מפעלים רבים בישראל ובעולם עושים שימוש רחב במלגזות. אלו מאפשרות תפוקת עבודה רבה בכל יום עבודה, זאת לצד היכולת לעבוד בצורה בטוחה ויעילה. בשוק המלגזות קיימת הבחנה בין שני סוגים – מלגזות חשמליות ומלגזות דיזל.
המלגזות, כחלק מצמ"ה הכרחי במפעלים רבים, הופכות עם השנים למשוכללות ויעילות יותר. בישראל, נהנים מפעלים רבים מהיכולת לרכוש או לשכור מלגזות וציוד צמ"ה ברמה גבוהה מחברת צפניק.
בכתבה שלפניכם נעמיק אודות ההבדלים בין מלגזה חשמלית למלגזת דיזל.
מהם היתרונות היחסיים של מלגזה חשמלית?
מלגזות חשמליות יהיו לרוב מלגזות נוחות וקלות יותר לנהיגה ותפעול, כשרדיוס הסיבוב שלהן נמוך יותר לעומת מלגזות דיזל, מה שהופך אותן יעילות וכדאיות במרחבי עבודה צרים וצפופים. נוחות הנסיעה במלגזה חשמלית, לעומת מלגזת הדיזל, נעוץ גם בעובדה כי במלגזה זו שתי דוושות בלבד (דוושת נסיעה ובלם) וזאת לעומת דוושת קלאץ' במלגזות הדיזל.
בכל הנוגע לעלויות התחזוקה, עלויות המלגזות החשמליות נמוכות יותר, זאת גם בשל העובדה כי במלגזות אלו קיימים מספר נמוך יותר של חלקים נעים לעומת מלגזות דיזל. עבור מפעלים וחללים בהם מאוחסן מזון, השימוש במלגזה חשמלית מחייב וזאת בשל העובדה כי אותם חללים סגורים שבהם מזון, השימוש במלגזת דיזל יוביל במהרה לפגיעה וזיהום של המזון.
מה חשוב להכיר בכל הנוגע לבחירה במלגזה חשמלית?
לצד היתרונות היחסיים והבולטים בבחירה במלגזות חשמליות, יש להכיר מספר נקודות חשובות הנוגעות לרכישתן.
נקודה חשובה שיש לקחת בחשבון נוגעת לעלות ראשונית גבוהה של מלגזות אלו וזאת בשל המחיר הנוסף שיש לשלם על המצבר והמטען של המלגזה. עבור מפעלים העובדים 24/7 חשוב לקחת בחשבון כי בעת הטענת המלגזות החשמליות, אלו בעצם מושבתות ואין אפשרות לעשות בהן שימוש.
היבט נוסף שיש לקחת בחשבון , מתייחס לכך שמלגזות חשמליות אינן מומלצות במפעלים בהם עבודת המלגזות מתבצעת בחלקה או בשלמותה באוויר הפתוח, לבטח בעונת החורף הגשומה. שימוש במלגזות חשמליות באזורים לחים וגשומים עלול להוביל לבעיות ברכיבים החשמליים השונים ולהוביל למספר רב של תקלות בפרקי זמן קצרים, עד לכדי להשבתה ממושכת של אותן מלגזות.
מהם היתרונות היחסיים של מלגזות דיזל?
מלגזות דיזל נחשבות למלגזות אידיאליות עבור מפעלים שעבודתם נעשית באוויר הפתוח. הסיבה לכך נעוצה בעובדה כי החלופה לכך לא אפשרית (כפי שהרחבנו קודם) וזאת לצד העובדה כי השימוש במלגזות דיזל כולל פליטה של אדים ועשן, כשעדיף שאלו ייפלו לאוויר הפתוח ולא בתוך חלל סגור.
יתרון נוסף ובולט של מלגזות הדיזל נוגע לחסכוניות שלהן לאורך זמן לעומת מלגזות חשמליות ואף מלגזות גז. טנק של 50 ליטרים סולר ישמש כל מלגזת דיזל לשעות רבות של עבודה, כשהפעלה של מספר מלגזות דיזל בכל יום עבודה, תוביל לחיסכון רוחבי משמעותי בהוצאות לעומת החלופות הקיימות.
מבחינת ביצועיים, מלגזות הדיזל מצטיינות ביכולות הרמה טובות יותר ובמהירות והאצה גבוהים. היכולת להוסיף למלגזות כלים, דוגמת קלשונים או חבקים הידראוליים, אפשרי וקל יותר וזאת למול היכולות הגבוהות של מנועי הדיזל, כשהוספה של אותם כלים למלגזות חשמליות עלולות להוביל בזמן קצר להיחלשות המצברים.
מה חשוב להכיר בכל הנוגע לבחירה במלגזת דיזל?
לצד היתרונות היחסיים בבחירה במלגזת דיזל, יש לקחת בחשבון כי מדובר בכלים רועשים הפולטים לאורך עבודתם גזים ועשן שאינם ידידותיים לנו וכאלו שעלולים אף להוביל, במפעלים סגורים או סמי סגורים, להפעלה של גלאי העשן.
גודלן של מלגזות הדיזל רחב יותר לעומת אלו החשמליות. על כן, חשוב לקחת בחשבון כי שילובן בחללי עבודה צרים וצפופים עלול להיות בעייתי ולפגוע ביעילות העבודה לאורך זמן ואף להוביל לתאונות מצערות.
מעוניינים לבדוק איזו מלגזה מתאימה למפעל שלכם? מוזמנים ליצור עמנו קשר עוד היום בעבור רכישה או השכרה של מלגזה, זאת תוך היכולת להתאים את המלגזה הנכונה ביותר לצרכים הייחודיים שלכם.