כלים חקלאיים חדשים למשק הישראלי

משקים חקלאיים בישראל שואפים לרכוש טרקטורים שיהוו עבורם כלים מרכזיים ומשמעותיים באתגרים השונים העומדים לפניהם לאורך כל שנה חקלאית. אחת מהחברות המרכזיות בהם הם נותנים את מבטחם היא חברת צ'פניק הישראלית.

בצ'פניק נהנים החקלאים ממגוון רחב של כלי צמ"ה המותאמים לאתגרים השונים עימם מתמודדים החקלאים בישראל. בין היתר, מציעה צ'פניק ללקוחותיה טרקטורים מסדרה 7 של המותג "לנדיני", זאת לצד האפשרות ליהנות מטרקטורים של המותג הסיני המהימן "לובול".

טרקטורים של לנדיני סדרה 7

טרקטור לנדיני חקלאי סדרה 7

ביקור באתר של צ'פניק יאפשר לכם להתרשם משתי קטגוריות מרכזיות של טרקטורים מהמותג "לנדיני" – טרקטורים המותאמים לעבודה במטעים וטרקטורים לשטחים פתוחים. תחת הקטגוריה האחרונה תוכלו להתרשם מטרקטורים סדרה 7 עליהם נרחיב בהמשך.

טרקטור לנדיני סדרה 7 כולל בתוכו שלושה דגמים עיקריים, כשאלו נבדלים ביניהם בכוח הסוס. לצד שלושת דגמים אלו, נהנים לקוחותינו גם מטרקטורים של "לנדיני" מסדרות קודמות המוצעות למכירה.

לנדיני גדול סדרה 7 בשדה

הסדרה האחרונה של הטרקטורים נועדה לספק את צרכיהם של חוות חקלאיות בישראל ובמדינות מערביות נוספות, זאת תוך הקפדה על עיצוב הטרקטורים בסדרה למראה דינמי יותר, עם גמורים איכותיים, תא נוסעים מרווח הכולל בקרה אינטואיטיבית נוחה ומסודרת ורמה ארגונומית גבוהה עבור המפעילים.

בסדרה 7 כוללים הטרקטורים לא פחות מ-12 פנסי עבודה שונים, כשאלו מספקים למפעילים ראות מלאה של 360 מעלות, גם בעבודה בשעות החושך. בסדרה החדשה ניתן להתרשם אף מעיצוב מחדש של מכסה המנוע, כשבעיצובו ניתן דגש רחב בשיפור הראות קדימה.

בטרקטורים תוכלו ליהנות ממנועי FPT NEF. מדובר על סדרה חדישה של מנועי דיזל קומפקטיים וקלי משקל, המצטיינים ביכולת עמידה בעומסים גבוהים, במנוע הכולל ארבעה צילינדרים ומאופיין ברמות נמוכות של רעש ורעידות. איכותה מנועים הפכו אותם לשמישים לא רק לטרקטורים בתחום החקלאות, כשאותם אף נפגוש בכלי שייט שונים.

חשוב לציין כי אותם מנועים נהנים ממערכת הידראולית לה משאבה סגורה בעלת זרימה גבוהה המסוגלת לספק כ-160 ליטר דלק בדקה. האפשרות לנהל את המערכת באופן אלקטרוני מבטיח למפעילים שליטה רחבה ומדויקת בעת העבודה על הכלים.

 

טרקטורים לחקלאות של לובול

טרקטור חקלאי לובול

ב"לובל" רואים בטרקטורים שלהם את אחד מהכלים העמידים הקיימים בשוק הבינלאומי של טרקטורים לחקלאות. מדובר על סדרה של טרקטורים המיועדים לעבוד תחת תנאי עבודה קשים ומאתגרים, מה שמבטיח צמצום זמני השבתה והגברת הפרודוקטיביות של המשקים החקלאיים לאורך כל השנה, בין אם מדובר על משימות של חרישה, חפירה והובלה של יבול וכלים אחרים.

ציוד העזר שניתן לצרף לטרקטורים של "לובל" כולל, בין היתר, מעמיסים קדמיים, מחפרונים ונגררים. שילוב של אותו ציוד הופך את הטרקטורים לכלים אידאליים למגוון רחב של צרכים עבור החקלאים והצוותים שלהם, כשאלו נהנים מטרקטור בו קלות הפעלה ושליטה.

סדרת הטרקטורים של "לובול" כוללת מנועי דיזל, הכוללים בין 3 ל-4 צילינדרים תחת הספקים הנעים בין 40 ל-75 כוחות סוס. תכנות הטרקטורים על ידי החברה נעשה במטרה לצמצם את צריכת הדלק בהם, זאת תוך הפקת כוח מרבי. עבור חקלאים שעושים שימוש בטרקטורים אלו לאורך שנים רבות, ניכר החיסכון הרב בעלויות הדלק וזאת בהשוואה לטרקטורים מדגמים אחרים בהם עשו שימוש בעבר.

דגש רחב ניתן למערכת ההידראולית בטרקטור, כשזו מיוצרת מחמורים איכותיים באופן שמקל על התחזוקה והתיקון שלה לאורך זמן. המסננים במערכת מאפשרים זרימה חופשית של הנוזל לתוך משאבת ההילוכים, זאת תוך תרומה רבה בניקיון הנוזל עם הגיעו לשסתומים ובצילינדרים עצמם.

 

מעוניינים לקבל הצעת מחיר בעבור רכישה של טרקטור לחקלאות? מעוניינים לבצע רכישה של מספר טרקטורים בהתאם לצרכי המשק שלכם והתקציב? מוזמנים ליצור קשר עם הצוותים המקצועיים של צ'פניק עוד היום.

לנדיני סדרה 7: טרקטור גדול עם עוצמה בלתי ניתנת לעצירה

בענף החקלאות בישראל, מהווים הטרקטורים כלים מרכזיים בעבודות היומיומיות של החקלאיים השונים. אחד מהדגמים הפופולריים בישראל הם הטרקטורים של "לנדיני" מסדרה 7, שאותם תוכלו לרכוש בצ'פניק.

לנדיני 7 מהצד לנדיני 7 צד אחורי

ביקור בעמוד טרקטור לנדיני סדרה 7 באתר שלנו, יאפשר לכם להתרשם מאחד הכלים הבולטים בענף החקלאות בישראל. לקוחותינו בישראל יכולים ליהנות מטרקטור "לנדיני" סדרה 7 המוצע להם בשלושה דגמים מרכזיים – לנדיני 7-165, 7-175 ולנדיני 7-180.

היכולת לספק למפעילים את המרב

יצרנית הטרקטורים "לנדיני" הציגה את סדרה 7 כסדרה של טרקטורים שנועדו לספק את מרב הצרכים בעבור המפעילים עצמם. מדובר בסדרה של טרקטורים בעלת מראה דינמי המותאם לעבודה בשדה ובעיצוב וגימור איכותיים.

טרקטורים גדולים לנדיני

תא המפעיל של סדרה 7 מאפשר ליהנות מתא מרווח בעל מבנה ארגונומי ואינטואיטיבי, לו מערכת בקרה נוחה וקלה לתפעול הכולל בסך הכל כ-12 נורות עבודה ומסך מגע בגודל 12 אינצ', כשאלו מאפשרים למפעילים עבודה קלה ונוחה, הן בשעות היום ואף בתפעול מערכת הבקרה בשעות חשוכות.

מימוש של חמש פונקציות מוגדרות מראש

למול העובדה כי העבודה בטרקטור חקלאי מהווה עבודה מחזורית החוזרת על עצמה, נהנים מפעילי סדרה 7 מהיכולת להגדיר לעצמם מראש עד לחמש פונקציות עבודה שונות באמצעות תפריט ה-MyFunction.

הגדרה מראש של מספר פונקציות עבודה, שאלו יכולות לכולל, בין היתר עבודות עיבוד שדה והקמת שורות לשתילה, מאפשרת למפעילים והחקלאים לשמור על צורת עבודה אחידה וזאת תוך היכולת לסגל לכל מפעיל על הטרקטור את הכרת אותן פונקציות שהוגדרו מראש.

לנדיני גדול סדרה 7 בשדה

מנוע חזק וירוק יותר

מכסה המנוע של סדרה 7 עוצבו באופן שיאפשר למפעילים להבחין בחזית הטרקטור בצורה נוחה ורחבה. מכסה המנוע עצמו נהנה משלדה היקפית קשיחה, כשלאותה קשיחות מצטרפים מנועי ה-FPT NEF החדישים, המספקים לטרקטורים עוצמה של 240 כוחות סוס, ביצועים חדים ומדויקים וצריכת דלק יעילה.

טרקטור לנדיני חקלאי סדרה 7

מנועי FPT NEF עומדים בתקני הפליטה של Stage V. מדובר על שלב המתייחס לחקיקה של האיחוד האירופי, כשזו נוגעת לתקן פליטות זיהום האוויר. מדובר בחקיקה השואפת למנוע ולצמצם את התפשטות חלקיקי חומר המוכרים כPM – Particulate Matter המאופיינים כשברים קטנים במנוע הנוצרים מנוזלים ומוצקים שונים.

ה- Stage V מהווה שינוי קטגורי שנכנס לתוקף לפני כחמש שנים ב-2019 וזאת בכדי לצמצמם למינימום פליטה של חלקיקים לאוויר, כשבטרקטורים אחרים מדובר על פליטת חלקיקים גבוהה מידי שמובילה, בסופו של תהליך, לגורם מסכן בבריאות המפעילים והעובדים ולפגיעה בסביבת העבודה וביבול החקלאים.

תיבת הילוכים בטכנולוגיית ה-V-Shift

חידוש נוסף ומשמעותי בסדרת 7 של לנדיני בא לידי ביטוי בטכנולוגיית ה-V-Shift הכוללת כארבעה שלבי הילוכים וזאת בשונה מתיבת ההילוכים CTV הדו שלבית.

בטכנולוגיית ה-V-Shift נהנים המפעילים מארבעה טווחי מהירות שונים. השלב הראשון כולל הפעלת הטרקטור במהירות של 0.5 עד 3 קמ"ש, כששלב זה מיועד לעבודה, ברוב המקרים בתוך השדה עצמו.   

שלושת השלבים הנוספים מאפשרים נסיעה בטווחי מהירויות של 12 עד 50 קמ"ש. השלב הראשון מהווה שלב נסיעה במצב אוטומטי שבו היחידה האלקטרונית שולטת בסל"ד המנוע. שלבים 2 ו-3 הינם שלבים בהם נקבעת מהירות הנסיעה על ידי המפעיל באמצעות הפעלת מצערת היד, כשהשלב הרביעי הינו במצב שיוט, שבו המפעיל מהגדיר לטרקטור מהירות נסיעה הנשארת קבועה. 

מערכת קירור מנוע מתקדמת

פונקציה נוספת בסדרת הטרקטורים מאופיינת במערכת קירור מנוע מתקדמת. בסדרה 7 נהנים החקלאים מאוורר אלקטרוני ויסקוטרוניק (Viscotronic) מבוקר אלקטרוני. מדובר על מאוורר המאופיין כמשפר יעילות הקירור וזאת בהשוואה למאווררים בסדרות הקודמות של לנדיני.

לנדיני 7 תא מפעיל לנדיני 7 קבינה 

יעילות קירור המנוע של מאוורר הויסקוטרוניק תורם לאורך זמן להפחתת צריכת הדלק של הכלים ואף תורם תרומה נרחבת בכל הנוגע להפחתת רמות הרעש של הטרקטורים.

צפו בסרטון המציג את העוצמה של טרקטור לנדיני סדרה 7 »

טרקטור לנדיני סדרה 4 לעבודות גיזום וכריתת עצים

גיזום הוא פעולה של עיצוב צמחים על ידי בני האדם.

כל צמח מפתח אופי גידול ייחודי, אשר משקף את התאמתו לתנאי הסביבה והאקלים של אזור מוצאו. בטבע, הצמחים מווסתים את צמיחתם בהתאם לשינויים העונתיים, ופיתחו דרכים משלהם להתמודד עם תנאים קשים כמו מחסור במים, יובש, חום, קור וקרינה.

ביצוע פעולת הגיזום דורש ידע מעמיק בפיזיולוגיה של הצמחים, היכרות קרובה עם העץ או השיח, והבנה של אורחות החיים והתגובות האפשריות שלהם לפעילות הגיזום.

זו מיומנות מעשית הדורשת הכשרה והתמחות, וכלים מתאימים. יש לזכור כי הסרת חומר צמחי מעץ או משיח בתדירות גבוהה עלולה לפגוע בבריאותם ולקצר את חייהם.

 

גיזום עצים

את מטרות הדילול, הפריסה או ההגבהה של נוף הצמרת, או הקטנת העומס על הגזע, משיגים באמצעות פעולות גיזום ספציפיות.

בעת גיזום עצים בוגרים, קיימת סכנה ממשית של גרימת קרעים ופצעים בשל כובד הענפים. לכן, כשמנסרים ענף, אורכו ומשקלו עלולים לגרום לו ליפול עוד לפני השלמת החתך, קורע בנפילתו חלק מהקליפה והגזע. לפיכך, יש לבצע את גיזום הענף בשלבים;

בשלב הראשון– יש ליצור חתך תחתון, במרחק של 20-100 סנטימטרים מחיבור הענף לגזע (או לענף העבה יותר), עד לקרוב למחצית העובי.

בשלב השני– יש לבצע חתך עליון במרחק של 5-15 סנטימטרים, תלוי בעובי הענף, מהמקום של החתך התחתון. בשיטה זו, החתך התחתון אמור למנוע שבר וקריעת הקליפה.

בשלב השני של תהליך זה, לאחר שהוסר רוב המשקל מהחלק המיועד להסרה, ניתן להסיר את הגדם הנותר בקלות ובדיוק רב באמצעות ניסור תחתון ועליון המכוונים זה אל זה. במהלך הניסור, יש להחזיק את הגדם בעדינות בידיים, על מנת שלא יכביד או יפעיל לחץ על המסור ולא יפול לפני השלמת תהליך הניסור.

 

טרקטור LANDINI לעבודות גיזום וכריתת עצים

טרקטור לנדיני סדרה 4 לעבודות גיזום

כשמדברים על פרדסים, מטעים, כרמים ושורות צרות (גידולי שורה) – מדברים על לנדיני סדרה 4 קבינה פתוחה.

הטרקטור חסכוני וירוק עם 75 כ"ס ומהירות נסיעה 40 קמ”ש.

*גם טרקטור לנדיני REX4 יכול לעיתים לשמש לעבודות גיזום שונות. הטרקטור מיוצר ב-4 גרסאות ו-5 דגמים הנעים בין 75 ל-112 כוחות סוס. דגם F, מיועד למטעים קטנים ובינוניים ברוחב 1.30 מ' דגם S, למטעים צרים ועציצים (רוחב רכב 1.30 מ' ורק 1 מ' למונית) דגם GT, למטעים רחבים, אך גם לשטח הפתוח (רוחב 1.50 מ') דגם V, במיוחד לכרם ולעבודה בין שורות צרות (רוחב 1.05 מ').

אחד המאפיינים הבולטים של טרקטורים לנדיני הוא תא מפעיל גדול ונוח עם שדה ראיה רחב המספק נוחות מרבית למפעיל ועבודה יעילה.

לצורך עבודות גיזום, מרכיבים על גבי טרקטור לנדיני עם קבינה פתוחה מסדרה 4 מנוף סל לעבודות גיזום.
מנוף סל מורכב על לנדיני

מנוף סל מורכב על טרקטור לנדיני

המנוף מגיע לגובה 14 מטר עם רדיוס סיבוב 360° עם מעצור. הפעלת המנוף מתבצעת ללא צורך במייצבים, כוללת הפעלת חירום חשמלית, מערכת הפעלה הידראולית מלאה מהסל ומהקרקע. טרקטור לנדיני עליו מורכב מנוף סל כולל מיגון הקבינה נגד נפילת ענפים.

חברת דוד צ’פניק ובניו מציעה פתרונות מקצועיים ואיכותיים לעבודות גיזום לגובה: טרקטור לנדיני עם מנוף סל מורכב לעבודות גיזום עצים. לפרטים נוספים שלחו לנו הודעה.

יבוא טרקטורים חקלאיים

ייבוא של כלי צמ"ה לישראל, ובראשם טרקטורים המיועדים לתחום החקלאות, מהווה אתגר חשוב ומרכזי עבור כל חקלאי ובעל משק. ביטוי לצורך בטרקטורים אלו ניתן לראות במשקים רבים, המעידים עד כמה כלי זה מהווה גורם מרכזי ביכולת לעמוד במשימות השוטפות.

 

בישראל, מהווה חברת צ'פניק את אחת החברות המובילות והמרכזיות בייבוא של טרקטורים חקלאיים. צ'פניק פעילה עוד משנות ה-70 ומוכרת בענף החקלאות ככזו המספקת לחקלאים ומשקים טרקטורים חקלאיים מחברות בינלאומיות מובילות ובראשן חברת Landini האיטלקית.

 

מתי החל ייבוא של טרקטורים לחקלאות בישראל?

 

ראשוני הטרקטורים לחקלאות הגיעו לישראל מאירופה בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת. באותה עת, הובאו לישראל טרקטורים שאובזרו בגלגלי נסיעה מפלדה, כשלהם מנוע דיזל עם ראש ליבון (מנועי ראש ליבון אופיינו במנועים שפעלו בטמפרטורות גבוהות). טרקטורים אלו אופיינו ככלים כבדים ומגושמים, בעלי הספקים נמוכים, כשלמפעילים היה קושי, במקרים מסוימים, להתניעם.

 

עם השנים, החלו בישראל לייבא טרקטורים לחקלאות גם מארה"ב. גם כאן, צוידו הטרקטורים האמריקאים בגלגלי פלדה, כשמנגד אלו כבר היו מאובזרים במנועי נפט ומנועי בנזין. הטרקטורים מארה"ב נחשבו לטרקטורים מגושמים פחות והפכו ליעילים ונוחים להפעלה בקרב משקים רבים בישראל.

 

כניסתם של טרקטורים הנעים על גבי זחלים החלה בשנות ה-30. טרקטורים אלו היו מצוידים גם כן במנועי נפט ובנזין, כשלהם הספקים של עד 22 כוחות סוס. כוח הסחיבה של אותם טרקטורים היה רחב יותר, כשלהם גם כושר תמרון גבוה ושיפור מרבי בנוחות המפעיל וביכולת לתפעל ולשלוט בכלי.

 

לאורך השנים, נהנו החקלאים בישראל ממבחר רחב של טרקטורים לחקלאות, זאת תוך היכולת ליהנות מהתקדמות טכנולוגית בתחום, כשזו כללה, בין היתר, טרקטורים המצוידים במנועים בעלי הספקים גבוהים, כאלו המאופיינים במרווחי קרקע רחבים וטרקטורוני אופנים בעלי הנעה של 4 X 4.

 

הגברת הייבוא של טרקטורים לחקלאות כפועל יוצא להשקעה בטכנולוגיות בתחום

 

באוגוסט 2023, החליט משרד החקלאות בישראל להשקיע סכום של 30 מיליון דולרים לחיזוק החקלאות בישראל בכל הנוגע להשקעה בטכנולוגיות שונות שיש בהן לקדם את הענף הכה חשוב.

 

בהודעה של משרד החקלאות יזכה כל חקלאי בישראל לקבל כ-30% משווי ההשקעה שלו בטכנולוגיה. בהודעה שיצאה הבהיר משרד החקלאות כי יתמוך בטכנולוגיות בתחום "מכונות קטיף ואסיף לפירות, מכונות שתילה לירקות, מזרעות, שימוש בשרותי מידע לחקלאות מדייקת באמצעות צילומי לוויין, רחפנים או חיישנים משדרים המשמשים לבקרת השקיה, דישון, ריסוס וצימוח, מערכות בקרה לאקלים ומים, מערכות הידרופוניות, מערכות מיון בבתי אריזה ועוד".

 

התמיכה הכספית לאותם חקלאים, מאפשרת לרבים מהם כיום לנתב לעצמם תקציבים רחבים יותר בעבור ייבוא ורכישה של טרקטורים חקלאיים. אנו, בצ'פניק, רואים עצמנו כחברה מובילה בישראל המאפשרת לחקלאים ומשקים ליהנות מטכנולוגיות חדישות ביותר בכל הנוגע לתחום הצמ"ה ומאפשרים לאותם חקלאים, שנהנים מאותה תמיכה של משרד החקלאות, לייבא למשקים שלהם את הטרקטורים המובילים בתחום, זאת תוך הידיעה כי הם שמים מבטחם בחברה מהימנה ומקצועית, שתהווה עבורם מסגרת המעניקה מענה צרכני ומקצועי בנוגע לכל אתגר עתידי עימו יצטרכו להתמודד.

 

ייבוא טרקטורים חקלאיים מחברה המספקת שירותי אחזקה

 

חקלאים רבים בישראל, לצד גורמים בתעשיות אחרות, יודעים להעיד עד כמה מלאכת הייבוא של כלים ארצה אינה פשוטה ובה אתגרים ומאפיינים רבים שיש להכיר. לצד היכולת לזהות חברות המתמחות ומצטיינות בייבוא של כלים אלו, שאיפתם של חקלאים רבים למצוא ולאתר חברות שלא רק מייבאות את אותם כלים, אלא יודעות לתת מעטפת מקצועית רחבה יותר, כשבראשה היכולת לספק שירותי אחזקה לאותם כלים.

 

אנו בצ'פניק מאפשרים לכלל לקוחותינו ליהנות ממחלקת שירות רחבה הכוללת תמיכה טכנית, תוך מתן מענה מהיר ומידי לכל מקום בארץ, זאת באמצעות צי ניידות הקיים בחברה.

 

מעוניינים לבחון מה יש לנו להציע לכם בכל הנוגע לייבוא של טרקטורים חקלאיים? צרו קשר עוד היום בטלפון 03-9533200.

 

לקטלוג טרקטורים לנדיני לחצו כאן.

 

לקטלוג טרקטורים לובול לחצו כאן.

טרקטור לרפת

בישראל קיימת פעילות ענפה של רפתות, כשרובה הגדול מהווה חלק מתעשיית החלב בישראל. תפעול אותם משקים נעשה, בין היתר, באמצעות טרקטורים המיועדים לעבודה ברפתות, כשאיכות כלים אלו משפיעה באופן ישיר על יכולתם של אותם משקים בישראל לעמוד באתגרים השונים הצפויים להם.

אנו בצ'פניק מאפשרים ללקוחותינו ליהנות ממספר טרקטורים המיועדים לעבודה ברפתות. באתר האינטרנט שלנו תוכלו להתרשם מספר דגמים המיועדים לעבודה ברפת, כשאלו הבולטים הם טרקטור לנדיני סדרה 5 וטרקטור לובול M1104.

טרקטור חקלאי סדרה 5
טרקטור לנדיני 5-100
טרקטור חקלאי לרפת - לובול
טרקטור לובול 110 כ"ס

הביקוש של מאות רפתות בישראל לטרקטורים לרפת

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי הביקוש לטרקטורים לרפתות מתרחב מידי שנה. בחלק ניכר מהרפתות בישראל נעשה שימוש במספר טרקטורים, מה שמגביר את ענף המכירות בתחום, שגם בו מהווה צ'פניק שחקן מרכזי.

מנתונים שפורסמו בדו"ח מבקר המדינה במאי 2023, נכון לשנת 2021 נרשמו בישראל קצת יותר מ-118 אלף פרות חולבות, כשאלו מרוכזות בלא פחות מ-686 רפתות בישראל, כשמתוכן כ-440 רפתות נמצאות באזורי עדיפות לאומית.

נתונים מספריים אלו מבטאים, כאמור, את הביקוש הרחב לטרקטורים לרפתות בישראל, זאת תוך האפשרות אצלנו, בצ'פניק, ללמוד ולבחון תוך כדי תנועה מהם דגמי הטרקטורים לרפתות המתאימים ביותר לאותם משקים בישראל.

מנו אלו משימות ואתגרים מיועדים לטרקטורים שלכם בטרם הרכישה

על מנת שתוכלו לדייק עבורכם את הטרקטורים שיתאימו למשימות והאתגרים השונים, חשוב בראש ובראשונה לבצע חלוקה ברורה אודות המשימות והאתגרים המיועדים לטרקטור שלכם ברפת, תוך היכולת לשייך לכלים אחרים משימות אחרות.

ביצוע סיווג המשימות עבור הטרקטור שלכם, יאפשר לכם להבין בצורה חדה וברורה מה תרצו לקבל מהכלי שלכם ברפת. האם שאיפתכם לטרקטור רב תכליתי שיוכל לבצע מספר רחב של משימות בכל יום, או יש ואולי אתם זקוקים לטרקטור שיבצע מספר מצומצם של משימות.

בחירה בטרקטור שעיקר פועלו ברפת, למשל, הוא בהעברת חציר מהשדות לאורך הרפת, יאפשר לנו להתמקד ברכישה של טרקטור בעל מאפיינים מסוימים, כשאלו באים לידי ביטוי בטרקטור המתאפיין ביכולת נסיעה מהירה גם בזמן נשיאת חציר, בטרקטור נמוך המאפשר נסיעה בקבינה פתוחה וכזה שאינו מצריך כושר הרמה מסיבי.

בחירה בטרקטור לרפת בעל מעביר כוח (PTO) משמעותי

השימוש בטרטור לעבודה ברפת מצריך ברוב המקרים שימוש במתקנים שונים המתווספים לטרקטור וזאת בכדי לאפשר לכלי לבצע מספר רחב של משימות, בין אם מדובר על העברה של ציוד כבד, שינוע של חציר לאורך הרפתות, בפינוי בוץ ופסולת ועוד.

כשאנו מתפנים לבחור טרקטור לרפת, חשוב לקחת בחשבון את יכולת העברת הכוח שלו לאותם מתקנים נלווים וזאת באמצעות איכות מעבירי הכוח שלהם – ה- Power Take Off (PTO), זאת לצד נתונים נוספים הנוגעים לכוח הסוס, מאפייני המנוע, מספר ההילוכים ועוד.

בחירה במנוע נקי

העבודה ברפתות באמצעות טרקטורים, בשונה ממרחבי עבודה אחרים בהם השימוש בטרקטורים תדיר גם כן, מצריך שימוש בכלים "ירוקים" המתאפיינים ככלים שהפעלתם אינה פוגעת באיכות האוויר, לבטח כשבסביבת העבודה נמצאים רפתנים והפרות עצמן.

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי רפתנים בישראל מעדיפים לשים ידם על אותם טרקטורים "ירוקים" ומאפשרים להם ליהנות מטרקטורים המקדמים גם יעדים אלו.

בדגם הלנדיני סדרה 5, שאותו הזכרנו קודם, נהנים בעלי הרפתות מטרקטור לו דרגת סינון אוויר בתא הפעיל ברמה 4, שכבתוך התא נהנה המפעיל ממערכת מיזוג נוחה ומתא בעל סינון רעשים גבוה. מאפיינים אלו, שומרים לאורך זמן על בריאותו ותפקודו של המפעיל ומאפשרים לו לשהות בתאו זמן עבודה ממושך.

לצד שמירת בריאותו של המפעיל, מתאפיין הלנדיני סדרה 5 גם במנוע FPT חסכוני ונקי. מנוע השומר, בעצם, על איכות האוויר ברפת, הן עבור העובדים במקום ולבטח עבור הפרות עצמם.

השימוש במנועי FPT בתחום התעשיות החל עוד ב-2005, כשפיתוחים משמעותיים של מנועים אלו נמשכו עד ל- 2011. מדובר במנועים בעלי הספק ויעילות גבוהים העומדים בתקני הפליטה בינלאומיים המחמירים ביותר.

שימוש במנועי FPT יבטיח לכם עבודה עם טרקטור איכותי ומסיבי וזאת מבלי להתפשר על כלי שפליטת החלקיקים הרעילים שלו גבוהה. מאותה סיבה, שימוש תדיר במנועים אלו נעשה גם בתחום הכלים הימיים.

טרקטורים קטנים – הפועלים הנאמנים שלכם במשק או בכרם

בישראל, מהווה הטרקטור סמל מרכזי לעבודת התיישבות וחקלאות. לצד זאת, מהווים הטרקטורים הקטנים כלים נאמנים ומשמעותיים בעבודה חקלאית במשקים וכרמים שונים ברחבי ישראל.

לאורך ההיסטוריה החקלאית, עובדו הקרקעות בישראל וברחבי העולם באמצעות פרדות וסוסים. כניסתם של טרקטורים קטנים הפכו את עיבוד הקרקעות לעבודה קלה ופשוטה יותר וכזו שאפשרה עיבוד שטח רב יותר בכל יום עבודה.

אנו בצ'פניק מאפשרים לקהל לקוחותינו ליהנות מרכישה של טרקטורים קטנים, כשאלו מותאמים לעבודה גם במשקים וכרמים ומהווים כלים המותאמים לעבודה במספר אופנים, בין אם מדובר על עיבוד הקרקע, משימות דישון, קטיף והעברה של ציוד ויבול.

טרקטור מטעים קטן לנדיני ללא קבינה

טקטור מטעים קטן לנדיני עם קבינה

טרקטור קטן לובול 50 כ"ס

עבודה באזורים וחללים צרים

הצורך בטרקטורים קטנים בא לידי ביטוי באזורים וחללי עבודה קטנים וצרים הקיימים במשקים רבים. לצד עבודה חקלאית בשדות פתוחים ורחבים, קיימים משקי חקלאות רבים שעבודתם מתבצעת באזורים וחללים צרים, כשבאלו עבודה של טרקטורים רחבים וכבדים אינה אפשרית.

כיום, ניתן לראות כיצד טרקטורים קטנים מהווים כלי עבודה משמעותי בכרמים בהם המרווחים בין ערוגות השתילה צרים וזאת בכדי לנצל ניצול מרבי של השטח. יעילותם של אותם טרקטורים באה לידי ביטוי גם במבנים שונים, בין אם מדובר על רפתות, שבהן ניתן, למשל, לראות את הטרקטורים הקטנים מובילים בצורה נוחה ובטוחה חציר המשמש כחלק מתזונת הפרות.

שדרוג כוחם של הטרקטורים הקטנים

לאורך שנים רבות, חברות בינלאומיות רבות ייצרו טרקטורים קטנים בעלי כושר של עד 100 כוחות סוס. לאורך זמן ולצד הצרכים המשתנים הקיימים במשקים חקלאיים ובכרמים שונים, אותן חברות עסקו בפיתוח של טרקטורים קטנים חזקים יותר.

עם השנים, חברות בינלאומיות רבות העוסקות בייצור שלי כלי צמ"ה, ובתוכם גם טרקטורים קטנים, אפשרו לחקלאים רבים ברחבי העולם ליהנות מטרקטורים קטנים, כשאלו שודרגו לכלים בעלי כושר של 130 ועד 170 כוחות סוס.

טרקטור עוצמתי

לצד זאת, אותם טרקטורים שודרגו ושופרו גם בנוגע למאפיינים נוספים, כשאלו כללו יישומים הנוגעים להתקני פליטה מדרגות גבוהות, תיבות הילוכים משודרגות ותאי מפעילים נוחים ובטוחים יותר.

מה חשוב לדעת בכל הנוגע לרכישה של טרקטורים קטנים?

רכישה של כלי צמ"ה שונים, וביניהם טרקטורים קטנים, מהווה הוצאה כספית משמעותית עבור משקים חקלאיים רבים, לבטח כשבישראל אין בנמצא מפעלים העוסקים בייצור של טרקטורים, מה שמוביל לעלות רכישה גבוהה יותר, כשלצד מחירם מתווספות עלויות נוספות הנוגעות לייבוא הכלים, עלויות הביטוח וההובלה.

ברכישה של טרקטורים קטנים, חשוב לוודא כי הרכישה נעשית על ידי חברות מהימנות העוסקות שנים רבות בייבוא של כלי צמ"ה שונים דוגמת צ'פניק, כשאותה רכישה כוללת אחריות על אותם כלים ולצד זאת, בעת הצורך בתיקון של אותם כלים אותה אחריות כוללת כיסוי בעבור חלקי חילוף מקוריים בלבד.

הצורך בטרקטורים קטנים במשקים וכרמים רבים מהווה צורך יומיומי למספר רב של פעולות ואתגרים. בשל כך, אנו בצ'פניק ממליצים לחקלאים ובעלי משקים להשקיע ברכישה של טרקטורים קטנים ולהימנע מהשכרה שלהם לתקופות קצרות או ארוכות יותר.

הקפדה על תחזוקת הטרקטורים הקטנים

לאחר שרכשתם את אותם טרקטורים, חשוב להקפיד על תחזוקתם בהתאם להוראות היצרן והמלצות היבואן. לכל דגם שתרכשו תקבלו כמובן מידע מקיף ורחב אודות הטרקטור שלכם. חלק מאותו מידע כולל הוראות תחזוקה של היצרן, כשיישום הוראות התחזוקה יבטיחו לכם כלי עבודה מהימן ועמיד לאורך שנים רבות.

חלק מתחזוקת הטרקטורים הקטנים כוללת טיפולים שעל כלים אלו לעבור בכל תקופת זמן. איחור בטיפולים, לצד מתן טיפול חלקי ושימוש באנשי מקצוע שאינם מיומנים דיו, יוביל לפגיעה ביכולות של אותם טרקטורים ולמצב בו תדרשו בעתיד בהוצאות גדולות יותר לתיקונם.

לנדיני מציינת 140 שנה לייצור טרקטורים

לנדיני (Landini), חלק מקבוצת Argo ומותג הטרקטורים האיטלקי המיוצג בישראל כבר יותר מ 30 שנה ע"י חברת דוד צ'פניק ובניו, חוגגת 140 שנה להקמתה של החברה על ידי ג'ובאני לנדיני (Giovanni Landini) שיסד את החברה בבפבריקו (Fabbrico) ב- 1884.

מנוע תא להט ראשון בלנדיני
מנוע תא להט ראשון של לנדיני מתוך האתר agriland.ie

לנדיני נחשב למותג החזק והמוביל בקטגוריה. הטרקטורים של לנדיני נחשבים בעיני החלקאיים כאמינים, יעלים וחסכוניים בענף המיכון החקלאי בישראל ובעולם.

לנדיני רקס 4
לנדיני REX4

כיום היצרנית מציעה עשרות סדרות שונות של דגמים בגדלים והספקים שונים החל מטרקטורים קטנים בעלי 50 כ"ס ועד לכלים חזקים עם 240 כ"ס.

טרקטור לנדיני רקס 4
לנדיני

הטרקטורים המתקדמים של לנדיני מיועדים לכלל העבודות במשק כגון הפעלת קומביינים – נגררים, גידולי שדה, טיפולים שוטפים ברפתות ועוד.


לכתבה מלאה באתר agriland.ie

טרקטורים גדולים – הלוחמים המתקדמים לשדות הפתוחים

בתחום החקלאות, הבנייה והתעשייה ניתן לראות שימוש רחב בטרקטורים גדולים ורחבים, כשלאלו מאפיינים עוצמתיים יותר לעומת כלי צמ"ה אחרים. עוצמתם של כלים אלו, מצריכה שימוש שלהם בשלבים משמעותיים כמעט בכל פרויקט. 

בישראל, מהווה חברת צ'פניק את אחת החברות המובילות במכירה או השכרה של טרקטורים שונים, תוך היכולת לספק ללקוחותיהם טרקטורים גדולים ורחבים מהמותגים המובילים בעולם.

כלי צמה

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות המאפיינים הייחודיים הקיימים באותם טרקטורים גדולים ורחבים.

טרקטורים גדולים ורחבים בתחום התעשייה הכבדה

טרקטורים תעשייתיים מהווים טרקטורים גדולים ורחבים המיועדים באופן נקודתי לשימוש במתארי תעשייה שונים, כשחלקם אף יעילים לשימוש באתרי בנייה.

טרקטורים אלו, מאופיינים כמובן בהנעה לארבעה גלגלים (מערכת הנעה דו צירית המעניקה מומנט לכל ארבעת הגלגלים בו זמנית). שימוש רחב שלהם נעשה בעבור נשיאה וגרירה של משאות כבדים, דוגמת בולי עץ. מאפיין נוסף שלהם הוא השימוש שנעשה במוט המאפשר חיבור של הטרקטורים לכלים נוספים, דוגמת חיבור במת מנוף.

טרקטורים גדולים ורחבים לעבודה בשדות פתוחים

שימוש של טרקטורים גדולים ורחבים ניתן יהיה לראות בשדות חקלאיים פתוחים. טרקטורים אלו מאפשרים לחקלאים לבצע מספר רב של פעולות לאורך השנה, בין אם מדובר על חרישת האדמה, כיסוח שדות, הדברה, משיכת יבול וזריעת שורות.

גם בטרקטורים אלו קיימת האפשרות לחבר מספר אביזרים, דוגמת גורנים, משאבות מים ומרססים. כיום, ניתן למצוא טרקטורים גדולים ורחבים לחקלאות שבהם נהנים המפעילים ממערכת תפעול והיגוי קלה ונוחה ויכולת נסיעה ותמרון גם בקרקעות בוציות ורכות.

טרקטורים גבוהים לעבודה בפרדסים

מאפיין ייחודי של טרקטורים גבוהים לגידולים, היותם טרקטורים אלו תמירים המשמשים חקלאים לעבודה בפרדסים ומטעים. מדובר על טרקטורים המיועדים באופן נקודתי לשימוש במטעים וזאת בשל מאפיינם הפיזי הייחודי כטרקטורים גבוהים, צרים וחשופים.

טרקטור גבוה ליבולים

גובה הטרקטור מאפשר למפעיל לנווט בצורה קלה ונוחה בין שורות וטורי העצים במטעים. העובדה כי מדובר בטרקטור גבוה וחשוף, מאפשרת למפעיל בחלק מהפרדסים והמטעים לבצע קטיף של היבול כשהוא נע באיטיות בעודו יושב על גבי הטרקטור.

בטרקטורים גבוהים אלו נמצא צמיגים המיועדים לעבודה בפרדסים ומטעים, כשלהם שכבה חיצונית נוקשה ועמידה כנגד קוצים וענפים חדים, כשאלו עלולים לגרום לפנצ'רים בצמיגים אחרים לעיתים קרובות.

לצד כל אלו, מאפשרים אותם טרקטורים ליהנות ממספר פונקציות הקיימות בטרקטורים גדולים אחרים, בין אם מדובר על פעולות משיכה, דחיפה ואף בחריש וזריעה.

בחירת טרקטור גדול בהתאם לצרכים שלכם

הבחירה בטרקטור גדול ומסיבי לצרכים שלכם מהווה בחירה משמעותית. בפרויקטים המצריכים שימוש רחב בכלי צמ"ה, היכולת לבחור טרקטורים גדולים ורחבים, שיאפשרו לכם סקאלה רחבה של אפשרויות, הינה קריטית להצלחת הפרויקט, זאת תוך היכולת לעמוד בזמנים ולבצע את העבודה בצורה נוחה ובטוחה.

טרקטורים לנדיני

בצ'פניק תוכלו למצוא צוות רחב של מומחים שיוכלו להעניק לכם הכוונה מקצועית רחבה בכל הנוגע לטרקטורים להם תזדקקו, זאת תוך שמירה על מסגרת התקציב שלכם וביכולת להפיק את המרב מכל טרקטור שאותו תרכשו, בין אם מדובר על טרקטור גדול ורחב ועד רכישה של כלי צמ"ה נוספים, דוגמת מלגזות חשמליות.

חברת צ'פניק מרחיבה את המשפחה: טרקטורים LOVOL נחתו בישראל!

דוד צ'פניק ובניו בעלת זיכיון היבוא של ענק המיכון החקלאי הסיני Lovol קיבלה טרקטורים ראשונים מסדרת ה- M.

לובול הינה יצרנית הטרקטורים הגדולה בסין מקבוצת Weichai הסינית שהוקמה ב- 1946 ומעסיקה מעל 100,000 עובדים.

זרוע החקלאות של החברה הינה הגדולה ביותר בסין, מייצרת מעל מאה אלף טרקטורים חקלאיים בשנה ומוכרת אותם ברחבי כל העולם.

מאז שנת 2016 לובול מייצאת עשרות אלפי כלים לשווקי אירופה וארה"ב. הכלים עומדים ברמות בנייה, איכות והרכבה של הסטנדרטים הגבוהים.

לובול חקלאות

חברת לובול משווקת כלים בטכנולוגיה מתקדמת עם מנועי טיר 5 חסכוניים וירוקים העומדים בקו אחד עם מותגים מקומיים בכל הקשור לאיכות ואמינות. 

טרקטורים מסדרת M של לובול אלו טרקטורים רב תכליתיים למטעים וכרמים.

טרקטור LOVOL M504 (50 כ"ס)

טרקטור LOVOL M754 (75 כ"ס)

טרקטור LOVOL M1104 (110 כ"ס)

מנועי הטרקטורים מתוצרת DOOSAN הקוריאנית ויש אופציה למעמיס קדמי מקורי.

לקטלוג הטרקטורים החקלאיים של לובול לחצו כאן.

טרקטורים מתקדמים לחקלאות ישראלית

החקלאות, על אף אתגריה הרבים, מהווה ענף משמעותי ומרכזי בישראל. חלק מהיכולת של משקים חקלאיים בישראל להתמודד עם האתגרים הרבים תלויה גם בכלי הצמ"ה בהם הם עושים שימוש ובראשם טרקטורים חדישים ומתקדמים.

אחת מהחברות המובילות בייבוא של טרקטורים חדישים ומתקדמים היא חברת צ'פניק. באתר החברה נהנים לקוחותיה ממגוון רחב של טרקטורים ייעודיים ומתקדמים של חברות הייצור המובילות בעולם.

contact button

בכתבה שלפניכם נתייחס לצרכים והמאפיינים של החקלאות הישראלית וכיצד אלו באים לידי ביטוי בסוגי הטרקטורים ומאפייניהם, שלהם זקוקים משקים חקלאיים בישראל.

חקלאות בישראל – רקע

היכולת לאפיין אילו טרקטורים מתקדמים מתאימים לצרכי החקלאות בישראל, מתאפשרת באמצעות סקירה קצרה אודות אותו ענף החקלאות המקומי.

לחקלאות בישראל ערך משמעותי הנוגע לכלכלה הישראלית וכמובן לפן ההתיישבותי שלה לאורך שנות קיומה של המדינה. באמצעות החקלאים בישראל, נהנים אזרחי המדינה ממזון טרי, נגיש ובאיכות גבוהה, הן בימי שגרה ואף בזמנים מאתגרים וקשים.

המשקים החקלאיים בישראל מצליחים לעמוד בצרכי המזון של כלל האוכלוסייה בישראל, כשחלק לא מבוטל מהגידולים האיכותיים מיובא למדינות אחרות. לצד הגידולים, מהווה החקלאות ענף התורם לסביבה ולטבע בישראל, בשמירה על קרקעות וביצירת תעסוקה לעשרות אלפים.

מנתונים שהוצגו על ידי משרד החקלאות, ערך התפוקה הכולל של החקלאות בישראל בשנת 2021 עמד על סכום של 32 מיליארד ₪, כשערך הייצוא מישראל עמד באותה שנה על סכום של 4.1 מיליארד ₪.

שלושת הענפים המרכזיים של החקלאות בישראל, המחזיקים כמעט כ-60% מהענף כוללים את ענף העופות, גידולי מטעים וגידולי ירקות, תפוחי אדמה ומקשה. 40% הנותרים כוללים אף גידולי שדה, הדרים, בקר לחלב וגידולי נוי, זרעים וייעור.

גידול שלושת הענפים המרכזיים בחקלאות הישראלית מבטאים את הצורך של משקים רבים ברכבי צמ"ה מתקדמים ובראשם טרקטורים הנחשבים לכלי רכב מרכזיים ומשמעותיים כמעט בכל משק חקלאי בישראל.

טרקטור למטעים ופרדסים

אחד מהצרכים המרכזיים לטרקטורים מתקדמים בחקלאות בישראל, הם טרקטורים המיועדים לעבודה במטעים ופרדסים. בישראל ניתן להתרשם משטחי חקלאות רבים של גידולי מטע, כשאלו כוללים, בין היתר גידולי אבוקדו, בננות וגידולים של פירות הדר.

בכתבה קודמת, סקרנו אודות חשיבות הטרקטור בעבודת מטעים, זאת תוך התייחסות לטרקטור המטעים של המותג האיטלקי Landini שממנו נהנים משקי חקלאות רבים בישראל. דגם ה-REX4 של Landini נחשב לטרקטור המותאם למשקים חקלאיים ובו שיפורים טכנולוגיים ופונקציונליים רחבים לעומת הדגמים הקודמים. לטרקטור יכולת לספק את הצרכים הרבים הקיימים כיום בחקלאות המודרנית והישראלית, זאת תוך התייחסות ושילוב של טכנולוגיות חדישות הנוגעות לנוחות מרבית עבור מפעילי הטרקטורים, עיצוב חדשני והנדסת אנוש ברמה הגבוהה ביותר.

טרקטורים מתקדמים המאפשרים ביצוע של פעולות חקלאיות שונות

חקלאים ישראלים שואפים לרכוש לעצמם טרקטורים מתקדמים המאופיינים ככלי צמ"ה שיאפשרו להם לבצע מספר רחב של פעולות חקלאיות וזאת על פי הצרכים השונים לאורך כל שלבי הכנת הקרקע, הגידול והקטיף.

בטרקטורים מתקדמים, נהנים החקלאים בישראל מכלים שישמשו אותם לעיבודים של אדמות לפני שתילה, לעבודות ריסוס, למילוי משימות שונות ברפתות, בגרירה של כלים שונים, בהעמסה ובמשימות נוספות.

כיום, חברות בינלאומיות המייצרות טרקטורים מתקדמים, מודעות לעובדה כי חקלאים בישראל שואפים למצוא בטרקטורים שלהם כלי עבודה המאגדים סביבם את כלל האתגרים השונים הקיימים במשקים חקלאיים.

היכולת של חקלאים בישראל ליהנות מטרקטורים שתכליתם משתנה בהתאם לצרכים השונים והיומיומיים בכל משק, הופכת אותם לכלי יעיל, מרכזי וכזה החוסך הוצאות כספיות וזאת בעבור רכישה של כלי עבודה נוספים.

גם כאן, אנו בצ'פניק מאפשרים לכלל לקוחותינו ליהנות מטרקטורים מתקדמים שבהם יוכלו אותם חקלאיים ליהנות מפונקציות שונות. פונקציות שיש בהן להקיף את כלל האתגרים לאורך כל חודשי העבודה.

פתיחה מחודשת של סניף צ'פניק בדרום

מחפשים מלגזה בדרום? כל סוגי המלגזות, טרקטורים וציוד הרמה תחת קורת גג אחת בבאר שבע

קניית מלגזות בדרום

חברת דוד צ'פניק ובניו שמחה לבשר על פתיחה מחודשת של סניף בבאר שבע. מעכשיו בעלי עסקים, אתרי בניה, מרכזים לוגיסטיים, מחסנים, מפעלים, נמלי ים ותעופה יוכלו ליהנות מפתרונות שינוע והרמה מהמותגים המובילים בעולם.

contact button

דוד צ'פניק ובניו פועלת משנת 1973 ביבוא, שיווק ואחזקת מותגי צ.מ.ה מהמובילים בעולם. החברה מייצגת מותגים מובילים מאירופה, ארה"ב ואסיה אשר נחשבים למותגים האיכותיים ביותר בתחומם בכל הנוגע לציוד מכאני הנדסי המיועד לענפי התעשייה, החקלאות והתשתיות.

מחלקת שירות

מחלקת שירות

החברה מתגאה במחלקת שירות רחבה וחזקה אשר כוללת תומכים טכניים הנותנים מענה מהיר ומקצועי לקריאות השירות הנכנסות וכן מתפעלת צי ניידות המספקות שירות אחזקה בכל הארץ.

מגוון כלים

מגוון כלים

מבין תמהיל הכלים של צ'פניק ניתן למצוא: מלגזות חשמליות, מלגזות דיזל, מלגזות ענק מסיביות לשינוע מכולות מלאות, טרקטורים, ציוד הרמה למחסנים ועוד.

בכל קטגוריה יש מגוון רחב של דגמים השונים אלו מאלו במפרט ובהתאם לצורכי הלקוח: בכושר הנשיאה, בגובה אליו הם מגיעים, ביצועים ועוד.

מפרט עשיר

מפרטים עשירים

המפרט בכולן עשיר וכולל בתוכו אלמנטים ואביזרים שונים המעניקים בטיחות גבוהה, הנדסת אנוש מעולה למפעיל, מערכות הפעלה ידידותיות, יעילות תפעולית וביצועים גבוהים ללא מאמץ מיותר.

סניף דרום מציע אולם תצוגה עם מבחר דגמי כלים ונציגים מקצועיים אשר ישמחו לקבל אתכם, להציג ולספק מידע במקום.

קונים מלגזות בדרום – רק מחברה אמינה ובטוחה

מומלץ לרכוש מלגזות באזור הדרום אצל משווקים בעלי מוניטין בתחום. צ'פניק הינה ספק ותיק של משרד הביטחון, חברת החשמל, נמלי חיפה ואשדוד ועוד מספר חברות ממשלתיות שונות המביעות אמון מלא בחוסן הכלכלי של החברה.

מבחר דגמים של מיטב המותגים במקום אחד

יש ברשותכם מבחר גדול ממנו ניתן לבחור את אלו המתאימות ביותר. ברשותכם גם מערך שנועד לתיקונים ותחזוקה שוטפת. עם צ'פניק אתם יכולים לעבוד בלי הפסקות ובלי חשש לתקלות.

משרדי צפניק בדרום

מוזמנים להגיע לסניפנו בבאר שבע, להתרשם ממגוון רחב של כלי צ.מ.ה וליהנות מהכלי הטוב ביותר בהתאמה מושלמת אליכם. צ'פניק – הבית של המלגזות וטרקטורים. פתרון מושלם ומקיף לכל צורך!

כתובתנו בבאר שבע: החורש 36, באר שבע
טלפון: 08-6232144
שעות פעילות: ימים א' – ה' 8:00 – 16:00

מחכים לראותכם !

טרקטור למשתלה

לצד חקלאים ובעלי משקים העושים שימוש רחב בטרקטורים לצרכים שונים, ניתן להצביע גם על המשתלות בישראל ככאלו בהם יש צורך יומיומי בטרקטורים למשתלה וזאת בכדי לאפשר לבעלי המשתלה והעובדים לעבוד בצורה נוחה ויעילה.

אנו בצ'פניק מאפשרים ללקוחותינו ליהנות ממגוון רחב של טרקטורים המיועדים לצרכים השונים בחקלאות ובתוכם טרקטורים המותאמים לעבודה היומיומית של מאות משתלות הפרוסות ברחבי ישראל.

contact button

מה מאפיין משתלות?

משתלות מהוות בית עסק המאפשר רכישה של מיני צמחים שרובם מיועדים לגינות, מרפסות וחצרות. מדובר על מקום גידול שרובו מנותק מן הקרקע, כשבו ניתן אף לרכוש זרעים, פרחים, שיחים ועצים המיועדים לשתילה ועוד.

ברוב המשתלות ניתן יהיה למצוא גם אביזרי נוי שונים, בין אם מדובר על עציצים, סלעים לחיפוי, אבנים, כלי עבודה בגינה ועוד. לצד זאת, לחלק ניכר מבעלי המשתלות ידע וניסיון רב בתחום האגרונומיה, מה שמאפשר ללקוחות המגיעים למשתלות ליהנות מעצות שימושיות.

מיני הצמחים השונים, יחד עם האביזרים הנמכרים במשתלות רבות ברחבי הארץ, מצריכים שינוע, העמסה ופריקה שלהם. מכאן, שבלא מעט משתלות יעשו שימוש בטרקטור המאפשר לעובדים במקום עבודה בטוחה וקלה יותר.

שימוש בטרקטור לו רמת זיהום נמוכה

כיום, יותר מבעבר, קיימת מודעת רחבה לזיהום שנוצר באוויר מכלי רכב שונים. גם בתחומי התעשייה והחקלאות ישנו הרצון ברכישה של כלי צמ"ה המאופיינים ברמת זיהום נמוכה, מה שמוביל רבים לרכוש טרקטורים בעלי מנועים חשמליים או טרקטורים להם מנועים המצטיינים ברמת טכנולוגיה ירוקה גבוהה.

עבור משתלות העושות שימוש בטרקטורים, קיימת אחריות רבה יותר לבריאותם של העובדים במשתלה, כשבשונה בעבודה בשדות ובמשקים, אל המשתלה מגיעים בכל עת לקוחות רבים.

נקודה חשובה נוספת, נוגעת בעובדה כי חלק ניכר משטח המשתלות הינו שטח מקורה, כשבשטח זה אותם טרקטורים מעמיסים ופורקים סחורה. שימוש בטרקטור מזהם, בתוך מרחב אטום למחצה מגביר את זיהום האוויר בו ומוביל לפגיעה מתמשכת בעובדים, לפגיעה בחוויית הקנייה של הלקוחות וכמובן לפגיעה בצמחים ובשתילים עצמם.

אנו בצ'פניק מאפשרים ללקוחותינו בעלי המשתלות ליהנות ממגוון רחב של טרקטורים להם דרגת זיהום אוויר נמוכה. באתר שלנו תוכלו לבחור בטרקטורים של חברת LOVOL, מהחברות הבינלאומיות המובילות בעולם.

מנועי ה-DOOSAN בטרקטורים של LOVAL מצטיינים בפלטפורמה של הפחתת רעשים. מדובר על מנועים ידידותיים לסביבה המאופיינים במזעור של פליטות גזים באמצעות מסננים המותקנים במנוע, בהפחתת תחמוצת חנקן NOx ובהפחתת חומר חלקיקי (ParticulateMatter – PM) וכמנועים העמודים בתקנים המחמירים כנגד פליטות גזים בארה"ב ובאיחוד האירופי.

טרקטורים בעלי יכולת לנוע במעברים צרים

לעומת עבודת הטרקטורים בשדות פתוחים, עבודה המאפשרת לחקלאים לעשות שימוש בטרקטורים מסיביים ורחבים, בעלי משתלות צריכים לקחת בחשבון את העובדה כי העבודה במרחבים שלהם מצריכה מהם לרכוש טרקטור שיוכל לנוע במעברים צרים בשטח המשתלה והשטחים הסמוכים לה.

האפשרות לרכוש טרקטורים קטנים ורחבים פחות, מהווים מגבלה עבור בעלי משתלות ביכולת לבחור את הטרקטור הרצוי להם. מצד אחד, טרקטור בעל יכולת עבירות המתאימה למרחב העבודה במשתלות ומנגד טרקטור מספיק חזק ויציב שיוכל לעבוד בתנאי חום וקור קיצוניים, ביכולת העמסה ופריקה מספקת וכזה שישמור על העובדים והלקוחות סביב. 

טרקטורים בעלי יכולת הרמה ופריקה

היבט חשוב נוסף בכל הנוגע לטרקטורים הנוגעים לעבודה במשתלות, הוא ביכולת של אותם טרקטורים לבצע העמסה ופריקה לאורך שעות רבות.

הצורך בהעמסה ופריקה במשתלות מדגיש עד כמה חשוב לשלב בעבודה טרקטור המסוגל להעמיס ולפרוק סחורה לאורך שעות רבות בכל יום. משתלות רבות בישראל רוכשות מגשי שתילים וצמחים בגדלים שונים, כשאלו מגיעים אליהם במשאיות מידי יום.

בנקודה זו, השימוש בטרקטורים בעלי יכולת העמסה ופריקה של עד 3,000 ק"ג (כפי שהדבר מתאפשר בטרקטורים של LOVAL) מהווים את הכלים האידיאליים לעבודה באותן משתלות.

טרקטורים לחממות ועבודות שדה

אנו בצ'פניק יודעים להעיד עד כמה הטרקטורים מהווה כלי צמ"ה חשוב ומשמעותי בתחום החקלאות. הטרקטורים השונים מהווים את הכלים האידיאליים לאתגרים השונים במשקים, מהקמה מאפס של חממות ועוד עבודות השדה השונות.

את הטרקטור החקלאי תמצאו במשקים בישראל ככלי המשמש למספר רחב של יעדים. טרקטור חקלאי קטן המשמש לגידולי שדה שונים, הקמת גידולי שורה וגיזום ועד טרקטורים בינוניים וגדולים המשמשים לעבודה, בין היתר, במטעים וכרמים.

כיצד ניתן לאפיין את הטרקטור המשמש לחקלאות?

את הטרקטור החקלאי ניתן לאפיין, לרוב, ככלי צמ"ה הבנוי משני גלגלים אחוריים מסיביים ורחבים, כשלהם צמיגים בעלי בליטות וחריצים המאפשרים תנועה בצורה קלה ובטוחה בשטחים מאתגרים.

הטרקטור החקלאי, כאמור, מגיע במספר גדלים ודגמים. עבור חקלאים בישראל, קיימת חשיבות רבה ברכישה או השכרה של טרקטור חקלאי שיאפשר למשק החקלאי לבצע מספר רב של יעדים בצורה יעילה וכזו המהווה פתרון כולל ורחב לאורך כל השנה.

את הטרקטור החקלאי ניתן לאפיין כטרקטור המשמש ליעדים שונים. עיקר היעדים כוללים חרישה של גידולי שדה וגידולי שורה, הפיכת האדמה לקראת עונת שתילה חדשה, הובלה של מטענים בתוך ובין משקים חקלאיים, ביצוע פעולות גיזום בגובה וקטיף וחפירת תעלות ובורות, כשאלו הכרחיות לרוב בעת הקמה של חממות.

איזה ציוד נלווה מותקן על גבי טרקטור חקלאי?

לאחר רכישה של טרקטור חקלאי, על חקלאים בישראל לרכוש או לשכור ציוד נלווה שאותו ניתן להתקין על הטרקטור בהתאם לצרכים הקיימים בעבודת החקלאות.

>>> ארגז אחורי לטרקטור חקלאי

ארגז אחורי לטרקטור אחרי, המוכר גם בשם טאצ'קה, מהווה ציוד בסיסי לכל טרקטור חקלאי. הארגז המותקן על החלק האחורי של הטרקטור משמש להובלת מטענים קלים ובינוניים מהשטח אליו, בין אם מדובר על ארגזים המכילים את היבול שנקטף, בפינוי זבל של לולים ורפתות, לפיזור דשן בשטחים חקלאיים ובתוך חממות ועוד.

את הארגז האחורי מרכיבים על גבי בוכנה הידראולית, כשבוכנה זו מאפשרת העלאה והורדה של הארגז לפי הצורך. הארגז האחורי בעל גדלים סטנדרטיים הכוללים 150 ס"מ רחוב, עומק של 115 ס"מ וגובה של 60 ס"מ. ארגזים גדולים ורחבים יותר יהיו בעלי 200 ס"מ רוחב, 115 ס"מ עומק וגובה של 70 ס"מ.

>>> כלים לעיבוד האדמה

ציוד נוסף הנלווה לטרקטור חקלאי מהווה ציוד המאפשר את עיבוד הקרקע ברמות שונות. עיבוד הקרקע מהווה את אחד השלבים המוקדמים שנעשים לקראת שתילה חדשה על גבי הקרקע. שימוש בטרקטור חקלאי שגורף את אותם כלים הינו הכרחי בגידולי שדה רבים, כמו גם במטעים וכרמים.

אחד מכלי העיבוד העיקריים כיום אצל חקלאים בישראל, המתחברים לטרקטור חקלאי, הוא הקולטיבטור (קלטרת בעברית). הקולטיבטור משמש ככלי לעיבוד עמוק של האדמה ומכאן שהוא מתאים לעבודה יחד עם טרקטורים חקלאיים כבדים ומסיביים בתנאי שטח מאתגרים וקשים, בשדות בהן יותקנו חממות וככלי יעיל גם בהפיכת האדמה והקרקע של רפתות.

העיבוד העמוק של הקולטיסטור מאפשר עקירה של נבטים ועשבים שוטים, פירוק רגבים, יישור הקרקע והכנתה כמצע לשתילה או זריעה. אותו עיבוד עמוק באדמה, מאפשר לקרקע דישון עמוק ואוורור, נעשה לרוב באמצעות 7 או 9 שיניים המאפשרים לטרקטור והקולטיסטור בביצוע עבודה מאומצת, לבטח כשמדובר בגידולי שדה רחבים של מאות מטרים בכל יום.

התאמת הטרקטור החקלאי לצרכים שלכם

אני בצ'פניק שואפים לספק לכלל לקוחותינו מתחום החקלאות את הטרקטורים החקלאיים האיכותיים ביותר הקיימים כיום בשוק החקלאות הבינלאומי. לצד זאת, אנו בצ'פניק מהווים עבור לקוחותינו מסגרת מלמדת ומייעצת וכזו שתוכל למצוא עבורכם את הפתרונות האידיאליים, בין אם מדובר על הצורך בהקמה של חממות, בניהול כרמים ומטעים ועד שינוע של מטענים שונים.

לנדיני REX 4 זוכה פרס טרקטור המטעים הטוב ביותר של שנת 2023

טרקטור לנדיני דגם Landini Rex4-120 GT Roboshift Dynamic זוכה פרס החדשנות בתערוכת Agritechnica 2023 גרמניה.

מדובר בגרסה הדינמית עם אופציה לגיר רציף למטעים ולכרמים. טרקטור עם סביבת מפעיל מרווחת עם רצפה שטוחה בקבינה, מערכת הידראולית חזקה חדשה ומותאמת למשימות מטע וכרם.

דגמי סדרה REX-4 מונעים באמצעות מנוע טיר 5 עוצמתי המציעים מבחר דגמים מ 75 ועד 112 כ"ס. טרקטורים אלו מוצעים בגרסאות פתוחות או עם קבינה סגורה עם אופציה למעמיס קדמי מקורי.

מעבר לנוחות עבור המפעיל, לנדיני מציעה תיבת הילוכים רציפה המאפשרת חיסכון של כ- 30% בדלק ביחס לדגמים מתחרים ויעילות גבוהה מתמיד בהעברת הכוח אל הקרקע.

מאחר ודגמי המטעים של לנדיני עם הגיר הרציף נמכרים בכמויות קטנות בישראל, הם יגיעו לפי דרישת הלקוח בלבד. לכתבה מלאה

קרדיט תמונה: אתר agriland.ie

מדריך לתחזוקת טרקטור חקלאי

חקלאים ומשקים בישראל מודעים לחשיבות הרבה בתקינות של כלי הרכב השונים המשמשים אותם ובראשם הטרקטורים החקלאיים. חלק מהיכולת ליהנות מאותם טרקטורים זמן רב, קשור לעובדה כי אלו זקוקים לתחזוקה מלאה ושוטפת.

נתונים שפורסמו על ידי אתר האינטרנט הישראלי Agrinews, מראה כי ב-2022 נרכשו בישראל כ-877 טרקטורים חדשים לחקלאות, כשכמות הרכישות מצביעה על מגמה חיובית מ-2021, בה נרכשו כ-831 טרקטורים המשמשים לחקלאות.

השימוש הרחב בטרקטורים חקלאיים בישראל, מדגיש כמובן את הצורך של חקלאים ובעלי משקים להכיר מקרוב כיצד ניתן לשמור ולתחזק את אותם כלים מסיביים ומשמעותיים. בכתבה שלפניכם ניגע במספר דגשים חשובים הנוגעים לתחזוקה נאותה של אותם טרקטורים.

מהו בעצם טרקטור חקלאי?

מדריך לתחזוקת טרקטור חקלאי

טרקטור למטעים מהווה כלי מרכזי ומשמעותי בתחום החקלאות ומשמש ככלי שמיש בכל שלבי הגידול. ביכולתו של כלי זה לגרור כלים אחרים ובהובלת ציוד לעיבודים ויבולים שנקטפו. טרקטורים חקלאיים שמישים ומשמעותיים הן במשקים חקלאיים רחבים וגם באלו הנחשבים לבינוניים וקטנים.

עריכת בדיקות תקופתיות בהתאם להוראות היצרן

כמו בכל כלי רכב, גם בטרקטורים חקלאיים (למאמר על סוגי טרקטרים) חשוב לערוך בדיקות תקופתיות רחבות בהתאם להוראות היצרן. ברוב הדגמים, בדיקה תקופתית מלאה של הטרקטור החקלאי צריכה להיערך בכל שישה חודשים.

בבדיקות תקופתיות אלו תיערך, בין היתר, בדיקה על ידי מכונאי שיבחן את הבלמים, כשבדיקה זו אמורה לכלול בדיקה יסודית ורחבה ובה גם בחינת יכולת מערכת הבלמים לבלום כל גלגל בנפרד. לצד זאת, יבחן המכונאי את ציריות הטרקטור (הציריות הינן חלק ממערכת ההנעה של כלי רכב ומטרתן להעביר את התנועה הסיבובית מהמנוע ותיבת ההילוכים אל הגלגלים עצמם), מהירות סיבובי המנוע ותפקוד של חלקים חיוניים אחרים.

לצערנו הרב, ישנם מקרים בהם חקלאים ומשקים רבים בוחרים לדחות או לפסוח על אותן בדיקות תקופתיות, הן בעבור חיסכון בהוצאות הטיפול והן בעבור הצורך התלותי והיומיומי שיש בטרקטור החקלאי.

התנהלות זו מובילה, בסופו של דבר, להעצמה של בעיות זניחות ופשוטות, כשאלו הופכות לבעיות שבגינן אותם חקלאים יצטרכו להשבית את אותם טרקטורים לזמן הרב ולשלם סכומים גבוהים יותר בשיקום וטיפול שלהם במוסכים וסדנאות שונים.

מניעת היווצרות חלודה

יצרנים בינלאומיים המתמחים בייצור של טרקטורים לחקלאות מודעים לעובדה כי מדובר בכלי רכב המיועדים להתמודד עם מפגעי מזוג אוויר שונים, בין אם מדובר על טמפרטורות קצה של חום וקור ובחשיפה למשקעים ולחות רבה.

חשיפה למשקעים ולחות רבה של טרקטור חקלאי עלולה להוביל לפגיעה בחלקים מסוימים בטרקטור. על מפעילי הטרקטור להיות רגישים ומודעים לאותם חלקים המועדים לצבירה של חלודה, דוגמת ברגים וצירים.

שימוש בחומרים נוגדי חלודה ובשימון החלקים השונים בשמן יאפשרו לאותם חלקים קטנים וחיוניים להימנע מבלאי ושחיקה. במרחב הדיגיטלי ניתן למצוא סרטונים ומאמרים רבים העוסקים בתחזוקה נאותה של חלקים המועדים לחלודה, כשההמלצה לאותם מפעילים להכיר וליישמם דרך קבע.

שימוש בחלקי חילוף מקוריים?

העבודה האינטנסיבית והיומיומית בטרקטורים חקלאיים תוביל, בסופו של דבר, לצורך בהחלפה של חלקים שונים שנשחקו ונוצלו עד תום. במקרים אלו, חקלאים ומשקים רבים, יצטרכו להחליט האם לרכוש חלק חילוף מקורי, או יש וכדאי להסתפק בחלק חילוף שאינו מקורי או כזה המוגדר כיד שנייה.

המקור להתלבטות האם לרכוש חלק חילוף מקורי, נוגע כמובן למחיר הגבוה של חלקי חילוף מקוריים לעומת התחליפים שניתן למצוא בשוק חלקי החילוף לטרקטורים. מדובר, לרוב, בהפרשים משמעותיים המובילים חלק מהחקלאים והמשקים לא לעמוד בפיתוי ולהעדיף לרכוש חלקי חילוף שאינם מקוריים.

הבחירה בחלקי חילוף מקוריים, על אף עלותם הגבוהה, יש בה להבטיח את המשך כשירות הטרקטור החקלאי ומבטיחה כי בחרתם לתחזק את כלי העבודה שלכם באופן ראוי שיאפשר לכם שקט נפשי והידיעה כי לא נכונו לכם תקלות בלתי צופיות בהמשך.

דילוג לתוכן