טרקטור לרפת

טרקטורים לרפת

בישראל קיימת פעילות ענפה של רפתות, כשרובה הגדול מהווה חלק מתעשיית החלב בישראל. תפעול אותם משקים נעשה, בין היתר, באמצעות טרקטורים המיועדים לעבודה ברפתות, כשאיכות כלים אלו משפיעה באופן ישיר על יכולתם של אותם משקים בישראל לעמוד באתגרים השונים הצפויים להם.

אנו בצ'פניק מאפשרים ללקוחותינו ליהנות ממספר טרקטורים המיועדים לעבודה ברפתות. באתר האינטרנט שלנו תוכלו להתרשם מספר דגמים המיועדים לעבודה ברפת, כשאלו הבולטים הם טרקטור לנדיני סדרה 5 וטרקטור לובול M1104.

טרקטור חקלאי סדרה 5
טרקטור לנדיני 5-100
טרקטור חקלאי לרפת - לובול
טרקטור לובול 110 כ"ס

הביקוש של מאות רפתות בישראל לטרקטורים לרפת

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי הביקוש לטרקטורים לרפתות מתרחב מידי שנה. בחלק ניכר מהרפתות בישראל נעשה שימוש במספר טרקטורים, מה שמגביר את ענף המכירות בתחום, שגם בו מהווה צ'פניק שחקן מרכזי.

מנתונים שפורסמו בדו"ח מבקר המדינה במאי 2023, נכון לשנת 2021 נרשמו בישראל קצת יותר מ-118 אלף פרות חולבות, כשאלו מרוכזות בלא פחות מ-686 רפתות בישראל, כשמתוכן כ-440 רפתות נמצאות באזורי עדיפות לאומית.

נתונים מספריים אלו מבטאים, כאמור, את הביקוש הרחב לטרקטורים לרפתות בישראל, זאת תוך האפשרות אצלנו, בצ'פניק, ללמוד ולבחון תוך כדי תנועה מהם דגמי הטרקטורים לרפתות המתאימים ביותר לאותם משקים בישראל.

מנו אלו משימות ואתגרים מיועדים לטרקטורים שלכם בטרם הרכישה

על מנת שתוכלו לדייק עבורכם את הטרקטורים שיתאימו למשימות והאתגרים השונים, חשוב בראש ובראשונה לבצע חלוקה ברורה אודות המשימות והאתגרים המיועדים לטרקטור שלכם ברפת, תוך היכולת לשייך לכלים אחרים משימות אחרות.

ביצוע סיווג המשימות עבור הטרקטור שלכם, יאפשר לכם להבין בצורה חדה וברורה מה תרצו לקבל מהכלי שלכם ברפת. האם שאיפתכם לטרקטור רב תכליתי שיוכל לבצע מספר רחב של משימות בכל יום, או יש ואולי אתם זקוקים לטרקטור שיבצע מספר מצומצם של משימות.

בחירה בטרקטור שעיקר פועלו ברפת, למשל, הוא בהעברת חציר מהשדות לאורך הרפת, יאפשר לנו להתמקד ברכישה של טרקטור בעל מאפיינים מסוימים, כשאלו באים לידי ביטוי בטרקטור המתאפיין ביכולת נסיעה מהירה גם בזמן נשיאת חציר, בטרקטור נמוך המאפשר נסיעה בקבינה פתוחה וכזה שאינו מצריך כושר הרמה מסיבי.

בחירה בטרקטור לרפת בעל מעביר כוח (PTO) משמעותי

השימוש בטרטור לעבודה ברפת מצריך ברוב המקרים שימוש במתקנים שונים המתווספים לטרקטור וזאת בכדי לאפשר לכלי לבצע מספר רחב של משימות, בין אם מדובר על העברה של ציוד כבד, שינוע של חציר לאורך הרפתות, בפינוי בוץ ופסולת ועוד.

כשאנו מתפנים לבחור טרקטור לרפת, חשוב לקחת בחשבון את יכולת העברת הכוח שלו לאותם מתקנים נלווים וזאת באמצעות איכות מעבירי הכוח שלהם – ה- Power Take Off (PTO), זאת לצד נתונים נוספים הנוגעים לכוח הסוס, מאפייני המנוע, מספר ההילוכים ועוד.

בחירה במנוע נקי

העבודה ברפתות באמצעות טרקטורים, בשונה ממרחבי עבודה אחרים בהם השימוש בטרקטורים תדיר גם כן, מצריך שימוש בכלים "ירוקים" המתאפיינים ככלים שהפעלתם אינה פוגעת באיכות האוויר, לבטח כשבסביבת העבודה נמצאים רפתנים והפרות עצמן.

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי רפתנים בישראל מעדיפים לשים ידם על אותם טרקטורים "ירוקים" ומאפשרים להם ליהנות מטרקטורים המקדמים גם יעדים אלו.

בדגם הלנדיני סדרה 5, שאותו הזכרנו קודם, נהנים בעלי הרפתות מטרקטור לו דרגת סינון אוויר בתא הפעיל ברמה 4, שכבתוך התא נהנה המפעיל ממערכת מיזוג נוחה ומתא בעל סינון רעשים גבוה. מאפיינים אלו, שומרים לאורך זמן על בריאותו ותפקודו של המפעיל ומאפשרים לו לשהות בתאו זמן עבודה ממושך.

לצד שמירת בריאותו של המפעיל, מתאפיין הלנדיני סדרה 5 גם במנוע FPT חסכוני ונקי. מנוע השומר, בעצם, על איכות האוויר ברפת, הן עבור העובדים במקום ולבטח עבור הפרות עצמם.

השימוש במנועי FPT בתחום התעשיות החל עוד ב-2005, כשפיתוחים משמעותיים של מנועים אלו נמשכו עד ל- 2011. מדובר במנועים בעלי הספק ויעילות גבוהים העומדים בתקני הפליטה בינלאומיים המחמירים ביותר.

שימוש במנועי FPT יבטיח לכם עבודה עם טרקטור איכותי ומסיבי וזאת מבלי להתפשר על כלי שפליטת החלקיקים הרעילים שלו גבוהה. מאותה סיבה, שימוש תדיר במנועים אלו נעשה גם בתחום הכלים הימיים.

דילוג לתוכן