דגמי מלגזות שדה מובילים – השוואה

מלגזות שדה הפכו לכלי משמעותי עבור חקלאים רבים בישראל ובמדינות נוספות בהן קיימת פעילות חקלאית ענפה. עבור קניינים בתחום הצמ"ה, ביצוע השוואה בין דגמי מלגזות השדה מהווה צעד הכרחי וחשוב שממנו רצוי להתחיל.

חקלאים ישראלים שבחרו בצ'פניק, כמי שתספק להם את מלגזת שדה איכותית ומהימנה, נהנים, נכון להיום, מארבעה דגמים שונים של מלגזות שדה מובילות של היצרנית הצרפתייה MANITOU. בכתבה שלפניכם נבצע השוואה בין ארבעת הדגמים המוצעים וזאת בכדי שתוכלו לקבל תמונה רחבה אודות היתרונות היחסיים הקיימים בכל דגם.

מלגזת שדה M26/30

מלגזת השדה M26/30 נחשבת למלגזת הדגל של Manitou והיא, נכון להיום, הדגם הנמכר ביותר בישראל בין הדגמים של Manitou, עם רקורד מוכר ככלי אמין ויעיל. המלגזה מאופיינת כמלגזה בעלת כוח ורב-גוניות בעבור מגוון רחב של מצבים, בין אם בעבודה במדרונות תלולים ובקרקעות מאתגרות.

למלגזת M26/30 כושר הרמה של 2.6 עד 3 טון והיא נמכרת בהנעה של שני גלגלים או בהנעה של ארבעה גלגלים. המלגזה מצוידת במנוע של המותג הגרמני Deutz בעל הספק של 75 כוחות סוס ובמרווח קרקע של 43 ס"מ, הנחשב למרווח קרקע גדול מהמרווחים הקיימים במלגזות שדה אחרות בשוק.

למלגזה גובה הרמה מרבי של שבעה מטרים ומהירות נסיעה מרבית של 31 קמ"ש, רדיוס סיבוב של 3.40 מטרים. תא המפעיל סגור, אטום לרעש וכולל מזגן המאפשר למפעיל שהות ארוכה ונעימה בימי החורף והקיץ.

מלגזת שדה MC 25/30

מלגזת השדה MC 25/30 מצטיינת כמלגזה בעלת כושר הרמה הנע בין 2.5 ל-3 טונות כשלה הנעה של ארבעה גלגלים. למלגזה מנוע "קובוטה" יפני (Kubota Stage V) אמין בעל הספק של 49 כוחות סוס, גובה הרמה המתחיל מ-3.30 מטר, בולמי זעזועים בתורן ומרווח קרקע של 30 ס"מ. המלגזה ייחודית, לעומת שאר הדגמים, בעיצוב קומפקטי ונחשבת לכלי רבגוני המסוגל להגיע למהירות מרבית של 15.2 ק"מ.

תא המפעיל של המלגזה נמצא בגובה של 2.14 מטר ורוחבו של 1.45 מטר. התא מצויד בתאורת לד היקפית ומושב פנאומטי. תא הנוסעים פתוח ולו שמשה קדמית ואחורית, כשאת התא ניתן אף לסגור ולבודד בעת עבודה בחוץ במזג אוויר חם או קר, כשלו גם מערכת מיזוג אוויר. 

מלגזת שדה קטנה MC18

מלגזת ה-MC18 הינה מלגזה השדה הקומפקטית ביותר מבין ארבעת הדגמים של Manitou, כשלה כושר הרמה של 1.8 טון. מלגזה זו זמינה ללקוחות בישראל בהנעה של שניים או ארבעה גלגלים. ייחודו של הדגם, לעומת הדגמים האחרים, הוא בגודלו הקומפקטי, מה שהופך אותו לאידיאלי לעבודה וניווט במקומות צרים וצפופים, דוגמת מחסני תבואה, חממות ומחסני ציוד חקלאי היקפי.

במלגזה תמצאו מנוע אמין מדגם Kubota V1505. מנוע מקורר במים, הכולל ארבעה מחזורים עם קיבולת של 29 כוחות סוס ב-3000 סל"ד. מדובר במנוע קל משקל, אמין ורב-תכליתי הנחשב לאידיאלי עבור כלי צמ"ה שבהם נרצה רעש מינימלי.  

גובה הרמה של הכלי מתחיל מגובה של 3.30 מטר, כשלו מערכת בולמי זעזועים בתורן. ל- MC18 קיימות שתי מהירויות נסיעה, מרווח קרקע של 30 ס"מ וגובה תא מפעיל של 2.14 מטר או לחלופין גובה תא מפעיל של 1.99 מטר עבור דגם ה-BUGGY. הרוחב הכולל של הדגם הינו 1.45 מטר.

תא המפעיל בדגם הקומפקטי נבנה באופן המאפשר נוחות וקלות תפעול ובו תאורת לד היקפית ומושב פנאומטי.

מלגזת שדה M 40/50

מלגזת השדה M 40/50 מצטיינת בכושר הרמה של 4 עד 5 טון והיא זמינה ללקוחות צ'פניק ככלי הנעה של שניים או ארבעה גלגלים. המלגזה מצוידת במנוע דיזל חזק של Deutz ולו הספק של 75 כוחות סוס עם מרווח קרקע משמעותי של 43 ס"מ. הערך המוסף של הדגם מתבטא בכושר הרמה גבוה, לעומת דגם ה- M26/30הדומה לו בשאר המאפיינים והתכונות, ובעיצוב הכלי בו ניתן לבצע תמרונים מאתגרים ועבודות הכוללות העברה והעמסה של משאות כבדים.

גובה ההרמה המרבי שלו של המלגזה מגיע לשבעה מטרים, כשלה מהירות נסיעה מרבית של 31 קמ"ש ורדיוס סיבוב של 3.40 מטרים. גם כאן, נהנים המפעילים מתא הפעלה שיכול להיות פתוח ללא דלתות או סגור ומבודד עם מזגן.

מדריך לבחירת מלגזת שדה

מלגזת שדה, המוכרת בעולם כלי הצמ"ה בשם Field Forklift, מהווה כלי מרכזי ומשמעותי עבור מאות אלפי חקלאים בישראל ובמדינות מערביות שונות, במיוחד בשטחי חקלאות הנחשבים למורכבים ומאתגרים.

בישראל, חקלאים רבים נהנים מייבוא של מלגזות שדה על ידי חברת צ'פניק, המייצגת את היצרנית הצרפתית .Manitou ביקור באתר יאפשר לכם לבחור בין ארבע מלגזות שדה שונות. בנוסף, בצ'פניק פועלים כל הזמן לבחון אילו דגמים חדשים של היצרן הצרפתי צפויים לצאת לשוק כלי הצמ"ה, במטרה לספק ללקוחותיהם את מלגזות השדה האיכותיות ביותר.

בחירת צ'פניק במותג הצרפתי נעשית מתוך שאיפת היבואן לספק לחקלאים בישראל את המלגזות האיכותיות ביותר הקיימות כיום בתחום החקלאות, כאשר המותג הצרפתיManitou  נחשב ליצרן המקורי של מה שמכונה כיום מלגזות שדה, כשהוא מתמחה בייצור מלגזות לתעשיות השונות מאז תחילת שנות ה-50. נכון להיום, Manitou מציעה מגוון דגמים של מלגזות שטח, הכוללים מלגזות בעלות קיבולת גבוהה (M) ומלגזות קומפקטיות (MC).

בכתבה שלפניכם ניגע במספר נקודות חשובות ומשמעותיות שעל קניינים בתחום החקלאות לקחת בחשבון ולהכיר כשהם מתפנים לבחון איזו מלגזה שדה תתאים לצרכים שלהם.

יכולת התמודדות עם הקרקע

מלגזות שטח נועדו להתמודד עם קרקע מאתגרת הכוללת, בין היתר, בוץ וחצץ, לצד משטחים מאתגרים נוספים. כשאנו מתפנים לברור בין מלגזות שדה, חשוב לוודא שלמלגזות השדה יש תכונות המאפשרות יכולת תמרון גבוהה בשטחים שונים. יכולת תמרון זו מתבטאת במרווח קרקע גדול, סרן אחורי בעל תנודות גבוהות, תורן שטח גס המקובע ישירות לשלדה וצמיגי שטח איכותיים.

מהו מרווח הקרקע הרצוי?

בכל הנוגע למלגזת שטח עם מרווח קרקע גדול, ממליצים מומחים בתחום לוודא כי המרווח המינימלי הוא כ-30 ס"מ. בדגם ה-M40\50 שנמכר בצ'פניק, החקלאים נהנים ממלגזת שדה מסיבית עם רווח קרקע של 43 ס"מ – כ-13 ס"מ יותר מהמרווח המינימלי המומלץ.

מה חשוב לבדוק בכדי להתרשם מיכולת התמרון?

מלגזות שדה הינן מלגזות בעלות הנעה של 2 או 4 גלגלים. באופן טבעי, מלגזות שדה בעלות הנעה של ארבעה גלגלים נחשבות לחזקות ומסיביות יותר, כשרבים מהחקלאים בישראל יעדיפו לרכוש אותן וזאת בכדי לתמרן בצורה טובה יותר במתארים בוציים בימי החורף.

עיצוב הסרן במלגזת השדה מהווה גורם נוסף שחשוב להכיר ולבחון. מלגזות השדה של Manitou מצוידות בסרן אחורי בעל תנודות גבוהות. מערכת נעילת דיפרנציאלית של הסרן תורמת גם היא לתמרון הכלי במרחבים בהם שטחים קשים ומאתגרים. 

ומה לגבי רדיוס ההיגוי והפנייה של אותם כלים? בכלים של Manitou תוכלו ליהנות מרדיוס סיבוב של 3.40 מטרים. מדובר על רדיוס מינימלי המקל על הנסיעה במרחבים צפופים, בין אם מדובר על תמרון בשדות בהם המעברים צפופים ולבטח בהגעת המלגזה לחללי עבודה סגורים או סגורים למחצה, כשגם שם ישנו הצורך בכלי לו יכולות היגוי ופנייה מצומצמות.

כושר הרמה

כושר הרמה של מלגזת שדה מהווה מאפיין חשוב ומשמעותי שכל קניין לוקח בחשבון. מלגזת שטח איכותית יכולה להתמודד עם טווח רחב של עומסים שונים. דגמי Manitou הנמכרים בצ'פניק נחשבים למלגזות המסוגלות להתמודד עם מגוון רחב של עומסים, בין אם מדובר בנסיעה או העמסה על גבי קרקע מוצקה ואף במקרים בהם מדובר בנסיעה או העמסה על גבי קרקע רכה.

מלגזות השדה בשוק כלי הצמ"ה יהיו בעלות כושר הרמה הנע בין 2.6 ל-7 טונות, כשהגובה ההרמה המרבי מגיע ללא פחות משבעה מטרים. גובה המאפשר לאותן מלגזות להעמיס ולפרוק מעמסות שונות על גבי משאיות גבוהות ועד טנדרים נמוכים.

היבט נוסף וחשוב נוגע לכושר הטיית התורן. במלגזות השטח של Manitou נהנים המפעילים מתורן הניתן להטיה עד לכדי 15 מעלות, כשישנם דגמים נוספים של אותה יצרנית בהם ניתן להטות את התורן לזווית של 12 מעלות לאחור. זווית המאפשרת למפעילים לבצע העמסה בטוחה יותר על גל המלגזה, במיוחד כשמדובר במספר טונות.

בחירת ציוד הרמה ושינוע לבית עסק

תחום הצמ"ה מהווה תחום בו קניינים תעשייתיים ועסקים בינוניים וגדולים נדרשים לבחור ציוד יקר למסגרותיהם. חלק מאותה רכישה כוללת בחירה של ציוד בעבור משימות של הרמה ושינוע.

אחת מהחברות המובילות בישראל בה ניתן לרכוש, ואף לשכור, ציוד הרמה ושינוע היא חברת צ'פניק. באתר החברה, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של ציוד הרמה המיועד לעבודה במחסנים וציוד הרמה בדמות מלגזות וטרקטורים לתעשיות כבדות ולענף החקלאות.

בחינת סביבת העבודה

סביבת עבודה

קריטריון חשוב ומשמעותי בבחירת ציוד הרמה ושינוע במרחבי העבודה השונים, נוגע לבחינת סביבת העבודה. בחינת סביבת העבודה כוללת מענה על מספר רחב של שאלות, כשאלו יוכלו לסייע ולדייק עבורנו את הבחירה בציוד הרמה והשינוע.

בבחינת סביבת העבודה, חשוב לבחון האם מדובר בסביבת עבודה מקורה, מקורה בחלקה או כזו הנעשית באוויר הפתוח. במקרים ובהם סביבת העבודה מקורה, יהיה מדובר בעצם בחלל עבודה המוגדר מראש מבחינת הגובה המרבי שאליו ניתן להגיע ואף במספר המרבי של כלי צמ"ה שבהם נוכל לעשות שימוש בזמן נתון.

סביבת העבודה מצריכה בחינה שאמורה גם לענות על השאלה האם מדובר בסביבה הנחשבת לרטובה או כזה בה קיימת לחות גבוה, דוגמת עבודה עם ציוד הרמה ושינוע במפעלים העוסקים בהתפלת מים.

בסביבת עבודה הנחשבת לרטובה, שתהייה מוגדרת גם כסביבה בה מתרחשת הצטברות רבה של קורוזיה, נרצה לרכוש ציוד הרמה ושינוע חזקים ויציבים וכאלו להם עמידות גבוהה ללחות ורטיבות.

בחינה מדוקדקת של מפרט הציוד המוצע לכם

בהצעות המחיר הניתנות למרחבי תעשייה ועסקים בכל הנוגע לרכישת ציוד העמסה ושינוע, זוכים הרוכשים לקבל הצעת מחיר הכוללת בתוכה מפרט כלל הציוד של כל כלי. מפרט הציוד מאפשר לרוכשים לקבל תמונה רחבה וברורה, איזה כלי הם רוכשים, מהם כלל יכולותיו ויתרונותיו ואף לקבל תמונה לציוד הנלווה לאותם כלים, כשציוד זה הכרחי עבורם בביצוע מגוון רחב של עבודות ואתגרים בפרויקטים אליהם הם נדרשים.

מפרט טכני מלגזה

בחינת מפרט הציוד לעומק מצריכה, כמובן, עין של אנשי מקצוע. מעבר על מפרט הציוד יאפשר לכם להבין האם כלי ההרמה והשינוע המוצעים למכירה יוכלו לעמוד בהרמה ושינוע של הציוד שלכם, האם המפרט כולל ציוד החלפה (למשל, האם המפרט כולל בתוכו צמיגים להחלפה) והאם אף ניתן להוסיף או לגרוע ציוד מהמפרט שהועבר אליכם ובכך לדייק עוד יותר את רכישת אותם כלים לצרכים הנקודתיים שלכם.

התייחסות ללוחות זמני האספקה

לאחר שהגדרנו לעצמנו איזה ציוד הרמה ושינוע מתאים לעסק שלנו, ישנו קריטריון חשוב נוסף הנוגע לרכישה, כשקריטריון זה אינו נוגע ישירות לאיכות המוצר שאותו אנו רוכשים או שוכרים, אלא נוגע לזמני האספקה שלו.

אספקת צמ"ה למרחבי תעשייה ועסקים אינו דבר הנעשה בנָקֵל. חברות כמו צ'פניק, העוסקות ברכישת של ציוד מחברות בינלאומיות מובילות בתחום הצמ"ה, יודעות להעיד כי מדובר, אמנם, בתהליך רכישה מסודר, אך כזה שתלוי במספר רב של גורמים המובילים, לא פעם, לזמני אספקה לא מבוטלים באורכם.

אלו העוסקים ברכישה של ציוד הרמה ושינוע, מודעים כמובן לזמני האספקה של חברות רבות, ופועלים לבצע את ההזמנות מבעוד מועד. מנגד, חשוב כמובן לבחור בחברת ייבוא מהימנה המתייחסת לזמני האספקה כדבר בקודש וכזו המאפשרת מציאת פתרונות במקרים בהם חל עיכוב בלוחות הזמנים שנקבעו מראש.

אנו בצ'פניק, כחברה עוסקת בייבוא של כלי צמ"ה עשרות שנים, בנינו מערך מקצועי ויעיל שרואה בזמני האספקה קריטריון משמעותי וחשוב, לבטח עבור לקוחותינו הבונים את תוכניות העבודה שלהם שנים קדימה וזאת בהתאם לאספקת ציוד ההרמה והשינוע שלהם.

מדריך לקניית מלגזות שטח

תחום המלגזות יוביל רבים מאיתנו להבין כי מדובר בכלי צמ"ה המיועדים לתעשיות כבדות, כשכלים אלו פחות מתאימים לעבודה בשדות ומתארי שטח שונים. עם זאת, בחינה של כלי צמ"ה אלו יאפשר לנו להכיר מגוון רחב של מלגזות המיועדות לעבודה גם מחוץ לאותם תעשיות ומפעלים.

אנו בצ'פניק מודעים לצורך הקיים במלגזות שדה ושטח בישראל ומאפשרים ללקוחותינו ליהנות מרכישה של כלים אלו, זאת תוך הקפדה על דגמים איכותיים וכאלו המתאימים לצרכים הנקודתיים הקיימים בשדות ומשקים חקלאיים.

רקע היסטורי

הרקע לייצור של מלגזות שטח החל בשנות ה-50 כשמרסל ברוד, מייסדה של חברת "מאניטו" הצרפתית (חברה בינלאומית לייצור כלי צמ"ה שכלים רבים שלה מיובאים על ידי צ'פניק לישראל), החל לקדם תכנון של כלים המיועדים לשנע מטענים כבדים בתחום החקלאות.

מלגזת השטח הראשונה שיוצרה הייתה בבסיסה טרקטור שהוסב למלגזה וזאת באמצעות חיבור של תורן ושימוש במערכת הרמה הידראולית בחלק האחורי של הכלי. לצד זאת, עמדת המפעיל הוסבה לצד השני, כך שחלקו האחורי של אותו טרקטור הפך לחלק הקדמי.

מה חשוב לבחון לפני רכישה של מלגזת שטח?

ברכישה של מלגזת שטח, כמו ברכישה של כלי צמ"ה אחרים, ישנם מספר רחב של מאפיינים שעל החקלאים והקניינים לקחת בחשבון. עבור רבים מהם, מלאכת הרכישה מהווה הליך מסודר בו הם בוחנים, בראש ובראשונה, אלו פונקציות מלגזות השדה ימלאו עבורם, כשהכרת אותן פונקציות מאפשרת להם לצמצם את רשימת הדגמים הרלוונטיים.

המאפיינים השונים, שעל חלקם נרחיב בכתבה, כוללים, בין היתר, בחינה של מערכת הבלמים באותם כלים, לבטח כשמדובר בכלים המיועדים לעבודה במתארים מאתגרים וקשים. מאפיינים נוספים נוגעים לתקינות הגלגלים ושלמותם ווידוא כי אין נזילות במערכת ההידראולית.

מגוון של גדלים

בשוק מלגזות השטח תוכלי להיחשף למגוון מלגזות בגדלים שונים. בשנים הראשונות, אופיינו מלגזות השטח בדגמים רחבים ומאסיביים. כיום, למול הצרכים המשתנים הקיימים בשדות ומשקים חקלאיים שונים, ניתן אף ליהנות ממלגזות שטח קטנות יותר, כשאלו מאופיינות בקבינות צרות, גלגלים קטנים ומערכות אלקטרוניקה קטנות.

בצ'פניק תוכלו להתרשם ממלגזת שדה קטנה של "מאניטו" מדגם MC18. מדובר על מלגזה חזקה ומהימנה בעלת כושר הרמה של עד 1,800 ק"ג, מאובזרת במנוע קובוטה V1505, כושר הרמה מרבי של 3.3 מטרים, היא בעלת 2 מצבים של מהירות נסיעה ותא מפעיל רחב ונוח בגובה 2.14 מטרים.

כושר הרמה

כושר ההרמה של מלגזת שטח מהווה מאפיין משמעותי בטרם הרכישה. לרובן של המלגזות קיים תורן דו או תלת שלבי, כשהתורן הדו שלבי יכול להגיע לגובה מרבי של 3.8 מטרים והתורן התלת שלבי נפתח עד לגובה של 4.8 מטרים.

במשקים רבים, ניתן לראות שימוש בתורן התלת שלבי המגיע כמעט לגובה של חמישה מטרים. כושר הרמה מספק, יחד עם הגעה לגובה של כמעט חמישה מטרים, מאפשר לאותן מלגזות להפוך לכלי יעיל הן בשדות עצמן, בהן יש צורך בביצוע קטיף בנקודה גבוהה, והן ביכולת אחסון היבול והתבואה במחסנים הבנויים לגובה.

יציבות המלגזה

יציבותה של מגזת שטח מהווה מאפיין מרכזי שיש לקחת בחשבון, לבטח כשמדובר בכלי עבודה מסיבי שאמור לנוע על גבי משטחים מאתגרים. יציבות המלגזה תבטיח את שלומם של המפעילים ושל העובדים בסמוך למלגזה ותמנע מקרים מצערים של התהפכויות.

יציבות מלגזות השטח מושפעת ממרכז הכובד של הכלי, ממשקלם של החלקים בקוטר החיצוני יותר של הכלי, דוגמת התורן, וממבנה, הצורה ואיכות הגלגלים. חקלאים וקניינים רבים דורשים, לא פעם, לבחון את יציבות המלגזה באמצעות העמסה של ציוד בגובה המשקל המרבי שהיצרן הצהיר עליו. בדיקה זו מהווה מדד משמעותי המאפשר לבחון את יציבות המלגזה בתנאי הקצה שלה.

הפיתוחים הטכנולוגיים במלגזות שטח מחוללים מהפכה בסביבות העבודה

שינוע סחורות, ציוד, פסולת ועצמים כבדים רבים אחרים מהווה חלק ניכר מהעבודה במגוון תעשיות. בעוד שבמתחמי המחסנים, המרלו"גים והנמלים נעשה שימוש במלגזות סטנדרטיות, ישנן סביבות עבודה רבות בהן נדרש כלי ייעודי שיוכל להתמודד עם תנאי השטח. מלגזות שטח נמצאות כיום בשימוש נפוץ מתמיד. עם זאת, זוהי לא רק שכיחות השימוש בהן שהתעצמה, אלא גם פוטנציאל היעילות ונוחות השימוש שהן מציעות כיום. שינויים טכנולוגיים מהפכניים רבים השפיעו על תכנון, ייצור ושיפור מלגזות השדה והשטח, המרחיבים כיום את טווח האפשרויות הזמין לעובדי תעשייה וחקלאות יותר מתמיד. אלו כמה מהתכונות המרכזיות והחידושים המתקדמים ביותר שזמינים במלגזות אלו היום.

התכונות החשובות ביותר לחפש במלגזות שטח

מלגזות המיועדות למשימות בשטח ובשדה נדרשות להתמודד עם אתגרי סביבה רבה ומורכבים. לכן, הם מצוידות באמצעים שלרוב לא נמצא במלגזה הסטנדרטית. אז רגע לפני שנצלול אל החידושים המרכזיים בתחום, אלו כמה מהתכונות שחשוב לוודא שנמצא במלגזה שלנו.

צמיגים קשיחים

מלגזות שטח מצוידות בצמיגים כבדים וקשיחים המבטיחים עמידות בפני מפגעים ומיועדים לספק אחיזה על משטחים לא אחידים. צמיגים אלו בדרך כלל גדולים יותר ובעלי חריצים עמוקים יותר מצמיגי מלגזה סטנדרטיים, מה שמאפשר להם להיאחז בקרקע היטב.

מערכת מתלים חזקה במיוחד

מערכות המתלים הייעודיים של מלגזות השדה מאפשרות לספוג זעזועים ורעידות האופייניים לנסיעת שטח ולהבטיח תפעול מלגזה בטוח יותר. כמו כן, לרוב תכלול מערכת המתלים גם אמצעים חכמים למניעת התהפכויות, המאפשרת לשמור על יציבות גם במשטחים בלתי אחידים ומאתגרים.

מנוע חזק

כדי לצלוח עליות תלולות ותנאי שטח קשים, נדרש כוח מומנט עוצמתי. לכן במלגזות שדה ושטח לרוב יותקנו מנועים עוצמתיים בהרבה מאלו שבמלגזות הסטנדרטיות.

גחון גבוה

הגחון הגבוה מאפשר למלגזה לחצות מגוון רחב של סוגי קרקע ללא חשש מפגיעות בתחתית המלגזה על ידי סלעים, שורשי עצים או פסולת בניין.

הנעה בארבעה גלגלים

מלגזות שטח רבות מצוידות במערכות הנעה לארבעה גלגלים המספקות אחיזה חזקה יותר על פני משטחים חלקלקים או רופפים, כגון בוץ או חצץ, ומאפשרת למלגזה לשמור על שליטה ויכולת תמרון בתנאים מאתגרים.

אילו חידושים זמינים היום עבור מלגזות שטח?

כפי שמיד נראה, הפיתוחים הטכנולוגיים העכשוויים ביותר משפיעים על כלל היבטי המלגזה שסקרנו ומאפשרים לא רק לשפר ביצועים, אלא להבטיח שימוש בטוח וידידותי יותר לסביבה. אלו כמה מהפיתוחים הבולטים והחשובים ביותר שיוכלו לשנות מהיסוד את חוויית השימוש במלגזה החדשה שלך.

בקרת יציבות אלקטרונית (ESC)

מערכות ESC חוללו מהפכה בבטיחותן של מלגזות שטח. מערכות אלו למעשה שולטות במערכת הבלמים וההאצה ומאפשרות להתאים את עוצמת המצערת או להפעיל בלמים ככל שקיימת סכנת התהפכות. פתרון זה הפחית משמעותית את שיעור תאונות העבודה הנגרמות ממלגזות בסביבות חקלאיות ואתרי בנייה וקידמו את בטיחות השימוש במלגזות השדה באופן ניכר.

מערכות טלמטיקה

מדובר ביישום חשוב מאין כמותו המשולב כיום בכלי רכב תעשייתיים רבים. מערכות הטלמטיקה מאפשרות לנטר את ביצועי המלגזה בזמן אמת ומספקות נתונים אודות ניצולת הדלק, תקלות, מועדי טיפולי תחזוקה ואפילו על התנהלותו של פעיל המלגזה ושמירתו על הבטיחות. היכולת להתחקות אחר נתונים אלו מאפשרות לייעל משמעותית את תפקוד צי הרכבים, לצמצם עלויות ולהבטיח תחזוקה אופטימלית.

שיפורים ארגונומיים

פתרונות חדשניים מאפשרים נוחות שימוש חסרת תקדים שאינה רק משפרת את חוויית תפעול המלגזה, אלא מונעת תשישות ופציעות תעסוקתיות. בין השאר, מושבי המלגזה החדשניים ביותר מאפשרים התאמה אופטימלית לגובה ומבני גוף שונים. כמו כן, לוחות בקרה נגישים ומתקדמים מאפשרים שימוש אינטואיטיבי ונוח. מערכות המתלים החדשות מפחיתות את עוצמת הרעש ואת עוצמת הטלטולים והרטט בא המפעיל, מה שעשוי למנוע נזקים ארוכי טווח לרקמות השריר והשלד.

כיצד נתפעל באופן בטוח את המלגזה?

הפעלת מלגזות שדה ושטח מציבה אתגרים ייחודיים הדורשים תשומת לב קפדנית במיוחד לבטיחות. כדי להבטיח שהמלגזה החדשה שלך תניב עבורך את המקסימום ועל מנת לשמור על סביבת עבודה בטוחה, אלו כמה נקודות שכדאי להקפיד עליהן.

  • לערוך בדיקת בטיחות מקיפה לפני כל הפעלה – לפני השימוש במלגזה, יש לבחון סימני נזק או בלאי במערכות השונות ובעיקר בצמיגים, בבלמים ובמתלים.
  • לפקוח עיניים: חשוב לבחון היטב את תנאי השטח ולצפות מראש מפגעים כמו סלעים, שורשי עצים וקרקע לא אחידה. יש להימנע מעצירות פתאומיות או פניות חדות שעלולות לגרום למלגזה להתהפך.
  • לקחת בחשבון את העבודה בשיפוע: בעת עבודה בתנאי שיפוע יש לוודא כי המלגזה טעונה בעליות וריקה במורד כדי למנוע התהפכות.
  • להימנע מעומס יתר: יש לוודא כי המטען על המלגזה אינו חורג מהעומסים המותרים על פי הוראות היצרן.

כפי שניתן לראות, מלגזות שטח מציעות כיום טווח רחב של יתרונות חדשים שמבטיחים נוחות שימוש, בטיחות אופטימלית וצריכת אנרגיה משופרת. כדי להבטיח שכל היתרונות הללו אכן יעמדו לרשותך, חשוב לוודא שרוכשים מלגזה מיצרן מוכר, איכותי ואמין.


דגמים מובילים של מלגזות שדות ושטח:
מלגזת שדה M26\30
מלגזת שדה MC 25\30
מלגזת שדה קטנה MC18
מלגזת שדה M 40\50

דילוג לתוכן