כושר ההרמה של מלגזות דיזל

אחד מהפרמטרים המרכזיים הנלקחים בחשבון בעת רכישה של מלגזות נוגע לכושר ההרמה שלהן. גם כיום, מהוות מלגזות הדיזל את המלגזות המאופיינות בכושר הרמה גדול לעומת מלגזות אחרות. .

בצ'פניק מהוות מלגזות הדיזל את אחת מסדרות המוצרים העיקריים. בשנים האחרונות, נהנים לקוחותינו ממלגזות דיזל חזקות של המותג הבינלאומי Hyster, כשלאותן מלגזות כושר הרמה הנע מ-1.6 טון ועד מלגזות בעלות כושר הרמה מרבי של 9 טון.

האתגר המרכזי של מלגזות

האתגר המרכזי של מלגזות רבות הוא בשינוע של ציוד רב במרחבי תעשייה שונים. מטרת אותן תעשיות היא ששינוע הציוד ייעשה בצורה בטוחה, מהירה ויעילה, כשאחד המאפיינים הנלקחים בחשבון נוגעים לכושר ההרמה המרבי של המלגזה.

חשוב לזכור, כי העבודה עם המלגזות מתבצעת באופן יומיומי לאורך שעות עבודה רבות. הדבר מצריך בחירה במלגזות אמינות, חזקות ומסיביות, כשמלגזות הדיזל הן עדיין אלו המאופיינות ככאלו.

מלגזת דיזל שדה ראייה

ייחודיות כושר ההרמה של מלגזות דיזל

כיום, שוק המלגזות מציע לתעשיות רבות חלופה אקולוגית וירוקה יותר בדמות מלגזות חשמליות. אין ספק כי כניסה של מלגזות אלו בהחלט מטיבה עם תעשיות רבות בישראל ובחו"ל.

על אף המודרניות הקיימת באותן מלגזות חשמליות ויתרונותיהן היחסיים לעומת מלגזות הדיזל, נחשבות מלגזות הדיזל לעמידות וחזקות יותר, כשאלו מסוגלות לשנע ולהרים ציוד במשקלים גדולים יותר באופן משמעותי.

לצד כושר ההרמה הגבוה של מלגזות דיזל, אלו נחשבות למלגזות להן מספר יתרונות יחסיים נוספים שחשוב להכיר. למלגזות הדיזל טווח תנועה רחב יותר, יכולת תנועה במשטחים בעיתיים (דוגמת קרקע בוצית או סלעית) ובאבזורן בכלי עזר נוספים, כשחלק מאותם כלי עזר אף מגדילים את כושר ההרמה שלהן.

התחשבות במרכז הכובד של המלגזה לכושר ההרמה שלה

אלו העוסקים בתכנון של מרחבי תעשייה ומחסנים בהם ייעשה שימוש בהמשך במלגזות דיזל לשינוע והעמסה של משקלים כבדים, לוקחים בחשבון ומחשבים את כושר ההרמה של המלגזות בהתאם למרכז הכובד של המלגזה.

יציבות של מלגזת דיזל

מרכז הכובד של המלגזות נקבע בהתאם למרחק האופקי מהפנים המרכזיות של המלגזות למרכז הכובד של המטען אותו הם משנעים או מרימים. קציני בטיחות בתעשיות מודעים לעובדה כי ככל שמרכז הכובד רחוק יותר מהפנים המרכזיות של המלגזה, כך כובד המשקל שהיא יכולה להעמיס קטן.

מכאן, בחישוב כושר ההרמה של מלגזות הדיזל, חשוב לקחת בחשבון את המרחק האופקי של הציוד בכל שלב של העמסה ופריקה. במקרים ובהם מרכז הכובד מתרחק מחזית המלגזה באופן משמעותי, בשל צורת האחסון הקיימת בתעשיות מסוימות, יש לקחת בחשבון כי אותה התרחקות מפחיתה את כושר ההרמה של המלגזה.

בחירה במלגזות דיזל להן כושר הרמה מרבי

למול הצורך להתחשב בהפחתת כושר ההרמה של מלגזות, בשל מרחק מרכז הכובד של הציוד מהחלק הקדמי שלה, בוחרות תעשיות רבות באותן מלגזות דיזל להן כושר הרמה כמה שיותר גבוה.

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי תעשיות רבות בישראל מעדיפות לרכוש או לשכור מלגזות דיזל בעלות כושר הרמה מרבי וזאת בכדי לאפשר הרמה מרבית של ציוד גם בחללים בהם מרכז הכובד של הציוד רחוק משמעותית מחזית המלגזה, לבטח בעת העמסה או אחסון שלה.

הדגם מלגזת הדיזל שאנו מציעים ללקוחותינו לו כושר הרמה של עד 9 טון הוא דגם ה-H8.0- 9.0FT של Hyster. דגם המאפשר הובלה, העמסה ושינוע של ציוד רב על גבי משטחים, מה שמייעל ומקצר את העבודה היומיומית של תעשיות רבות.

דגם ה-H8.0- 9.0FT של Hyster נחשב לאמין ויעיל כשהוא מצטיין גם בגובה הרמה של עד 7 מטרים, רדיוס סיבוב רחב ומנוע KUBOTA 3.8L חזק, מסיבי ואמין. באתר שלנו תוכלו להתרשם גם מהקטלוג המלא של אותה מלגזת דיזל.

בחירת ציוד הרמה ושינוע לבית עסק

תחום הצמ"ה מהווה תחום בו קניינים תעשייתיים ועסקים בינוניים וגדולים נדרשים לבחור ציוד יקר למסגרותיהם. חלק מאותה רכישה כוללת בחירה של ציוד בעבור משימות של הרמה ושינוע.

אחת מהחברות המובילות בישראל בה ניתן לרכוש, ואף לשכור, ציוד הרמה ושינוע היא חברת צ'פניק. באתר החברה, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של ציוד הרמה המיועד לעבודה במחסנים וציוד הרמה בדמות מלגזות וטרקטורים לתעשיות כבדות ולענף החקלאות.

בחינת סביבת העבודה

סביבת עבודה

קריטריון חשוב ומשמעותי בבחירת ציוד הרמה ושינוע במרחבי העבודה השונים, נוגע לבחינת סביבת העבודה. בחינת סביבת העבודה כוללת מענה על מספר רחב של שאלות, כשאלו יוכלו לסייע ולדייק עבורנו את הבחירה בציוד הרמה והשינוע.

בבחינת סביבת העבודה, חשוב לבחון האם מדובר בסביבת עבודה מקורה, מקורה בחלקה או כזו הנעשית באוויר הפתוח. במקרים ובהם סביבת העבודה מקורה, יהיה מדובר בעצם בחלל עבודה המוגדר מראש מבחינת הגובה המרבי שאליו ניתן להגיע ואף במספר המרבי של כלי צמ"ה שבהם נוכל לעשות שימוש בזמן נתון.

סביבת העבודה מצריכה בחינה שאמורה גם לענות על השאלה האם מדובר בסביבה הנחשבת לרטובה או כזה בה קיימת לחות גבוה, דוגמת עבודה עם ציוד הרמה ושינוע במפעלים העוסקים בהתפלת מים.

בסביבת עבודה הנחשבת לרטובה, שתהייה מוגדרת גם כסביבה בה מתרחשת הצטברות רבה של קורוזיה, נרצה לרכוש ציוד הרמה ושינוע חזקים ויציבים וכאלו להם עמידות גבוהה ללחות ורטיבות.

בחינה מדוקדקת של מפרט הציוד המוצע לכם

בהצעות המחיר הניתנות למרחבי תעשייה ועסקים בכל הנוגע לרכישת ציוד העמסה ושינוע, זוכים הרוכשים לקבל הצעת מחיר הכוללת בתוכה מפרט כלל הציוד של כל כלי. מפרט הציוד מאפשר לרוכשים לקבל תמונה רחבה וברורה, איזה כלי הם רוכשים, מהם כלל יכולותיו ויתרונותיו ואף לקבל תמונה לציוד הנלווה לאותם כלים, כשציוד זה הכרחי עבורם בביצוע מגוון רחב של עבודות ואתגרים בפרויקטים אליהם הם נדרשים.

מפרט טכני מלגזה

בחינת מפרט הציוד לעומק מצריכה, כמובן, עין של אנשי מקצוע. מעבר על מפרט הציוד יאפשר לכם להבין האם כלי ההרמה והשינוע המוצעים למכירה יוכלו לעמוד בהרמה ושינוע של הציוד שלכם, האם המפרט כולל ציוד החלפה (למשל, האם המפרט כולל בתוכו צמיגים להחלפה) והאם אף ניתן להוסיף או לגרוע ציוד מהמפרט שהועבר אליכם ובכך לדייק עוד יותר את רכישת אותם כלים לצרכים הנקודתיים שלכם.

התייחסות ללוחות זמני האספקה

לאחר שהגדרנו לעצמנו איזה ציוד הרמה ושינוע מתאים לעסק שלנו, ישנו קריטריון חשוב נוסף הנוגע לרכישה, כשקריטריון זה אינו נוגע ישירות לאיכות המוצר שאותו אנו רוכשים או שוכרים, אלא נוגע לזמני האספקה שלו.

אספקת צמ"ה למרחבי תעשייה ועסקים אינו דבר הנעשה בנָקֵל. חברות כמו צ'פניק, העוסקות ברכישת של ציוד מחברות בינלאומיות מובילות בתחום הצמ"ה, יודעות להעיד כי מדובר, אמנם, בתהליך רכישה מסודר, אך כזה שתלוי במספר רב של גורמים המובילים, לא פעם, לזמני אספקה לא מבוטלים באורכם.

אלו העוסקים ברכישה של ציוד הרמה ושינוע, מודעים כמובן לזמני האספקה של חברות רבות, ופועלים לבצע את ההזמנות מבעוד מועד. מנגד, חשוב כמובן לבחור בחברת ייבוא מהימנה המתייחסת לזמני האספקה כדבר בקודש וכזו המאפשרת מציאת פתרונות במקרים בהם חל עיכוב בלוחות הזמנים שנקבעו מראש.

אנו בצ'פניק, כחברה עוסקת בייבוא של כלי צמ"ה עשרות שנים, בנינו מערך מקצועי ויעיל שרואה בזמני האספקה קריטריון משמעותי וחשוב, לבטח עבור לקוחותינו הבונים את תוכניות העבודה שלהם שנים קדימה וזאת בהתאם לאספקת ציוד ההרמה והשינוע שלהם.

סוגים נפוצים של מלגזות דיזל

בחלק ניכר ממרחבי התעשייה והחקלאות בישראל עושים שימוש רחב במלגזות דיזל, כשלמלגזות אלו מספר מאפיינים המתאימים לצרכים הייחודיים של מרחבי התעשיות והחקלאות השונות. בתחום הרחב של מלגזות דיזל ניתן להצביע על מספר סוגים נפוצים.

בישראל, מהווה צ'פניק את אחת החברות המרכזיות במכירה של מלגזות דיזל, זאת לצד האפשרות ברכישה של מלגזות דיזל משומשות. בצ'פניק צוות רחב של מומחים שיאפשרו לכם למצוא את מלגזת הדיזל שמתאימה בצורה רחבה לצרכי העבודה שלכם.

בכתבה שלפניכם נסקור אודות הסוגים הנפוצים של מלגזות דיזל.

מלגזת שדה 4 על 4

מלגזת דיזל זו מיועדת לצרכים חקלאיים, כשיעודה העיקרי הוא בעבודה בשדות, כשאותה ניתן לראות לא פעם בשימוש תדיר במטעי בננות. מדובר במלגזה המאופיינת בכוח רב ובכוח הרמה של 300 ק"ג, כשעליה ניתן להרכיב תא סגור (בעבור עבודה בימים גשומים) ומזגן.

נסיעה במלגזת שדה 4 על 4 מתאפשרת על גבי מישור גס. תחזוקתה והפעלתה היומיומית נחשבת לקלה לעומת מלגזות דיזל אחרות. בנוסף, מדובר במלגזה המצטיינת ביכולת תמרון ויציבות רחבים.

מלגזת שדה ושטח לשטחים משובשים

מלגזת דיזל נוספת המותאמת לעבודה חקלאית היא מלגזת שדה ושטח המיועדת לשטחים מאתגרים ומשובשים. מדובר במלגזת דיזל המתאימה לתנאי סביבה ושטח מורכבים, גם במתארי שטח בהם קיימת קרקע רכה או בוצית, על גבי משטחי דשא, קרקע סלעית וקרקע מחוספסת.

היכולת של מלגזה זו לעבור משטחים מאתגרים ומשובשים מתאפשרת באמצעות צמיגים פנאומטיים רחבים וגדולים. מדובר על צמיגים המאפשרים תנועה יציבה על גבי משטחים סלעיים ולא אחידים, כשלהם אחיזה טובה על גם על גבי משטחים רטובים וחלקים ויכולת טיפוס על גבי מדרונים.

מלגזת דיזל לשינוע משקלים של 1 עד 5 טון

סוג נפוץ נוסף של מלגזת דיזל, כוללת מלגזה המסוגלת לשנע סחורה וציוד הנע בין 1 ל-5 טון. מלגזה זו נראה לרוב בתעשיות ומפעלים גדולים ורחבים שעבודתם מתקיימת במרחבים פתוחים, כשבהם ישנו צורך תמידי בשינוע של סחורה וציוד רב לאורך רוב שעות העבודה.

שימוש רחב במלגזות אלו ניתן לראות בתעשיות העוסקות באחסון ושינוע של עצים, בין אם מדובר על שינוע של עצים וגזעים מהשטחים עצמם ובין אם העברתם כסחורה מהמחסנים למשאיות (למאמר על ההבדל בין מלגזת דיזל ומלגזה חשמלית).

מלגזות העמסה צידיות

מלגזות העמסה צידיות, המוכרות כ- Side Loader, מהוות סוג נוסף של מלגזות דיזל. מלגזות צידיות ניתן לראות במרכזי תעשייה המתמחים באחסון ובייצור של מוצרי פלדה כבדים וארוכים.

מפעיל המלגזה נמצא בתא צדדי, כשמלגזה זו מאפשרת העמסה ופריקה ללא הצורך לבצע פנייה לכיוון ההעמסה או הפריקה. מלגזת דיזל זו מצטיינת בניווט בתוך מעברים צרים ובשינוע של מוצרים ארוכים, דוגמת צינורות ועצים.

מלגזת איזון נגדי

מלגזת איזון נגדי, שאותה ניתן למצוא גם בדגמים של מלגזות חשמליות, הינה מלגזה המאופיינת במזלגות מלפנים, כשמצידה השני של המלגזה ישנה משקולת המאפשרת איזון כנגד המטען שנישא על ידי המלגזה.

מלגזה זו מאופיינת בזרועות קצרות, ועל כן היא מתאימה למרחבי תעשייה בהן ניתן לנוע עם המלגזה ישירות אל המטען או הסחורה שאותה צריך לשנע. הגרסה האידיאלית של מלגזה זו היא גרסת שלושת הגלגלים, כשזו מאופיינת ביכולת תמרון רחבה ומאפשרת, בין היתר, לביצוע של סיבוב במקום ונסיעה במעגלים.

צרכים שונים מצריכים שימוש במספר סוגים נפוצים של מלגזות דיזל

כיום, כשמרחבי תעשייה וחקלאות הפכו למורכבים יותר, רבים מאותם מקומות מבינים במהרה כי עליהם לעשות שימוש במספר סוגים של מלגזות דיזל, בעבור הצרכים השונים הקיימים אצלם.

שילוב של מספר סוגי מלגזות דיזל, מאפשר עם הזמן ייעול של העבודה, כשלכל מלגזה הגדרה ברורה של יכולות, כשמפעיליהן זוכים להתמקצע ולמקסם את יכולתן של מלגזות הדיזל השונות.

דילוג לתוכן