מידע מקצועי

בלוג

ברוכים הבאים לבלוג המקצועי של דוד צ'פניק ובניו, הפועלת משנת 1973 ביבוא, שיווק ואחזקת מותגי צ.מ.ה מהמובילים בעולם, תוך הקפדה מתמדת על שירות איכותי וזמין!
בבלוג שלנו תוכלו למצוא מדריכים מקצועיים ולהתעדכן בחידושים טכנולוגיים בעולם הצ.מ.ה. בכל שאלה, תמיד מוזמנים לפנות אלינו, נשמח לתת לכם שירות מקצועי, אדיב ואיכותי.

מיני מחפרון – ציוד מכני הנדסי קטן, יעיל וקשוח

שילוב של ציוד מכני הנדסי קומפקטי, אך כזה הנחשב ליעיל וקשוח מהווה עבור תעשיות רבות את הכלי האולטימטיבי. אחד מהכלים המאופיינים ככאלו הוא המיני מחפרון, כשגם אותו תוכלו לרכוש ב-צ'פניק.

אצלנו בצ'פניק תוכלו למצוא את המיני מחפרון מדגם FR18 של חברת "לובל". מעבר על יכולות העבודה של אותו כלי מאפשר לרבים מלקוחותינו לבחור בו ככלי שישמש אותם באתגרים הנכונים להם לאורך שנים רבות.

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות יכולותיו והפונקציונליות של המיני מחפרון, כשאלו מדגישות את נחיצותו כמעט בכל תחום תעשייה הקיים בישראל.

משקל נמוך, יכולות גבוהות

מחפרון בפעולה

המיני מחפרון מהווה כלי צמ"ה שמשקלו המרבי יכול להגיע עד ל-9,000 ק"ג, כשמשקל זה נחשב לנמוך ומתאפיין תחת הקטגוריה של כלי צמ"ה קומפקטיים. על אף ממדיו וקומתו הנמוכה של המיני מחפרון, כלי זה מאופיין ביכולות חפירה גבוהות, במנגנונים חזקים וביכולת עבודה למשך שעות רבות בכל יום.

למיני מחפרון ישנו מנגנון חיבור אליו ניתן לצרף כלים ייעודיים שונים, מה שהופך אותו למגוון וורסטילי למספר רחב של משימות. לקוחות צ'פניק, למשל, נהנים מהאפשרות לרכוש את המיני מחפרון מדגם ה-FR18 של חברת "לובל", כשאליו ניתן להוסיף שלוש כפות של 20 ס"מ, 40 ס"מ ו-80 ס"מ ללא שיניים.

יכולת תמרון גבוהה

» הקומפקטיות של המיני מחפרון מאפשרת לכלי, בעל טביעת הרגל המצומצמת, לבצע עבודות בחללים קטנים, צפופים וסגורים. שימוש במיני מחפרון נפוץ, לא פעם, בפרויקטים ושיפוצים בתוך תעשיות שונות, בהן יש צורך בכלי הנדסה שיגיעו לתוך חללים ומעברים צרים לביצוע משימה נקודתית ומשמעותית.

» אותה קומפקטיות ויכולת תמרון של המיני מחפרון, מובילה שימוש רחב שלו בפרויקטים בתוך מרכזי הערים – פרויקטים בהם הכנסה של כלי צמ"ה גדולים ומסיביים אינה אפשרית. ניתן לראות בתל אביב למשל, כיצד הפך המיני מחפרון לכלי משמעותי בפרויקט הדגל של משרד התחבורה ועיריית תל אביב בכל הנוגע לעבודות החפירה עבור רכבת המטרו ואף ככלי חיוני בפרויקטים של תמ"א 38 ברחבי העיר עצמה.

שימוש באביזרי עזר רבים

כפי שציינו קודם, התכליתיות הרבה של המיני מחפרון באה לידי ביטוי ביכולת לשלב לאותם כלים אביזרים שונים. שילוב של אותם אביזרים מאפשר להפוך את המיני מחפרון לכלי יעיל בפרויקטים של בנייה והריסת מבנים, בפרויקטים הנוגעים ליצירת תשתיות חשמל, מים, בעבודות חקלאות ואף עבור חברות העוסקות בפרויקטים של ובנייה והקמת פארקים וגינות ציבוריות.

בין היתר, ניתן לשלב לכל מיני מחפרון מספר רחב של אביזרי עזר, אלו כוללים דליים וכפות מסוגים וגדלים שונים, מקמחים (סוג של מקדחות לולייניות), פטישים, גראפלים (כלים המשמשים להרמה של פסולת) ועוד.

דיוק בזכות מערכות הידראוליות מתקדמות

עבודת המיני מחפרון בחללים מאתגרים ומצומצמים דורשת את מרב הדיוק מצד אותם כלים. הידיעה של היצרניות כי בכלים אלו נדרשת רמת דיוק גבוהה, בהשוואה לכלי צמ"ה אחרים, מובילה לכך שאותם כלים מצוידים במערכות הידראוליות מתקדמות, כשאלו מספקות את אותו דיוק, כשאליו ניתן להגיע באמצעות ממשק נוח שקיים אצל המפעיל.

ביטוי לצורך ברמת דיוק גבוהה של המיני מחפרון, ניתן לראות, למשל, בפרויקטים בהם יש צורך לבצע חפירות מדודות ומדויקות בקרקעות בהן מצויים צינורות מים ומערכות תת קרקעיות אחרות. כאן, מאפשר המיני מחפרון לבצע חפירה ברמת דיוק של ס"מ בודדים ובכך להגיע אל נקודות העומק הרצויות וזאת מבלי לבצע פגיעה במערכות תת קרקעיות אחרות.

 

מעוניינים להכיר יותר לעומק את המיני מחפרון מדגם ה-FR18 של לובל? מוזמנים להציץ במפרט הטכני של הכלי הקשוח, שיהפוך כל פרויקט שלכם לאתגר לו המיני מחפרון יכול.

טרקטור לנדיני סדרה 4 לעבודות גיזום וכריתת עצים

גיזום הוא פעולה של עיצוב צמחים על ידי בני האדם.

כל צמח מפתח אופי גידול ייחודי, אשר משקף את התאמתו לתנאי הסביבה והאקלים של אזור מוצאו. בטבע, הצמחים מווסתים את צמיחתם בהתאם לשינויים העונתיים, ופיתחו דרכים משלהם להתמודד עם תנאים קשים כמו מחסור במים, יובש, חום, קור וקרינה.

ביצוע פעולת הגיזום דורש ידע מעמיק בפיזיולוגיה של הצמחים, היכרות קרובה עם העץ או השיח, והבנה של אורחות החיים והתגובות האפשריות שלהם לפעילות הגיזום.

זו מיומנות מעשית הדורשת הכשרה והתמחות, וכלים מתאימים. יש לזכור כי הסרת חומר צמחי מעץ או משיח בתדירות גבוהה עלולה לפגוע בבריאותם ולקצר את חייהם.

 

גיזום עצים

את מטרות הדילול, הפריסה או ההגבהה של נוף הצמרת, או הקטנת העומס על הגזע, משיגים באמצעות פעולות גיזום ספציפיות.

בעת גיזום עצים בוגרים, קיימת סכנה ממשית של גרימת קרעים ופצעים בשל כובד הענפים. לכן, כשמנסרים ענף, אורכו ומשקלו עלולים לגרום לו ליפול עוד לפני השלמת החתך, קורע בנפילתו חלק מהקליפה והגזע. לפיכך, יש לבצע את גיזום הענף בשלבים;

בשלב הראשון– יש ליצור חתך תחתון, במרחק של 20-100 סנטימטרים מחיבור הענף לגזע (או לענף העבה יותר), עד לקרוב למחצית העובי.

בשלב השני– יש לבצע חתך עליון במרחק של 5-15 סנטימטרים, תלוי בעובי הענף, מהמקום של החתך התחתון. בשיטה זו, החתך התחתון אמור למנוע שבר וקריעת הקליפה.

בשלב השני של תהליך זה, לאחר שהוסר רוב המשקל מהחלק המיועד להסרה, ניתן להסיר את הגדם הנותר בקלות ובדיוק רב באמצעות ניסור תחתון ועליון המכוונים זה אל זה. במהלך הניסור, יש להחזיק את הגדם בעדינות בידיים, על מנת שלא יכביד או יפעיל לחץ על המסור ולא יפול לפני השלמת תהליך הניסור.

 

טרקטור LANDINI לעבודות גיזום וכריתת עצים

טרקטור לנדיני סדרה 4 לעבודות גיזום

כשמדברים על פרדסים, מטעים, כרמים ושורות צרות (גידולי שורה) – מדברים על לנדיני סדרה 4 קבינה פתוחה.

הטרקטור חסכוני וירוק עם 75 כ"ס ומהירות נסיעה 40 קמ”ש.

*גם טרקטור לנדיני REX4 יכול לעיתים לשמש לעבודות גיזום שונות. הטרקטור מיוצר ב-4 גרסאות ו-5 דגמים הנעים בין 75 ל-112 כוחות סוס. דגם F, מיועד למטעים קטנים ובינוניים ברוחב 1.30 מ' דגם S, למטעים צרים ועציצים (רוחב רכב 1.30 מ' ורק 1 מ' למונית) דגם GT, למטעים רחבים, אך גם לשטח הפתוח (רוחב 1.50 מ') דגם V, במיוחד לכרם ולעבודה בין שורות צרות (רוחב 1.05 מ').

אחד המאפיינים הבולטים של טרקטורים לנדיני הוא תא מפעיל גדול ונוח עם שדה ראיה רחב המספק נוחות מרבית למפעיל ועבודה יעילה.

לצורך עבודות גיזום, מרכיבים על גבי טרקטור לנדיני עם קבינה פתוחה מסדרה 4 מנוף סל לעבודות גיזום.
מנוף סל מורכב על לנדיני

מנוף סל מורכב על טרקטור לנדיני

המנוף מגיע לגובה 14 מטר עם רדיוס סיבוב 360° עם מעצור. הפעלת המנוף מתבצעת ללא צורך במייצבים, כוללת הפעלת חירום חשמלית, מערכת הפעלה הידראולית מלאה מהסל ומהקרקע. טרקטור לנדיני עליו מורכב מנוף סל כולל מיגון הקבינה נגד נפילת ענפים.

חברת דוד צ’פניק ובניו מציעה פתרונות מקצועיים ואיכותיים לעבודות גיזום לגובה: טרקטור לנדיני עם מנוף סל מורכב לעבודות גיזום עצים. לפרטים נוספים שלחו לנו הודעה.

בחירת ציוד הרמה ושינוע לבית עסק

תחום הצמ"ה מהווה תחום בו קניינים תעשייתיים ועסקים בינוניים וגדולים נדרשים לבחור ציוד יקר למסגרותיהם. חלק מאותה רכישה כוללת בחירה של ציוד בעבור משימות של הרמה ושינוע.

אחת מהחברות המובילות בישראל בה ניתן לרכוש, ואף לשכור, ציוד הרמה ושינוע היא חברת צ'פניק. באתר החברה, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של ציוד הרמה המיועד לעבודה במחסנים וציוד הרמה בדמות מלגזות וטרקטורים לתעשיות כבדות ולענף החקלאות.

בחינת סביבת העבודה

סביבת עבודה

קריטריון חשוב ומשמעותי בבחירת ציוד הרמה ושינוע במרחבי העבודה השונים, נוגע לבחינת סביבת העבודה. בחינת סביבת העבודה כוללת מענה על מספר רחב של שאלות, כשאלו יוכלו לסייע ולדייק עבורנו את הבחירה בציוד הרמה והשינוע.

בבחינת סביבת העבודה, חשוב לבחון האם מדובר בסביבת עבודה מקורה, מקורה בחלקה או כזו הנעשית באוויר הפתוח. במקרים ובהם סביבת העבודה מקורה, יהיה מדובר בעצם בחלל עבודה המוגדר מראש מבחינת הגובה המרבי שאליו ניתן להגיע ואף במספר המרבי של כלי צמ"ה שבהם נוכל לעשות שימוש בזמן נתון.

סביבת העבודה מצריכה בחינה שאמורה גם לענות על השאלה האם מדובר בסביבה הנחשבת לרטובה או כזה בה קיימת לחות גבוה, דוגמת עבודה עם ציוד הרמה ושינוע במפעלים העוסקים בהתפלת מים.

בסביבת עבודה הנחשבת לרטובה, שתהייה מוגדרת גם כסביבה בה מתרחשת הצטברות רבה של קורוזיה, נרצה לרכוש ציוד הרמה ושינוע חזקים ויציבים וכאלו להם עמידות גבוהה ללחות ורטיבות.

בחינה מדוקדקת של מפרט הציוד המוצע לכם

בהצעות המחיר הניתנות למרחבי תעשייה ועסקים בכל הנוגע לרכישת ציוד העמסה ושינוע, זוכים הרוכשים לקבל הצעת מחיר הכוללת בתוכה מפרט כלל הציוד של כל כלי. מפרט הציוד מאפשר לרוכשים לקבל תמונה רחבה וברורה, איזה כלי הם רוכשים, מהם כלל יכולותיו ויתרונותיו ואף לקבל תמונה לציוד הנלווה לאותם כלים, כשציוד זה הכרחי עבורם בביצוע מגוון רחב של עבודות ואתגרים בפרויקטים אליהם הם נדרשים.

מפרט טכני מלגזה

בחינת מפרט הציוד לעומק מצריכה, כמובן, עין של אנשי מקצוע. מעבר על מפרט הציוד יאפשר לכם להבין האם כלי ההרמה והשינוע המוצעים למכירה יוכלו לעמוד בהרמה ושינוע של הציוד שלכם, האם המפרט כולל ציוד החלפה (למשל, האם המפרט כולל בתוכו צמיגים להחלפה) והאם אף ניתן להוסיף או לגרוע ציוד מהמפרט שהועבר אליכם ובכך לדייק עוד יותר את רכישת אותם כלים לצרכים הנקודתיים שלכם.

התייחסות ללוחות זמני האספקה

לאחר שהגדרנו לעצמנו איזה ציוד הרמה ושינוע מתאים לעסק שלנו, ישנו קריטריון חשוב נוסף הנוגע לרכישה, כשקריטריון זה אינו נוגע ישירות לאיכות המוצר שאותו אנו רוכשים או שוכרים, אלא נוגע לזמני האספקה שלו.

אספקת צמ"ה למרחבי תעשייה ועסקים אינו דבר הנעשה בנָקֵל. חברות כמו צ'פניק, העוסקות ברכישת של ציוד מחברות בינלאומיות מובילות בתחום הצמ"ה, יודעות להעיד כי מדובר, אמנם, בתהליך רכישה מסודר, אך כזה שתלוי במספר רב של גורמים המובילים, לא פעם, לזמני אספקה לא מבוטלים באורכם.

אלו העוסקים ברכישה של ציוד הרמה ושינוע, מודעים כמובן לזמני האספקה של חברות רבות, ופועלים לבצע את ההזמנות מבעוד מועד. מנגד, חשוב כמובן לבחור בחברת ייבוא מהימנה המתייחסת לזמני האספקה כדבר בקודש וכזו המאפשרת מציאת פתרונות במקרים בהם חל עיכוב בלוחות הזמנים שנקבעו מראש.

אנו בצ'פניק, כחברה עוסקת בייבוא של כלי צמ"ה עשרות שנים, בנינו מערך מקצועי ויעיל שרואה בזמני האספקה קריטריון משמעותי וחשוב, לבטח עבור לקוחותינו הבונים את תוכניות העבודה שלהם שנים קדימה וזאת בהתאם לאספקת ציוד ההרמה והשינוע שלהם.

מיני באגר לעבודות עפר

בתחום כלי הצמ"ה קיימים סוגים שונים של כלים המשמשים תעשיות שונות. אחד מהכלים היעילים לביצוע עבודות עפר הוא המיני באגר, המוכר גם בשם מחפר ומחפרון. כלי שאותו ניתן לראות בלא מעט פרויקטים בתחום הבנייה בישראל ואף בתחומים נושקים אחרים.

ביקור באתר של צ'פניק יאפשר לכם להתרשם ממספר סוגים של מחפרונים למכירה המיוצרים על ידי חברת LOVOL הסינית, כשלה התמחות בייצור רכבי צמ"ה שונים וייבוא רחב של כלים למדינות אמריקה ואירופה.

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות המיני באגר וזאת בכדי שתוכלו לקבל תמונה כמה שיותר רחבה אודות אותו כלי יעיל ואף במידע ורקע הנוגע לו.

מהו בעצם מיני באגר?

המיני באגר, המוכר גם בשם מחפרון ומחפר, נחשב לכלי בו עושים שימוש רחב בתחום הבנייה, כשלו מתקן דמוי זרוע בחלקו הקדמי.

אותה זרוע ניתנת להורדה והרמה כשהיא בנויה כזרוע תלת מפרקית. זו משמשת לחפירה בעפר ואדמה, בעבור הרמה והעברה של חומרים כבדים, בפינוי של פסולת בניין ובחפירה מדויקת בעבור פרויקטים של הנחת תשתיות.

מפעיל המחפרון נמצא בישיבה על גבי הכלי כשפניו כלפי פנים. על המפעיל לעבור הסמכה מקצועית מלאה לעבודה בכלי ולהחזיק ברישיון בתוקף של מפעיל מיני באגר מוסמך.

 

שוק בעליה

מחקר שוק שפורסם באתר straitsresearch.comהעריך כי שוק המחפרונים הבינלאומי בשנת 2023 הגיע לסכום של 9.34 מיליארד דולרים. אותו מחקר הציג נתוני הערכה עתידיים, כשהצפי הוא שאותו שוק יצמח בשנת 2032 לסכום של 15.31 מיליארד דולרים, כשאחוז התפתחות בשנים 2024 ועד 2032 מגיע לגידול של 5.65%.

Mini Excavator Market

גידול שוק המחפרונים הבינלאומי. מקור:straitsresearch.com

 

במדינות בהן מתרחשת עלייה מתמדת בתחום הבנייה והנדל"ן, קיים כמובן צפי לעלייה בשימוש בכלי צמ"ה שונים ובראשם השימוש באותם מחפרונים. בישראל, בה מקודמים פרויקטים רבים בתחום הנדל"ן, כשאלו כוללים בעיקר פרויקטים של התחדשות עירונית ותמ"א 38, ניתן לראות גם כן את העלייה בשימוש בכלים אלו.

יתרונותיו היחסיים של המיני באגר

בהשוואה לכלי צמ"ה אחרים, נחשב המיני באגר לכלי קטן ומהיר, כשמאפיינים אלו מהווים את יתרונותיו היחסיים לעומת כלי צמ"ה אחרים בתעשיות הבנייה והחקלאות. מדובר בכלים הנחשבים חזקים, בעלי כושר ניידות גבוה וקלים לתחזוקה.

אחד מהסוגים הנפוצים של המיני באגר בישראל, הוא הסוג בעל ארבעה מסלולים, כשאלו כוללים גלגלי שיניים בדומה לבסיס ההינע של טנקים. בסיס זה מאפשר למיני באגר לנוע לכיוונים צידיים ולבצע עבודות בשטחים שונים ומאתגרים.

בקצה הזרוע המפרקית של הכלי ניתן לחבר דלי, כף חפירה ואף פטיש חציבה וזאת בהתאם לצרכים הנקודתיים בכל פרויקט. באמצעות אותה זרוע, והכלים המחוברים אליה בקצה, מתאפשר לכל מפעיל לחפור ולשנע אדמה בוצית, חצץ וחול, כשמשימות אלו הינן משימות על בסיס יומי ממש בענף הבנייה.

הסמכה על הכלים בישראל

כפי שציינו בתחילת הכתבה, על מפעילי המיני באגר לעבור הסמכה מקצועית שבסופה יזכו לקבל רישיון בהפעלת כלי זה.

עובדים ומפעילים המיועדים לבצע עבודות על כלים אלו, מחויבים בהכשרה מקצועית. אותה הכשרה נעשית במסגרות מקצועיות המוכרות ומפוקחות על ידי משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים. במסגרת אותה הכשרה, יזכו המפעילים לקורס הכולל 40 שעות עיוניות בנושאי בטיחות, דיני תעבורה בישראל ואופן הפעלת הכלי.

לצד הלימוד העיוני, זוכים המפעילים ב-160 שעות לימוד מעשיות, כשאלו כוללת לימוד והסמכה על המיני באגר ואף הסמכה על כלים נוספים, דוגמת שופל (מוכר גם בשם יעה אופני), משאית עפר (פירקית) ועוד.

משך הלימודים הינו כחמישה שבועות, חמישה ימים בשבוע. עבור חיילים וחיילות משוחררים, קיימת האפשרות ליהנות ממימון מלא של הקורס על ידי האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון מבלי הצורך לעשות שימוש במענק השחרור.

דגמים מיני באגרים בצ'פניק:

מיני מחפרון (באגר) לובול FR18

מיני מחפרון (באגר) לובול FR26

מיני מחפרון (באגר) לובול FR36

 

איך לבחור את המלגזה המתאימה לכם ביותר?

המבחר הרחב בשוק המלגזות, זאת לצד האפשרות לשכור מלגזות מבלי הצורך לרכוש, מוביל לשאלות רבות הנוגעות לקריטריונים ומאפיינים שאליהם חשוב להתייחס ולקחת בחשבון בטרם נבחר בצי המלגזות לאתגרים בפניהם אנו עומדים.

אחת מהחברות המובילות והמרכזיות בשוק המלגזות הישראליים, שממנה ניתן לייבא, לרכוש ולשכור מלגזות בישראל היא חברת צ'פניק, העוסקת בתחום הרחב של צמ"ה עוד משנות ה-70.

בכתבה שלפניכם ניגע במספר קריטריונים ומאפיינים שחשוב להכיר בטרם אנו מתפנים לרכוש ו\או לשכור מלגזות.

שאלה מרכזית – מלגזה מונעת או חשמלית?


מלגזה חשמלית הייסטר עם מצבר 48 וולט

 
מלגזת דיזל סדרה A

שוק המלגזות בשנים האחרונות נהנה גם כן מכלים המונעים באמצעות חשמל. כניסתן של מלגזות חשמליות הוביל קניינים של תעשיות רבות לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע לרכישה או השכרה של צי מלגזות.

ההבחנה בין מלגזות מונעות (לרוב מדובר במלגזות דיזל) למלגזות חשמליות, יהיו ברוב המקרים ההבחנה הראשונה שתידרש מצד חברות מייבאות אל הקניינים של אותן תעשיות.

כיום, למול המודעות והשאיפה הרבה ליצור סביבת עבודה שקטה וידידותית לסביבה, זאת לצד היכולת ליהנות ממלגזות המצריכות פחות תחזוקה, מעדיפים קניינים רבים לחדש את צי המלגזות שלהם ולבצע מעבר מלא ממלגזות מונעות למלגזות חשמליות.

מנגד, חשוב לציין, שגם כיום ישנן תעשיות המעדיפות להישאר נאמנות למלגזות מונעות, כשאלו נחשבות למלגזות חזקות ומסיביות המאפשרות עמידה באתגרים מורכבים בחלק מהתעשיות הכבדות.

גם לאחר הבחירה במלגזה מונעת או חשמלית, ישנם כמובן שיקולים וקריטריונים נוספים שנלקחים בחשבון על ידי הקניינים.

שאלת התקציב

תעשיות רבות בישראל וברחבי העולם עובדות ופועלות בהתאם לתקציבים שנתיים. תקציבים אלו, בחלק מהמסגרות יכולים להיות נדיבים ורחבים ומאפשרים לאותן תעשיות לבחור במלגזות איכותיות, זאת מבלי לדאוג שאלו יחרגו ממסגרת התקציב, בין אם בעת רכישתם ובין אם מדובר על עלויות תחזוקה רחבות בהמשך.

ברוב המקרים, מסגרות התקציב של תעשיות רבות אינן מאפשרות לקניינים רבים להתעלם מהעלויות הכרוכות ברכישה של כלים אלו. כאן, על הקניינים לקחת בחשבון מהן המלגזות שיכולות להתאים לצרכים העיקריים שלהם וזאת במסגרת תקציב ייעודי ומוגדר.

בחלק מהמקרים, יעדיפו חלק מהתעשיות לצמצם את צי המלגזות שירכשו וזאת בכדי לשים את ידן על מלגזות איכותיות יותר, כשאלו כשירות לעבוד במחזורי עבודה ובכך הן מסוגלות לכפות על כמות המלגזות שייעודו לאותה תעשייה מלכתחילה.

כושר הרמה

קריטריון כושר ההרמה של כל מלגזה מהווה נתון חשוב ומשמעותי בכל רכישה. בתעשיות כבדות, דוגמת אלו בתחום הברזל והפלדה, הצורך המובהק יהיה ברכישה של מלגזות להן כושר הרמה מרבי.

מנגד, בתעשיות אחרות, דוגמת תעשייה העוסקת בייצור שבבים למכונות ומחשבים לה אגפים לוגיסטיים, הצורך יהיה במלגזות להן כושר הרמה הנחשב לסטנדרטי יותר, כשהשאיפה תהיה לבחור דווקא במלגזות להן יכולות תמרון גבוהות, בהגעה למדפי אחסון גבוהים וכאלו שמסוגלות להעמיס ולפרוק סחורה מסוגים שונים של רכבים, דוגמת משאיות וטנדרים.

בתחום החקלאות, בו גם כן קיים שימוש רחב במלגזות, ישנו הצורך במלגזות להן כושר הרמה מרבי של עד שלוש טון, זאת תוך היכולת ליהנות ממלגזה לה מהירות נסיעה מעבר לסבירה והיכולת לנוע במרחבים חיצוניים מאתגרים.

אצלנו בצ'פניק, נהנים קניינים רבים ממלגזת שדה מדגם M26\30, כשזו מהווה דוגמה המחדדת את השילוב אליו שואפים קניינים רבים למלגזות בתחום החקלאות – מלגזה בה קיים שילוב בין כושר הרמה גבוה וזאת מבלי לוותר על מהירותה, גובה הרמה של עד 7 מטרים ומנוע חזק בעל 74 כוחות סוס.

מלגזת שדה ושטח M26\30
מלגזת שדה M26\30

מעוניינים לשכור מלגזות שלנו? להתייעץ בנוגע לרכישה של צי מלגזו מהמגוון הרחב שיש לצ'פניק להציע לכם?

מוזמנים ליצור עמנו קשר כאן.

 

מלגזת היגש: מהי ומהם השימושים הנפוצים שלה?

אלו המכירים לעומק את עולם המלגזות יודעים להצביע על סוגים רבים ושונים של מלגזות. אחד מהסוגים הפחות מוכרים לקהל הרחב היא מלגזת היגש, כשגם ממנה נהנים כיום לקוחות צ'פניק.

 

המגוון הרחב בסוגים והדגמים של המלגזות, בא לתת מענה לאתגרים והמשימות הרבות להם נכונות התעשיות השונות בישראל ובמדינות נוספות. גם מלגזת היגש, המוכרת בשמה הלועזי כ-Reach Truck, מהווה מלגזה שיש בה לתת מענה ייחודי יותר.

 

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות מלגזת היגש. מהי אותה מלגזה ומהם השימושים הנפוצים שלה.

 

מהי בעצם מלגזת היגש?

 

מלגזת היגש הינה מלגזה ניידת שעיקר שימושה נעשה במחסנים, מרכזי לוגיסטיקה ובאתרי עבודה לא מקורים. לעומת מלגזות אחרות, למלגזות היגש ישנה זרוע ארוכה ולה משטח עבודה (המוכנה בעצם היגש) שאותו יכול מפעיל המלגזה להאריך וזאת בכדי להגיע בצורה נוחה ובטוחה למטענים המאוחסנים בגבהים שונים.

 

קיימות כיום בשוק מלגזות ההיגש מלגזות להן יכולת הגעה לגובה מרבי של 12 מטרים, כשאצלנו בצ'פניק תוכלו אף ליהנות ממלגזת היגש מדגםR1.4 – R2.5  לה גובה הרמה מרבי של 14 מטרים. יכולות אלו הופכות את מלגזות ההיגש לכלי עבודה אידיאלי בכל הנוגע ליכולת לנצל חללי אחסון ולוגיסטיקה בצורה יעילה וחסכונית.

 

באילו תעשיות נפגוש מלגזות היגש?

 

מלגזות היגש, כאמור, מהוות מלגזות המיועדות לצרכים של תעשיות מסוימות וזאת בהתאם לאתגרים ולתנאי החלל והעבודה בכל מקום. כיום, תוכלו לפגוש שימוש במלגזות אלו כמעט בכל תעשייה בישראל.

 

מחסנים ומרכזי לוגיסטיקה

 

כפי שציינו קודם, מלגזות היגש הפכו בשנים האחרונות לכי עבודה נפוץ ומועדף במחסנים ומרכזי לוגיסטיקה רבים בישראל. אלו כוללים, בין היתר, מחסני מזון (הן של יצרניות מזון והן של רשתות מזון וסופרמרקטים), מחסנים לחלקי חילוף בתחום הרכב, מרכזי לוגיסטיקה לציוד מחשבים, מחסנים לכלי בית ועוד.

 

באותם מחסנים ומרכזי לוגיסטיקה, משמשים מלגזות היגש ככלי מרכזי לאיסוף מסודר של מוצרים מהמדפים, במיון וארגון המלאי, בהעמסה ופריקה של ציוד ממכולות ומשאיות, זאת תוך יכולת תמרון גבוהה וביכולת להגיע לגובה של 12-14 מטרים.

 

חקלאות ומשקים

 

את מלגזות ההיגש ניתן לראות גם בענף החקלאות ובמשקים רבים בהם מגדלים בעלי חיים. ברפתות, למשל, משמשות אותן מלגזות להעברה של מזון, חציר, ציוד חקלאי, ביצוע משימות אספקה ובסידור של סחורות.

 

היכולת של אותן מלגזות לעבוד גם מחוץ למרכזי עבודה מקורים, הופכת את המלגזות לכלי חיוני ממש עבור לא מעט חקלאים ובעלי משקים. אלו דואגים, בין היתר, להכשיר את העובדים בנסיעה ותפעול מלגזות אלו, מה שהופך את העבודה לקלה ויעילה יותר, הן עבור צוות העובדים והן עבור הממשקים הרבים שאיתם באים במגע בכל משק חקלאי.

 

קווי ייצור והרכבה

 

תעשיות רבות העוסקו בקווי ייצור והרכבה זקוקות גם כן למלגזות היגש. אותן מלגזות הופכות לכלי יעיל בתוך וכחלק אינטגרלי במערך הייצור, לבטח במקרים ובהם חומרי הגלם צריכים להיות מובלים לאורך שעות עבודה רבות, כשאותם חומרי גלם ניתנים להעברה במתחמים קטנים וצפופים רק באמצעות כלי צמ"ה קומפקטי כמו מלגזות היגש.

 

שימוש יעיל ונכון של מלגזת היגש בתוך מערך הייצור וההרכבה מאפשרי את ייעול התהליך, הן מבחינת הזמן שלוקח לסיים את פס הייצור והן מבחינת היכולת של צוות העובדים להתרכז ולהתפנות למשימות אחרות, כשלמפעיל המלגזה אחריות ומשקל משמעותי ביכולת לתרום לתפוקה ואף למצוא עם הזמן דרכים נוספות כיצד לייעל אותה אף יותר.

 

לצד התעשיות בהן נגענו, חשוב לציין ולומר כל מלגזות אלו הפכו לכלי חובה ממש גם בתעשיות הנחשבות למורכבות ו"קשוחות" יותר, דוגמת ענף הבנייה והמתכות ואף ביכולת לעשות בהן שימוש במוסכים, האנגרים ובתי מלאכה.

יבוא טרקטורים חקלאיים

ייבוא של כלי צמ"ה לישראל, ובראשם טרקטורים המיועדים לתחום החקלאות, מהווה אתגר חשוב ומרכזי עבור כל חקלאי ובעל משק. ביטוי לצורך בטרקטורים אלו ניתן לראות במשקים רבים, המעידים עד כמה כלי זה מהווה גורם מרכזי ביכולת לעמוד במשימות השוטפות.

 

בישראל, מהווה חברת צ'פניק את אחת החברות המובילות והמרכזיות בייבוא של טרקטורים חקלאיים. צ'פניק פעילה עוד משנות ה-70 ומוכרת בענף החקלאות ככזו המספקת לחקלאים ומשקים טרקטורים חקלאיים מחברות בינלאומיות מובילות ובראשן חברת Landini האיטלקית.

 

מתי החל ייבוא של טרקטורים לחקלאות בישראל?

 

ראשוני הטרקטורים לחקלאות הגיעו לישראל מאירופה בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת. באותה עת, הובאו לישראל טרקטורים שאובזרו בגלגלי נסיעה מפלדה, כשלהם מנוע דיזל עם ראש ליבון (מנועי ראש ליבון אופיינו במנועים שפעלו בטמפרטורות גבוהות). טרקטורים אלו אופיינו ככלים כבדים ומגושמים, בעלי הספקים נמוכים, כשלמפעילים היה קושי, במקרים מסוימים, להתניעם.

 

עם השנים, החלו בישראל לייבא טרקטורים לחקלאות גם מארה"ב. גם כאן, צוידו הטרקטורים האמריקאים בגלגלי פלדה, כשמנגד אלו כבר היו מאובזרים במנועי נפט ומנועי בנזין. הטרקטורים מארה"ב נחשבו לטרקטורים מגושמים פחות והפכו ליעילים ונוחים להפעלה בקרב משקים רבים בישראל.

 

כניסתם של טרקטורים הנעים על גבי זחלים החלה בשנות ה-30. טרקטורים אלו היו מצוידים גם כן במנועי נפט ובנזין, כשלהם הספקים של עד 22 כוחות סוס. כוח הסחיבה של אותם טרקטורים היה רחב יותר, כשלהם גם כושר תמרון גבוה ושיפור מרבי בנוחות המפעיל וביכולת לתפעל ולשלוט בכלי.

 

לאורך השנים, נהנו החקלאים בישראל ממבחר רחב של טרקטורים לחקלאות, זאת תוך היכולת ליהנות מהתקדמות טכנולוגית בתחום, כשזו כללה, בין היתר, טרקטורים המצוידים במנועים בעלי הספקים גבוהים, כאלו המאופיינים במרווחי קרקע רחבים וטרקטורוני אופנים בעלי הנעה של 4 X 4.

 

הגברת הייבוא של טרקטורים לחקלאות כפועל יוצא להשקעה בטכנולוגיות בתחום

 

באוגוסט 2023, החליט משרד החקלאות בישראל להשקיע סכום של 30 מיליון דולרים לחיזוק החקלאות בישראל בכל הנוגע להשקעה בטכנולוגיות שונות שיש בהן לקדם את הענף הכה חשוב.

 

בהודעה של משרד החקלאות יזכה כל חקלאי בישראל לקבל כ-30% משווי ההשקעה שלו בטכנולוגיה. בהודעה שיצאה הבהיר משרד החקלאות כי יתמוך בטכנולוגיות בתחום "מכונות קטיף ואסיף לפירות, מכונות שתילה לירקות, מזרעות, שימוש בשרותי מידע לחקלאות מדייקת באמצעות צילומי לוויין, רחפנים או חיישנים משדרים המשמשים לבקרת השקיה, דישון, ריסוס וצימוח, מערכות בקרה לאקלים ומים, מערכות הידרופוניות, מערכות מיון בבתי אריזה ועוד".

 

התמיכה הכספית לאותם חקלאים, מאפשרת לרבים מהם כיום לנתב לעצמם תקציבים רחבים יותר בעבור ייבוא ורכישה של טרקטורים חקלאיים. אנו, בצ'פניק, רואים עצמנו כחברה מובילה בישראל המאפשרת לחקלאים ומשקים ליהנות מטכנולוגיות חדישות ביותר בכל הנוגע לתחום הצמ"ה ומאפשרים לאותם חקלאים, שנהנים מאותה תמיכה של משרד החקלאות, לייבא למשקים שלהם את הטרקטורים המובילים בתחום, זאת תוך הידיעה כי הם שמים מבטחם בחברה מהימנה ומקצועית, שתהווה עבורם מסגרת המעניקה מענה צרכני ומקצועי בנוגע לכל אתגר עתידי עימו יצטרכו להתמודד.

 

ייבוא טרקטורים חקלאיים מחברה המספקת שירותי אחזקה

 

חקלאים רבים בישראל, לצד גורמים בתעשיות אחרות, יודעים להעיד עד כמה מלאכת הייבוא של כלים ארצה אינה פשוטה ובה אתגרים ומאפיינים רבים שיש להכיר. לצד היכולת לזהות חברות המתמחות ומצטיינות בייבוא של כלים אלו, שאיפתם של חקלאים רבים למצוא ולאתר חברות שלא רק מייבאות את אותם כלים, אלא יודעות לתת מעטפת מקצועית רחבה יותר, כשבראשה היכולת לספק שירותי אחזקה לאותם כלים.

 

אנו בצ'פניק מאפשרים לכלל לקוחותינו ליהנות ממחלקת שירות רחבה הכוללת תמיכה טכנית, תוך מתן מענה מהיר ומידי לכל מקום בארץ, זאת באמצעות צי ניידות הקיים בחברה.

 

מעוניינים לבחון מה יש לנו להציע לכם בכל הנוגע לייבוא של טרקטורים חקלאיים? צרו קשר עוד היום בטלפון 03-9533200.

 

לקטלוג טרקטורים לנדיני לחצו כאן.

 

לקטלוג טרקטורים לובול לחצו כאן.

צריכים לחפור במקום צר וקטן? מיני מחפרון הוא הפתרון 

ביצוע של חפירות שונות מצריך שימוש בכלי צמ"ה המתאימים למשימות אלו. לצד הצורך בביצוע של חפירות עמוקות על גבי שטחים נרחבים, ישנם פרויקטים המצריכים חפירה נקודתית במקומות צרים וקטנים.

במקרים בהם ישנו הצורך בביצוע של חפירה במקום צר וקטן, מהווה המיני מחפרון את כלי הצמ"ה לו תזדקקו. בצ'פניק נהנים הלקוחות ממגוון מיני מחפרונים בטווחי עבודה של 1,810 ק"ג ועד מיני מחפרון בעל משקל עבודה של 3,800 ק"ג.

https://www.youtube.com/watch?v=Rb8gzmDiC9A
מיני באגר 1.8 טון LOVOL

למה בדיוק משמש המיני מחפרון?

לצד מחפרונים מסיביים וכבדים המיועדים לחפירות עמוקות ועל גבי שטחים נרחבים, מהווה המיני מחפרון, המוכר גם בשמות מיני באגר ומיני מחפר, ככלי המשמש לחפירה וגירוף של אדמה, חול, בוץ וחצץ, כשייעודו לפרויקטים קטנים ומצומצמים יותר.

שימוש באותו מיני באגר אפשר לראות בפרויקטים רבים בתחום הבניין והתעשייה, לבטח כשבתחומים אלו יש צורך לבצע עבודות חפירה וגריפה נקודתיים במקומות צרים וקטנים וכאלו שאינם מאפשרים כניסה של כלי צמ"ה מסיביים.

שימוש נרחב של מיני מחפר ניתן לראות לרוב בעבודות גינון שנעשות בפארקים, גינות וחצרות, כשהמיני מחפרון מהווה כלי מרכזי עבור צוותי גינון מקצועיים ואף ככלי המאפשר עבודה בבתים פרטיים להם חצרות רחבות באופן יחסי לעומת חצרות וגינות של בתים פרטיים.

הפעלת מיני מחפרון

על פניו, המיני מחפרון נראה ככלי צמ"ה שקל לתפעול וכזה שאינו מצריך שום הכשרה מראש. עם זאת, חשוב להבין שגם כאן, הפעלה ושימוש בכלי מצריכים הכשרה מקצועית, כשזו צריכה להיעשות באמצעות אנשי מקצוע.

במסגרת ההכשרה, מפעיל מיני מחפרון זוכה להכיר את יכולותיו של הכלי ולהתנסות במשימות חפירה, יישור קרקעות ואדמה, העמסת ציוד וחומרים על טנדרים ומשאיות, נסיעה בשטחים שונים ומאתגרים ובהכרה של מאפייניו הפיזיים והטכניים.

חלק משמעותי וחשוב בהכשרת המפעיל נוגע לנושאי בטיחות, כשהעבודה על הכלי מצריכה את ערנותו של המפעיל לגבי אופן עבודתו והפעלת הכלי מבלי שהוא מסכן את עצמו ואת העובדים סביבו וביכולת להימנע מלפגוע בסביבה עצמה.

במידה ושכרתם לפרויקט נקודתי אצלכם בבית או במפעל, חברה לבינוי שאמורה להפעיל מיני מחפרון, חשוב לוודא כי המפעיל אכן עבר הכשרה מקיפה ומקצועית, כשהוא בעצם כשיר ויכול לתפעל כלי זה במסגרת התקנות והחוקים הקיימים בישראל.

כלי קל לניוד

עבור חברות בינוי וקבלנות, השימוש במיני מחפרון התרחב לאורך השנים. בבתים ומבנים רבים, התרחב הצורך לבצע עבודות עדינות ומדויקות יותר, כשאלו אינן מתאימות למחפרונים מסיביים.

העובדה כי במשאית אחת ניתן לנייד בקלות ובמהירות את הכלי ממקום למקום, מובילה רבים לבחור במיני מחפרון ככלי עבודה מרכזי ומשמעותי יותר וזאת תוך ויתור על רכישה או השכרה של כלי צמ"ה כבדים ומסיביים יותר.

היכולת לנייד בקלות ובמהירות כלים אלו, מאפשרת במקרים מסוימים לעשות שימוש במיני מחפרון במספר פרויקטים במקביל. היכולת, למשל, להשכיר את המיני מחפרון לשני פרויקטים ביום, כשניתן לשנע אותם בקלות ובמהירות, מאפשרת למשכיר ליהנות מהכנסה משמעותית בהשכרת כלי זה למול השכרה של כלי צמ"ה אחרים.

מחפרון לובול FR36

עבור אלו המעוניינים לרכוש מחפרון חזק ומסיבי וכזה שנע על גבי זחלים, אצלנו בצ'פניק תוכלו ליהנות ממחפרון (באגר) לובול FR36. המחפרון של חברת הענק הסינית LOVOL מצטיין ביכולת עבודה של לא פחות מ-3,800 ק"ג.

באמצעות הצצה במפרט הטכני של הכלי תוכלו להתרשם כי מדובר בכלי בעל מהירות נסיעה מרבית של 4.2 קמ"ש. עם רכישת הכלי אתם מקבלים שלושה סוגים של כפות, מחליף כפות הידראולי ושסתום החזקה (משמש להגנה בפני כשלים הידרואליים).

באגר 3.8 טון מבית המותג LOVOL

תא המפעיל של הכלי נחשב לתא נוח לתפעול, כשהוא כולל בתוכו מסך מגע 9 אינצ', הנעת הכלי באמצעות כפתור, מערכת שמע בלוטוס וגגון המאפשר עבודה בימי קיץ חמים ואף בימים גשומים.

לקטלוג של כל הבאגרים לחצו כאן.

טרקטור לרפת

בישראל קיימת פעילות ענפה של רפתות, כשרובה הגדול מהווה חלק מתעשיית החלב בישראל. תפעול אותם משקים נעשה, בין היתר, באמצעות טרקטורים המיועדים לעבודה ברפתות, כשאיכות כלים אלו משפיעה באופן ישיר על יכולתם של אותם משקים בישראל לעמוד באתגרים השונים הצפויים להם.

אנו בצ'פניק מאפשרים ללקוחותינו ליהנות ממספר טרקטורים המיועדים לעבודה ברפתות. באתר האינטרנט שלנו תוכלו להתרשם מספר דגמים המיועדים לעבודה ברפת, כשאלו הבולטים הם טרקטור לנדיני סדרה 5 וטרקטור לובול M1104.

טרקטור חקלאי סדרה 5
טרקטור לנדיני 5-100
טרקטור חקלאי לרפת - לובול
טרקטור לובול 110 כ"ס

הביקוש של מאות רפתות בישראל לטרקטורים לרפת

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי הביקוש לטרקטורים לרפתות מתרחב מידי שנה. בחלק ניכר מהרפתות בישראל נעשה שימוש במספר טרקטורים, מה שמגביר את ענף המכירות בתחום, שגם בו מהווה צ'פניק שחקן מרכזי.

מנתונים שפורסמו בדו"ח מבקר המדינה במאי 2023, נכון לשנת 2021 נרשמו בישראל קצת יותר מ-118 אלף פרות חולבות, כשאלו מרוכזות בלא פחות מ-686 רפתות בישראל, כשמתוכן כ-440 רפתות נמצאות באזורי עדיפות לאומית.

נתונים מספריים אלו מבטאים, כאמור, את הביקוש הרחב לטרקטורים לרפתות בישראל, זאת תוך האפשרות אצלנו, בצ'פניק, ללמוד ולבחון תוך כדי תנועה מהם דגמי הטרקטורים לרפתות המתאימים ביותר לאותם משקים בישראל.

מנו אלו משימות ואתגרים מיועדים לטרקטורים שלכם בטרם הרכישה

על מנת שתוכלו לדייק עבורכם את הטרקטורים שיתאימו למשימות והאתגרים השונים, חשוב בראש ובראשונה לבצע חלוקה ברורה אודות המשימות והאתגרים המיועדים לטרקטור שלכם ברפת, תוך היכולת לשייך לכלים אחרים משימות אחרות.

ביצוע סיווג המשימות עבור הטרקטור שלכם, יאפשר לכם להבין בצורה חדה וברורה מה תרצו לקבל מהכלי שלכם ברפת. האם שאיפתכם לטרקטור רב תכליתי שיוכל לבצע מספר רחב של משימות בכל יום, או יש ואולי אתם זקוקים לטרקטור שיבצע מספר מצומצם של משימות.

בחירה בטרקטור שעיקר פועלו ברפת, למשל, הוא בהעברת חציר מהשדות לאורך הרפת, יאפשר לנו להתמקד ברכישה של טרקטור בעל מאפיינים מסוימים, כשאלו באים לידי ביטוי בטרקטור המתאפיין ביכולת נסיעה מהירה גם בזמן נשיאת חציר, בטרקטור נמוך המאפשר נסיעה בקבינה פתוחה וכזה שאינו מצריך כושר הרמה מסיבי.

בחירה בטרקטור לרפת בעל מעביר כוח (PTO) משמעותי

השימוש בטרטור לעבודה ברפת מצריך ברוב המקרים שימוש במתקנים שונים המתווספים לטרקטור וזאת בכדי לאפשר לכלי לבצע מספר רחב של משימות, בין אם מדובר על העברה של ציוד כבד, שינוע של חציר לאורך הרפתות, בפינוי בוץ ופסולת ועוד.

כשאנו מתפנים לבחור טרקטור לרפת, חשוב לקחת בחשבון את יכולת העברת הכוח שלו לאותם מתקנים נלווים וזאת באמצעות איכות מעבירי הכוח שלהם – ה- Power Take Off (PTO), זאת לצד נתונים נוספים הנוגעים לכוח הסוס, מאפייני המנוע, מספר ההילוכים ועוד.

בחירה במנוע נקי

העבודה ברפתות באמצעות טרקטורים, בשונה ממרחבי עבודה אחרים בהם השימוש בטרקטורים תדיר גם כן, מצריך שימוש בכלים "ירוקים" המתאפיינים ככלים שהפעלתם אינה פוגעת באיכות האוויר, לבטח כשבסביבת העבודה נמצאים רפתנים והפרות עצמן.

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי רפתנים בישראל מעדיפים לשים ידם על אותם טרקטורים "ירוקים" ומאפשרים להם ליהנות מטרקטורים המקדמים גם יעדים אלו.

בדגם הלנדיני סדרה 5, שאותו הזכרנו קודם, נהנים בעלי הרפתות מטרקטור לו דרגת סינון אוויר בתא הפעיל ברמה 4, שכבתוך התא נהנה המפעיל ממערכת מיזוג נוחה ומתא בעל סינון רעשים גבוה. מאפיינים אלו, שומרים לאורך זמן על בריאותו ותפקודו של המפעיל ומאפשרים לו לשהות בתאו זמן עבודה ממושך.

לצד שמירת בריאותו של המפעיל, מתאפיין הלנדיני סדרה 5 גם במנוע FPT חסכוני ונקי. מנוע השומר, בעצם, על איכות האוויר ברפת, הן עבור העובדים במקום ולבטח עבור הפרות עצמם.

השימוש במנועי FPT בתחום התעשיות החל עוד ב-2005, כשפיתוחים משמעותיים של מנועים אלו נמשכו עד ל- 2011. מדובר במנועים בעלי הספק ויעילות גבוהים העומדים בתקני הפליטה בינלאומיים המחמירים ביותר.

שימוש במנועי FPT יבטיח לכם עבודה עם טרקטור איכותי ומסיבי וזאת מבלי להתפשר על כלי שפליטת החלקיקים הרעילים שלו גבוהה. מאותה סיבה, שימוש תדיר במנועים אלו נעשה גם בתחום הכלים הימיים.

מלגזות משומשות במחיר משתלם

בכתבות קודמות עסקנו בחשיבותן של מלגזות במפעלים ותעשיות שונות בישראל ובעולם. רכישתן של מלגזות מהווה חלק ניכר בתקציבן של אותן מסגרות, מה שמוביל את חלקן לאפשרות של רכישת מלגזות יד שניה.

גם אצלנו בצ'פניק תוכלו ליהנות ממלגזות יד שניה. ביקור בעמוד ה"משומשים" יאפשר לכם להתרשם ממגוון מלגזות משומשות, זאת לצד מכירה של צמ"ה וציוד יד שניה נוסף, תוך הקפדה על מכירת צמ"ה וציוד מהימן ובטיחותי העומד בדרישות החוק ותקני הבטיחות בישראל.

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות היתרונות הבולטים הקיימים, בכל הנוגע לרכישה של מלגזות יד שנייה.

עלות נמוכה לעומת מלגזות חדשות

אין ספק שהיתרון הבולט ברכישה של מלגזות יד שניה נוגע למחירן וזאת בהשוואה למחיר של מלגזות חדשות. עבור מפעלים ותעשיות רבים, ההשקעה הכספית בצי מלגזות וציוד צמ"ה נוסף מהווה חלק ניכר בתקציבם השנתי.

עבורם, רכישה של מלגזות משומשות תקינות, בעלות נמוכה משמעותית, מאפשר לבסס חיסכון רחב בתקציבן, מה שמפנה השקעה באותו תקציב ברכישה של כלי צמ"ה נוספים ובהשקעה, למשל, בכוח האדם במקום – בין אם מדובר על הכשרות מקצועיות לעובדים ועד היכולת להעניק תנאי העסקה נדיבים יותר.

העלות הנמוכה יחסית ברכישה של מלגזות יד שניה, מאפשרת למסגרות רבות לרכוש כמות מספקת של מלגזות להן הן זקוקות וזאת בהשוואה למסגרות אחרות שבחרו ברכישת צי מצומצם של מלגזות חדשות, תוך הידיעה שכמות המלגזות איננה מאפשרת לעבוד בתפוקה מרבית בכל יום עבודה ובהתאם לפוטנציאל הקיים.

רכישה של מלגזות משומשות, כשכמותן מאפשר לאותן מסגרות תפוקת עבודה מרבית בזכות מחירן הנמוך, מהווה נקודה חשובה ומשמעותית בצמיחתן, כשהיכולת לעמוד בתפוקת עבודה מרבית מאפשרת להן לצמוח ולהפוך לכוח משמעותי בתחום התעשייה בו הן פועלות בתוך מספר שנים.

חשוב כמובן לזכור שהטבה בעלות מלגזות היד שניה, עדיין תצריך מאיתנו לבחון את איכות המלגזות המוצעות למכירה. בחינה זו צריכה לכלול את איכות, כשירות ויעילות אותן מלגזות, האם מדובר במלגזות שעברו טיפול ותחזוקה המאפשרים עבודה איתן באופן בטיחותי והאם קיימת אחריות ומסגרת טיפולית למלגזות בעת הצורך.

רכישת מלגזות יד שניה שהשימוש בהן היה מזערי

יתרון בולט נוסף ברכישה של מלגזות משומשות, הוא האפשרות לשים ידינו על מלגזות יד שניה שהשימוש בהן היה מועט, כשהן נמכרות במחיר נמוך ואנו, בעצם, נהנים ממלגזות חדשות ממש.

ישנם מקרים בהם ניתן למצוא בשוק המלגזות המשומשות, מכירה של מלגזות מתעשיות ומפעלים המוכרים את המלגזות שלהם וזאת לאחר זמן קצר מרכישתן. אחת הסיבות למכירת אותן מלגזות, חל בשל מקרים בהן אותן מסגרות רכשו לעצמן מלגזות שאינן מתאימות לאתגרי העבודה שלהם.

היכולת לשים ידינו על מלגזות יד שניה, ששימושן בעבר היה מצומצם, מאפשר לנו ליהנות ממלגזות המתפקדות כמלגזות חדשות ממש, כשאלו נמכרות במחירים נמוכים משמעותית. קניינים במפעלים ותעשיות שונים, המכירים מקרוב את עולם כלי הצמ"ה המשומשים, ידעו לשים ידם על אותן מלגזות יד שניה, שהשימוש בהן היה מזערי, ובכך לאפשר למסגרותיהם ליהנות ממלגזות חדישות במחירי רצפה.

רכישת מלגזות משומשות שעברו טיפולים ולהן אחריות ומסגרת לטיפולים בעתיד

ברכישה של מלגזות משומשות, חשוב לוודא כי מדובר במלגזות שעברו את כלל הטיפולים הנדרשים. הטיפול והתחזוקה במלגזות חשוב ומשמעותי, הן ביכולת ליהנות מתפעול מלא שלהן ולבטח בהבטחת בטיחות המפעיל והעובדים סביב.

ברכישת מלגזות שימושיות, חשוב לדרוש את כלל הניירת וארכיון הטיפולים של אותן מלגזות. במידה ואותן מלגזות יד שניה טופלו ותוחזקו כראוי, הדבר יבטיח לכם כי אתם רוכשים ציוד צמ"ה תקין וזאת בכדי להימנע מרכישה של חתול בשק.

לאחר הרכישה, יש לדאוג לאחריות הכלים, זאת לצד מציאת מוסכים וסדנאות המתמחים בטיפול ותחזוקה של הכלים שלכם. במידה ורכשתם מלגזות יד שניה שהטיפול ורכישת חלקי החילוף שלהן יקרה, יש ולאורך זמן רכישה של אותן מלגזות לא תהיה כדאית ברמה הכספית.

עגלות משטחים חשמליות לעומת עגלות משטחים מכאניות

עגלות משטחים מהוות כלים משמעותיים במפעלים ומתארי תעשייה רבים ומגוונים. בישראל, מסגרות רבות נהנות מאותן עגלות, כשרכישה שלהן מביאה רבים להתלבטות האם לבחור בעגלת משטחים חשמלית או שיש וכדאי להסתפק בעגלת משטחים מכאנית.

בכתבה קודמת שלנו, אנו בצ'פניק, העמקנו בנוגע לסוגי עגלות המשטחים הקיימים כיום בשוק, זאת תוך התייחסות לעגלת משטחים חשמלית שאותה תוכלו למצוא באתר שלנו.

בכתבה שלפניכם נעמוד על ההבדלים השונים הקיימים בין עגלות משטחים חשמליות לבין עגלות משטחים מכאניות\ידניות.

מהי סביבת העבודה?

מאפיין משמעותי בבחירת עגלת משטחים נוגע לסביבת העבודה. במפעלים ותעשיות רבות, קיימת סביבת עבודה מקורה שנעשית בשטח הנחשב למצומצם. במקרים אלו, בהם עגלות המשטחים אינן חשופות למפגעי מזג אוויר, רבים מאותם מפעלים ותעשיות יבחרו לעבוד עם עגלות משטחים חשמליות, כשהבלאי שלהן בתוך מבני תעשייה סגורים יהיה ארוך יותר ותפוקת עבודתם תגדל.

במקרים אחרים, ניתן לפגוש תעשיות ומפעלים בהם מרחב העבודה של עגלת המשטחים בחלקו מקורה ובחלקו מתבצע בחוץ. לרוב, יהיה מדובר בשטח עבודה רחב יותר, כשלצד השימוש בעגלות משטחים נראה שימוש גם בכלי צמ"ה שונים דוגמת מלגזות. כאן, הבחירה בעגלת משטחים חשמלית או מכאנית לא תהיה חד משמעית, כשיש מקרים רבים בהם יבחרו מנהלי העבודה לעשות שימוש בעגלות חשמליות לעבודה בחלקים המקורים ושימוש בעגלות משטחים מכאניות במרחבים בשאר מרחבי העבודה.

במקומות בהם סביבת העבודה היא ברובה בשטח שאינו מקורה, הצורך בעגלות משטחים חשמליות יהיה קטן יותר. בעבודה בחוץ, הכוללת ברוב המקרים העמסת ציוד מרכבים ואליהם, העבודה עם עגלות משטחים מכאניות תספיק.

ביצוע הסמכות

שימוש בעגלת משטחים חשמלית מצריך הסמכה של המפעיל. ביצוע אותן הסמכות לכלי חשמלי אמור להבטיח את שלומם של המפעילים עצמם ושל העובדים סביב. אותן הסמכות נערכות במשך מספר ימים, כשעלותם נפרדת ממחיר העגלות ומובילה גם למחסור של כוח אדם באותם מפעלים ותעשיות שונים.

במפעלים ותעשיות בהן עגלות משטחים מכאניות תאפשר לבצע את האתגרים היומיומיים, מעדיפים מנהלי עבודה רבים להסתפק באותן עגלות משטחים מכאניות, כשעלותן נמוכה מעגלות משטחים חשמליות ולמול העובדה שהפעלת עגלות המשטחים המכאניות אינה דורשת כל הסמכה פורמלית.

העובדה כי אין כל דרישה להסמכה רשמית בהפעלת עגלת משטחים מכאנית, אין בה לפטור את מנהלי העבודה בהעברת דגשים חשובים לעובדים שאמורים לעבוד עם כלים אלו, לבטח אם מדובר בעובדים צעירים, שלהם אין כל ניסיון קודם בעבודה עם כלים דומים.

אינטנסיביות הכלים

אין ספק שההבדל המשמעותי והעיקרי בין עגלת משטחים חשמלית לזו המכאנית, בה לידי ביטוי באינטנסיביות וכוח העבודה השונה מבין שתיהן. עגלות משטחים חשמליות מהוות כיום כלי חזק, מהימן, שלו יכולות ביצוע מגוונות ורבות יותר לעומת עגלות משטחים מכאניות. מדובר בכלים המיועדים לעבודה פרודוקטיבית יותר ולהפוך לכלי משמעותי במרחבי תעשייה שונים.

במפעלים ותעשיות בהן יש צורך בשינוע של ציוד לגובה של ארבעה מטרים ויותר ובכושר הרמה של אלפי ק"ג, אין ספק שהבחירה צריכה להיות חדה וברורה ברכישה של צי עגלות משטחים חשמליות, כשהיבט נוסף וחשוב נוגע לכך שהפעלת עגלת משטחים חשמלית אינה מצריכה הפעלה של כוח פיזי מצד המפעיל וזאת בניגוד להפעלת עגלת משטחים מכאנית. במפעלים ותעשיות בהם המפעילים נמצאים בגילאים מאוחרים יותר, מדובר בפרט משמעותי שעל מנהלי עבודה לקחת גם כן בחשבון.

שאלה של מחיר

מנהלי עבודה מכירים בעובדה כל ברכישה של עגלות חשמליות או מכאניות תלויה כמובן בתקציב הרכש שעומד לרשותם. במקרים רבים, לגודל התקציב היכולת להשפיע על אופן הרכישה, כשלא פעם יצטרכו מפעלים ותעשיות קטנים להסתפק בעגלות משטחים מכאניות, או לשלב אותן בעבודה יחד עם הפעלה של עגלות משטחים חשמליות.

לנו בצ'פניק ניסיון מקצועי רב בכל הנוגע למכירה של עגלות משטחים חשמליות וביכולת לספק לקהל לקוחותינו הרחב עגלות חשמליות במחירים מטיבים ובתנאים נוחים, זאת בכדי לאפשר לכל מסגרת תעשייתית ליהנות מעגלות משטחים מתקדמות ומהימנות מבלי להתפשר על פחות מכך.

מדריך לקניית מלגזות שטח

תחום המלגזות יוביל רבים מאיתנו להבין כי מדובר בכלי צמ"ה המיועדים לתעשיות כבדות, כשכלים אלו פחות מתאימים לעבודה בשדות ומתארי שטח שונים. עם זאת, בחינה של כלי צמ"ה אלו יאפשר לנו להכיר מגוון רחב של מלגזות המיועדות לעבודה גם מחוץ לאותם תעשיות ומפעלים.

אנו בצ'פניק מודעים לצורך הקיים במלגזות שדה ושטח בישראל ומאפשרים ללקוחותינו ליהנות מרכישה של כלים אלו, זאת תוך הקפדה על דגמים איכותיים וכאלו המתאימים לצרכים הנקודתיים הקיימים בשדות ומשקים חקלאיים.

רקע היסטורי

הרקע לייצור של מלגזות שטח החל בשנות ה-50 כשמרסל ברוד, מייסדה של חברת "מאניטו" הצרפתית (חברה בינלאומית לייצור כלי צמ"ה שכלים רבים שלה מיובאים על ידי צ'פניק לישראל), החל לקדם תכנון של כלים המיועדים לשנע מטענים כבדים בתחום החקלאות.

מלגזת השטח הראשונה שיוצרה הייתה בבסיסה טרקטור שהוסב למלגזה וזאת באמצעות חיבור של תורן ושימוש במערכת הרמה הידראולית בחלק האחורי של הכלי. לצד זאת, עמדת המפעיל הוסבה לצד השני, כך שחלקו האחורי של אותו טרקטור הפך לחלק הקדמי.

מה חשוב לבחון לפני רכישה של מלגזת שטח?

ברכישה של מלגזת שטח, כמו ברכישה של כלי צמ"ה אחרים, ישנם מספר רחב של מאפיינים שעל החקלאים והקניינים לקחת בחשבון. עבור רבים מהם, מלאכת הרכישה מהווה הליך מסודר בו הם בוחנים, בראש ובראשונה, אלו פונקציות מלגזות השדה ימלאו עבורם, כשהכרת אותן פונקציות מאפשרת להם לצמצם את רשימת הדגמים הרלוונטיים.

המאפיינים השונים, שעל חלקם נרחיב בכתבה, כוללים, בין היתר, בחינה של מערכת הבלמים באותם כלים, לבטח כשמדובר בכלים המיועדים לעבודה במתארים מאתגרים וקשים. מאפיינים נוספים נוגעים לתקינות הגלגלים ושלמותם ווידוא כי אין נזילות במערכת ההידראולית.

מגוון של גדלים

בשוק מלגזות השטח תוכלי להיחשף למגוון מלגזות בגדלים שונים. בשנים הראשונות, אופיינו מלגזות השטח בדגמים רחבים ומאסיביים. כיום, למול הצרכים המשתנים הקיימים בשדות ומשקים חקלאיים שונים, ניתן אף ליהנות ממלגזות שטח קטנות יותר, כשאלו מאופיינות בקבינות צרות, גלגלים קטנים ומערכות אלקטרוניקה קטנות.

בצ'פניק תוכלו להתרשם ממלגזת שדה קטנה של "מאניטו" מדגם MC18. מדובר על מלגזה חזקה ומהימנה בעלת כושר הרמה של עד 1,800 ק"ג, מאובזרת במנוע קובוטה V1505, כושר הרמה מרבי של 3.3 מטרים, היא בעלת 2 מצבים של מהירות נסיעה ותא מפעיל רחב ונוח בגובה 2.14 מטרים.

כושר הרמה

כושר ההרמה של מלגזת שטח מהווה מאפיין משמעותי בטרם הרכישה. לרובן של המלגזות קיים תורן דו או תלת שלבי, כשהתורן הדו שלבי יכול להגיע לגובה מרבי של 3.8 מטרים והתורן התלת שלבי נפתח עד לגובה של 4.8 מטרים.

במשקים רבים, ניתן לראות שימוש בתורן התלת שלבי המגיע כמעט לגובה של חמישה מטרים. כושר הרמה מספק, יחד עם הגעה לגובה של כמעט חמישה מטרים, מאפשר לאותן מלגזות להפוך לכלי יעיל הן בשדות עצמן, בהן יש צורך בביצוע קטיף בנקודה גבוהה, והן ביכולת אחסון היבול והתבואה במחסנים הבנויים לגובה.

יציבות המלגזה

יציבותה של מגזת שטח מהווה מאפיין מרכזי שיש לקחת בחשבון, לבטח כשמדובר בכלי עבודה מסיבי שאמור לנוע על גבי משטחים מאתגרים. יציבות המלגזה תבטיח את שלומם של המפעילים ושל העובדים בסמוך למלגזה ותמנע מקרים מצערים של התהפכויות.

יציבות מלגזות השטח מושפעת ממרכז הכובד של הכלי, ממשקלם של החלקים בקוטר החיצוני יותר של הכלי, דוגמת התורן, וממבנה, הצורה ואיכות הגלגלים. חקלאים וקניינים רבים דורשים, לא פעם, לבחון את יציבות המלגזה באמצעות העמסה של ציוד בגובה המשקל המרבי שהיצרן הצהיר עליו. בדיקה זו מהווה מדד משמעותי המאפשר לבחון את יציבות המלגזה בתנאי הקצה שלה.

טרקטורים קטנים – הפועלים הנאמנים שלכם במשק או בכרם

בישראל, מהווה הטרקטור סמל מרכזי לעבודת התיישבות וחקלאות. לצד זאת, מהווים הטרקטורים הקטנים כלים נאמנים ומשמעותיים בעבודה חקלאית במשקים וכרמים שונים ברחבי ישראל.

לאורך ההיסטוריה החקלאית, עובדו הקרקעות בישראל וברחבי העולם באמצעות פרדות וסוסים. כניסתם של טרקטורים קטנים הפכו את עיבוד הקרקעות לעבודה קלה ופשוטה יותר וכזו שאפשרה עיבוד שטח רב יותר בכל יום עבודה.

אנו בצ'פניק מאפשרים לקהל לקוחותינו ליהנות מרכישה של טרקטורים קטנים, כשאלו מותאמים לעבודה גם במשקים וכרמים ומהווים כלים המותאמים לעבודה במספר אופנים, בין אם מדובר על עיבוד הקרקע, משימות דישון, קטיף והעברה של ציוד ויבול.

טרקטור מטעים קטן לנדיני ללא קבינה

טקטור מטעים קטן לנדיני עם קבינה

טרקטור קטן לובול 50 כ"ס

עבודה באזורים וחללים צרים

הצורך בטרקטורים קטנים בא לידי ביטוי באזורים וחללי עבודה קטנים וצרים הקיימים במשקים רבים. לצד עבודה חקלאית בשדות פתוחים ורחבים, קיימים משקי חקלאות רבים שעבודתם מתבצעת באזורים וחללים צרים, כשבאלו עבודה של טרקטורים רחבים וכבדים אינה אפשרית.

כיום, ניתן לראות כיצד טרקטורים קטנים מהווים כלי עבודה משמעותי בכרמים בהם המרווחים בין ערוגות השתילה צרים וזאת בכדי לנצל ניצול מרבי של השטח. יעילותם של אותם טרקטורים באה לידי ביטוי גם במבנים שונים, בין אם מדובר על רפתות, שבהן ניתן, למשל, לראות את הטרקטורים הקטנים מובילים בצורה נוחה ובטוחה חציר המשמש כחלק מתזונת הפרות.

שדרוג כוחם של הטרקטורים הקטנים

לאורך שנים רבות, חברות בינלאומיות רבות ייצרו טרקטורים קטנים בעלי כושר של עד 100 כוחות סוס. לאורך זמן ולצד הצרכים המשתנים הקיימים במשקים חקלאיים ובכרמים שונים, אותן חברות עסקו בפיתוח של טרקטורים קטנים חזקים יותר.

עם השנים, חברות בינלאומיות רבות העוסקות בייצור שלי כלי צמ"ה, ובתוכם גם טרקטורים קטנים, אפשרו לחקלאים רבים ברחבי העולם ליהנות מטרקטורים קטנים, כשאלו שודרגו לכלים בעלי כושר של 130 ועד 170 כוחות סוס.

טרקטור עוצמתי

לצד זאת, אותם טרקטורים שודרגו ושופרו גם בנוגע למאפיינים נוספים, כשאלו כללו יישומים הנוגעים להתקני פליטה מדרגות גבוהות, תיבות הילוכים משודרגות ותאי מפעילים נוחים ובטוחים יותר.

מה חשוב לדעת בכל הנוגע לרכישה של טרקטורים קטנים?

רכישה של כלי צמ"ה שונים, וביניהם טרקטורים קטנים, מהווה הוצאה כספית משמעותית עבור משקים חקלאיים רבים, לבטח כשבישראל אין בנמצא מפעלים העוסקים בייצור של טרקטורים, מה שמוביל לעלות רכישה גבוהה יותר, כשלצד מחירם מתווספות עלויות נוספות הנוגעות לייבוא הכלים, עלויות הביטוח וההובלה.

ברכישה של טרקטורים קטנים, חשוב לוודא כי הרכישה נעשית על ידי חברות מהימנות העוסקות שנים רבות בייבוא של כלי צמ"ה שונים דוגמת צ'פניק, כשאותה רכישה כוללת אחריות על אותם כלים ולצד זאת, בעת הצורך בתיקון של אותם כלים אותה אחריות כוללת כיסוי בעבור חלקי חילוף מקוריים בלבד.

הצורך בטרקטורים קטנים במשקים וכרמים רבים מהווה צורך יומיומי למספר רב של פעולות ואתגרים. בשל כך, אנו בצ'פניק ממליצים לחקלאים ובעלי משקים להשקיע ברכישה של טרקטורים קטנים ולהימנע מהשכרה שלהם לתקופות קצרות או ארוכות יותר.

הקפדה על תחזוקת הטרקטורים הקטנים

לאחר שרכשתם את אותם טרקטורים, חשוב להקפיד על תחזוקתם בהתאם להוראות היצרן והמלצות היבואן. לכל דגם שתרכשו תקבלו כמובן מידע מקיף ורחב אודות הטרקטור שלכם. חלק מאותו מידע כולל הוראות תחזוקה של היצרן, כשיישום הוראות התחזוקה יבטיחו לכם כלי עבודה מהימן ועמיד לאורך שנים רבות.

חלק מתחזוקת הטרקטורים הקטנים כוללת טיפולים שעל כלים אלו לעבור בכל תקופת זמן. איחור בטיפולים, לצד מתן טיפול חלקי ושימוש באנשי מקצוע שאינם מיומנים דיו, יוביל לפגיעה ביכולות של אותם טרקטורים ולמצב בו תדרשו בעתיד בהוצאות גדולות יותר לתיקונם.

לנדיני מציינת 140 שנה לייצור טרקטורים

לנדיני (Landini), חלק מקבוצת Argo ומותג הטרקטורים האיטלקי המיוצג בישראל כבר יותר מ 30 שנה ע"י חברת דוד צ'פניק ובניו, חוגגת 140 שנה להקמתה של החברה על ידי ג'ובאני לנדיני (Giovanni Landini) שיסד את החברה בבפבריקו (Fabbrico) ב- 1884.

מנוע תא להט ראשון בלנדיני
מנוע תא להט ראשון של לנדיני מתוך האתר agriland.ie

לנדיני נחשב למותג החזק והמוביל בקטגוריה. הטרקטורים של לנדיני נחשבים בעיני החלקאיים כאמינים, יעלים וחסכוניים בענף המיכון החקלאי בישראל ובעולם.

לנדיני רקס 4
לנדיני REX4

כיום היצרנית מציעה עשרות סדרות שונות של דגמים בגדלים והספקים שונים החל מטרקטורים קטנים בעלי 50 כ"ס ועד לכלים חזקים עם 240 כ"ס.

טרקטור לנדיני רקס 4
לנדיני

הטרקטורים המתקדמים של לנדיני מיועדים לכלל העבודות במשק כגון הפעלת קומביינים – נגררים, גידולי שדה, טיפולים שוטפים ברפתות ועוד.


לכתבה מלאה באתר agriland.ie

מלקטת חשמלית – מהי ומהם השימושים שלה במחסן?

בתחומי תעשייה רבים קיימים מחסנים וחללי אחסון המצריכים שימוש יומיומי במספר כלים ייעודיים. אחד מהכלים בהם עושים שימוש רחב הוא כלי הדומה בעבודתו למלגזה ומוכר כמלקטת הרמה חשמלית.

שינוע של סחורה לתוך מחסני לוגיסטיקה ומתוך אותם מחסנים למחלקות השונות, מהווה אתגר מורכב ולא פשוט. הבחירה במלקטת גובה מאפשרת לצוות המפעילים במקום לבצע את עבודתם ביעילות ובבטיחות רבה.

בכתבה שלפניכם נרחיב אודות אותן מלקטות חשמליות, כשאלו מוכרות בחלק מהתעשיות במספר הגדרות שונות, דוגמת מלקטת הזמנות, מאספת הזמנות ומאספת הזמנות חשמלית.

הבחנה בין שני סוגים של מלקטות

בתחום המלקטות החשמליות ניתן לעשות הבחנה גסה בין שני סוגים עיקריים של מלקטות. המלקטת הבולטת יותר היא מלקטת גובה, כשזו מאפשרת הורדה והעמסה של ציוד במחסנים, בהם ציוד המאוחסן בגובה רב של עשרות מטרים. לצידה, ישנה מלקטת רצפה, כשזו מיועדת לעבודת הורדה והעמסה מגבהים של מספר מטרים בודדים ונמצאת יעילה יותר לשינוע של ציוד וסחורות במרחבי המחסן והתעשייה עצמה בצורה קלה, מהירה ובטוחה.

בלא מאת מתארי תעשייה, נוכל לראות שימוש בשני סוגי המלקטות החשמליות. זאת בשל הצרכים המורכבים והרחבים הקיימים בתעשיות אלו. השימוש בשני סוגי המלקטות מצריך כמובן הכשרה שונה של המפעילים, כשאלו המוכשרים לעבוד על מלקטת גובה צריכים לעבור, בין היתר, הכשרה מלאה בכל הנוגע לנושא הבטיחות של עבודה בגובה.

ההבחנה בין מלקטת חשמלית ומלגזה

אנשי מקצוע רבים בתעשייה נדרשים לעשות הבחנה, בעצם, בין מלקטות חשמליות ומלגזות. מצד אחד, ניתן להגדיר, בצורה רחבה וגסה, את אותן מלקטות חשמליות כסוג של מלגזה, כשמנגד ניתן להצביע על מספר הבדלים בין שני הכלים.

ייחודה של המלקטת החשמלית, לעומת המלגזות הקיימות כיום בשוק, בא לידי ביטוי במספר מאפיינים ייחודיים. אלו כוללים בין היתר, את המלקטות החשמליות ככלים בעלי גובה גלגלים נמוך במיוחד, מה שמעניק להם יציבות ויכולות עבירות ותמרון גבוהים במחסנים צפופים וקטנים.

כיום, בשוק המלגזות ניתן לבחור במלגזות חשמליות, כשאותן מלקטות עובדות גם הן באמצעות סוללה חשמלית נטענת. אותם כלים חשמליים, מאפשרים למפעילים לבצע את עבודתם על גבי המלקטות החשמליות בצורה קלה ויעילה, לאורך שעות רבות ולהנות מכלי עבודה הדורש הטענה בסוף כל יום עבודה.

הצורך הרחב בתעשיות רבות במלקטת חשמלית לגובה

הזכרנו קודם בכתבה, את הצורך הרחב של מלקטות חשמליות המיועדות להעמסה והורדה של ציוד בגבהים של עשרות מטרים.

הצורך הגובר בשימוש במלקטות אלו בשנים האחרונות התרחב, למול החלטתן של תעשיות רבות בבנייה של מחסנים הבנויים לגובה רב וזאת למול הרצון לבנות את אותם מחסנים על גבי שטח מצומצם ואף למול העובדה כי בשוק גלובלי ופתוח, המאפשר רכישה של מוצרים באופן מקוון ונוח, שואפות תעשיות רבות להחזיק מלאי רחב ומגוון של מוצרים שאותם הם רוצים לספק למספר רחב של שווקים ברחבי העולם.

סיבות אלו מצריכות בעצם שימוש במחסנים גבוהים, שבהם ניתן לבצע אחסון של סחורה רבה ומכאן הצורך בכלי שיוכל ללקט ולהעמיס בקלות את הציוד המאוחסן בגבהים שונים. 

בהתאם לכך, הופכות המלקטות החשמליות בגובה לכלים הכרחיים באותם מחסנים, כשהעבודה עליהם יומיומית וממושכת, כשלא פעם היא מייתרת כמעט לגמרי את הצורך במלגזות. כיום, בהקמה של מחסנים במרחבי תעשייה חדשים, בניית המחסנים הלוגיסטיים נעשית מתוך מחשבה ורצון לניצול מרבי של שטח המחסן, מה שמחזק את הצורך בכלים אלו גם בעתיד.

היוועצו עם אנשי מקצוע בנוגע לרכישה של מלקטות

גם כאן, אנו בצ'פניק ממליצים לקניינים בתחומי התעשייה לבצע רכישה של כלים אלו בהתאם לצרכי התעשייה שלהם, תוך שימוש נבון באנשי מקצוע המכירים את אותם כלים מקרוב וידעו להצביע עבורם על מלקטות חשמליות בעלות מאפיינים פיזיים הנכונים להם.

דילוג לתוכן