם וגם במפרטים הטכניים והטכנולוגיה שהם מציעים, כאשר המחיר הוא נגזרת של כל אלו. ישנם מותגי טרקטורים רבים המיובאים לארץ ונמכרים על ידי יבואנים רשמיים.
כיצד ארץ הייצור משפיעה על איכות ומחיר הטרקטור?
- טרקטור חקלאי יכול לעלות בטווח מחירים גדול מאוד החל מכמה עשרות אלפי שקלים ועד כמה מאות אלפי שקלים. המחיר תלוי מאוד בארץ הייצור כיוון שככל שהיצרן בעל ניסיון עשיר יותר כך המחיר יהיה גבוה יותר. למשל, טרקטורים ממדינות כמו טורקיה, סין והודו אמנם יהיו זולים מאוד אך לא יהיו אמינים באותה מידה כמו טרקטור חקלאי המיוצר באיטליה או ארה"ב.
אם בכל זאת רוצים טרקטור חקלאי טוב המיוצר באסיה אז מדינות כמו קוריאה ויפן מביאות מגוון מותגים איכותיים יחסית ובמחירים זולים יותר מכלים המיוצרים באירופה. כמו מדינות אלו גם מדינות אירופאית כמו איטליה, וגרמניה מייצרות טרקטורים איכותיים במיוחד שכמובן יעלו יותר.
כמה עולה טרקטור חקלאי
- כוחות הסוס, קרי הכוח היוצא של הטרקטור משפיע על הגודל הפיסי של הטרקטור וכמובן על המחיר. טרקטור חקלאי עם 40 כ"ס ומימדים קטנים המיועד לעבודות קלות מאוד יעלה הרבה פחות מטרקטור עם 250 כ"ס המיועד לעבודות חקלאיות קשות במיוחד.
המפרט הטכני והאבזרים הנוספים של הטרקטור משפיעים ישירות על המחיר. לדוגמא עם טרקטור חקלאי הכולל תא מפעיל סגור ומזגן מקורי יעלה הרבה יותר מדגם עם תא מפעיל פתוח ללא מזגן !
כמה פערי המחיר גדולים?
לשם השוואה ניקח את המחיר של טרקטור בעל 50 כוחות סוס. טרקטור כזה המיוצר בהודו, סין וטורקיה יעלה בין 55 אלף ל-65 אלף שקלים כאשר כלי המיוצר באירופה יעלה כ 90 אלף שקלים. כמו כן, טרקטור עם 90 כוחות סוס המיוצר במדינות המתפתחות לעלי עשוי לעלות כ 100 אלף שקלים כאשר מותגים אירופאים יגיעו למחיר של 160 אלף שקלים ומעלה. הפערים יהיו גדולים יותר ככל שכוחות יעלו וכך המחיר יכול להגיע גם לחצי מיליון שקלים עם מודבר בטרקטור בעל 250 כ"ס ויותר תוצרת איטליה או ארצות הברית.