חקלאים ובעלי משקים יודעים לומר עד כמה משמעותיים הטרקטורים בעבודתם היומיומית במשקים השונים. הטרקטור, לצד מספר כלים משמעותיים נוספים, מהווים את ההבדל הקטן-גדול בין השלמת העבודה למקרים בהם המשק עלול לקרוס לתוך עצמו.
לקוחות צפניק, הכוללים מספר רב של חקלאים ומשקים בישראל, נהנים מהשכרה ורכישה של טרקטורים איכותיים מסוגים שונים, בין אם מדובר על טרקטור מטעים בקבינה סגורה ועד טרקטור לנדיני המבוקש.
מחלקת השירות של צפניק מאפשרת ללקוחותיה ליהנות ממחלקת שירות מקצועית ומקיפה, כזו מאפשרת לחקלאים ובעלי משקים ליהנות מאגף חלקים לטרקטורים ושאר צמ"ה, ציוד להשכרה ואף רכישה של כלים משומשים.
בכתבה שלפניכם נעמיק אודות החשיבות הרבה שיש לטרקטור במשקים חקלאיים, זאת תוך הצצה גם לחלק מהציוד הנלווה לו.
מהם השימושים הנפוצים של טרקטור במשקים חקלאיים?
קשה כיום לדמיין עבודה יומיומית של משק חקלאי ללא הסיוע של מספר טרקטורים. בחלק ניכר מהמקרים, מסייע הטרקטור להפעלה של כלים חקלאיים נוספים, דוגמת כלי ריסוס, שינוע של מלגזות אחוריות במטעים, מכסחות, כלים לריסוק גזם, מחרשות, כלים המיועדים להזרעה ועוד.
לטרקטור כוח שינוע רב והוא מסוגל למשוך ולדחוף את אותם כלים חקלאיים באמצעות יָצוּל (מוט בקצה עגלה המיועדת לרתימה) קדמי או אחורי. היתרון היחסי של הטרקטור ככלי צמ"ה בא לידי ביטוי ביכולת בלימה נפרדת של כל אחד מגלגליו האחוריים, זאת לצד נעילת הדיפרנציאל (התקן מכני הקיים בכלי תחבורה ממונעים לה גלגלים מקבילים) ההנעה, מה שמחייב את כל גלגלי הטרקטור לנוע יחד בעת מצבי שקיעה מאתגרים.
כוחו ויעילותו של הטרקטור במשקים חקלאיים מתאפשר גם בזכות יחידת הינע חיצונית הקיימת בו. מדובר ביחידה המעבירה כוח מהמנוע אל ציוד מכני שנגרר. לצד זאת, מאפשר הטרקטור הנפה של ציוד חיצוני, דוגמת משדדה (כלי חקלאי המשמש לעבודות גימור בשדות) ומחרשה על גבי זרועותיו ההידראוליות.
מדוע כדאי לבחור בטרקטור לו קבינה סגורה?
שימוש בטרקטור בעל קבינה סגורה הופך את עבודת המפעיל לקלה יותר, הן כנגד השמש הקופחת והיכולת ליהנות ממיזוג אוויר ואף בתקופת החורף, כשהקבינה מגינה מפני קור ומשקעים שונים.
שימוש בקבינה סגורה מספק אף הגנה של 360 מעלות עבור מעפיל הטרקטור. בחלק מהעבודות, עלול מפעיל הטרקטור להיחשף לאבנים, סלעים, חלקי מתכות וענפים שבורים העלולים לעוף לעברו, כשהקבינה הסגורה מהווה בעצם מסך עמיד המגן עליו מכל פגיעה פיזית.
בטרקטורים קטנים או בינוניים, שכאלו תוכלו למצוא אצלנו באתר, לא תהיה קבינה סגורה. בטרקטורים אלו יסתפקו המפעילים בקשת הגנה מעליהם, כשזו אמורה להגן עליהם במקרים של התהפכות הטרקטור ותאפשר למפעילים לצאת בנזק מזערי מהתאונה.
החלפת ציוד נלווה לטרקטור
ישנם מקרים בהם אין צורך בתיקון הטרקטור, אלא בהחלפה של חלקיו, שלו דוגמת יעה או מחפרון. ציוד הנלווה לטרקטור נוטה גם כן להישחק במהירות היות ומבוצעת בו פעילות אינטנסיבית יומיומית.
כדי להחליף את החלקים השחוקים רצוי להתייעץ עם מכונאי של טרקטורים ורכב כבד, כשלהם הידע והניסיון המקצועי בתחום, זאת לצד העובדה כי אותם אנשי מקצוע יוכלו גם לחדש לכם בתחום ולהציע פתרון שיממש את הפוטנציאל המלא של הטרקטור שלכם.
אנו בצפניק, נוכל לספק לכם יעה אופני במקרים בהם יש צורך להחליף את היעה הישן בחדש או ביעה משומש. בהחלפה של יעה אופני, תוכלו לקבל המלצה מקצועית אודות היעה האופני שיתאים לטרקטור ולצרכים השונים הקיימים במשק שלכם לכל אורך השנה, זאת לצד דגשים חשובים ומשמעותיים הנוגעים לתחזוקה וטיפול שלו, שיבטיחו כי חלק זה ישמש אתכם למשך שנים.