מידע מקצועי

בלוג

ברוכים הבאים לבלוג המקצועי של דוד צ'פניק ובניו, הפועלת משנת 1973 ביבוא, שיווק ואחזקת מותגי צ.מ.ה מהמובילים בעולם, תוך הקפדה מתמדת על שירות איכותי וזמין!
בבלוג שלנו תוכלו למצוא מדריכים מקצועיים ולהתעדכן בחידושים טכנולוגיים בעולם הצ.מ.ה. בכל שאלה, תמיד מוזמנים לפנות אלינו, נשמח לתת לכם שירות מקצועי, אדיב ואיכותי.

מנוף סל אדם השחקן הרב-תכליתי למגוון רחב של משימות בגובה

אחד מכלי הצמ"ה המבוקשים בישראל הוא מנוף סל אדם. מנוף המספק מספר רב של פתרונות לעבודה בגובה וזאת מבלי להתפשר על איכות ואופן העבודה ולבטח בשמירה על בטיחות העובדים בגובה והמפעילים.

בישראל, הפכה חברת צ'פניק לאחת מהחברות המובילות בהם תמצאו מנופי סל הרמה למכירה. מנוף הרמה שאותו תרכשו בצ'פניק יבטיח לכם כלי מהימן ובטיחותי, תוך קבלת רשת ביטחון מקצועית הנוגעת לשימוש והתחזוקה בו.

מהו בעצם מנוף סל אדם?

מנוף סל אדם מותקן על טרקטור

מנופי סל אדם, המוגדרים בתעשיות רבות גם כבמות הרמה למכירה, הינם מנופים שבהם נמצא משטח עבודה רחב, נוח, מוגן ומגודר. על גבי אותו משטח ניתן למקם לרוב עד שני עובדים לביצוע מגוון רחב של עבודות בגבהים שונים.

מנוף סל אדם מהווה כלי המאפשר לתעשיות רבות לבצע עבודות בגובה שהגישה אליהן נחשבת למורכבת או מסוכנת. השימוש במנוף הרמה מאפשר שמירה ואבטחה של העובדים שנמצאים על גבי המשטח, כשאלו פנויים לבצע את עבודתם עם שתי ידיים פנויות.

מנופי סל אדם הקיימים כיום בתעשיות השונות נחשבים למתקנים חזקים ועמידים להם היכולת לשאת משקלים של עד 250 ק"ג ולהגיע לגבהים של 50 מטרים ואף יותר מכך. ברוב המקרים, ניתן לצוות למשטח העבודה שני עובדים, זאת תוך האפשרות להוסיף להם ציוד וחומרי עבודה נוספים במשקל של עד 100 ק"ג.

קיבוע מנוף סל האדם נעשה לרוב באמצעות משאית, במה או רכבים אחרים המשמשים כגוף מקבע וזאת בהתאם להנחיות היצרן ולתקני העבודה המחמירים הקיימים בישראל. לצד נשיאת עובד או שניים מעלה, קיים כמובן מפעיל שעומד בסמוך למנוף, בנקודה בה הוא נמצא בקשר עין עם העובדים שנמצאים על גבי המשטח. 

עבודות תחזוקה וצביעה

שימוש רחב במנופי סל אדם ניתן לראות במקרים בהם מתבצעות עבודות צביעה רחבות. אלו כוללות, למשל, עבודות צביעה הנעשות על גבי בניינים חדשים שהוקמו ואף בצביעה של בניינים שעברו פרויקט תמ"א.

סל מנוף לעבודות תחזוקה

עבודות חשמל

תעשיות העובדות עם מערכות חשמל עושות גם הן שימוש תדיר במנופי הרמה. הזרועות ההידראוליות של מנופים אלו מאפשרות לעובדים להגיע בצורה מדויקת ובטוחה לעמודי חשמל, לבטח אם עמודים אלו נמצאים באזורים אורבניים מורכבים, בין אם מדובר על רחובות צרים ועד הצורך בהגעה לעמודי חשמל הנמצאים בצמוד לצמרות העצים.

מנוף סל לעבודות חשמל

הקמה והתקנת ציוד לאירועים

בתחום האירועים וההופעות נמצא שימוש תדיר במנופי סל אדם. את המנופים תמצאו כמעט בכל פינה בשטח האירוע, בין אם הדבר כולל את התקנה בטוחה של בימת ההופעה, כשישנם אירועים בהם מדובר על בימות המגיעות לגובה של עשרות מטרים.

השימוש במנוף סל אדם, באותם אירועים גדולים, מאפשר לעובדים מענה גם בהתקנת גופי תאורה שונים ובהתקנה מסודרת ובטוחה של מערכת הסאונד והשמע, כשחלק ממערכות אלו נתלות בגבהים שונים.

רמת בטיחות גבוהה

גם במקרים בהם הגישה למקומות גבוהים מתאפשרת באמצעים אחרים הנחשבים לפשוטים יותר, מנופי סל אדם מציעים לתעשיות רבות רמה גבוהה של בטיחות. עבור אותן תעשיות, הרואות חשיבות מהותית בשמירה על בטיחות עובדיהם, אלו יהיו אותן תעשיות שיבצעו רכישה של מנופי סל וזאת בכדי שאותם כלים ישמשו אותם ברמה היומיומית בפרויקטים רבים לאורך השנה, תוך צמצום השימוש, למשל, בסולמות ושאר קונסטרוקציות המשמשות לעבודה בגובה.

לצד זאת, חשוב לקחת בחשבון כי העבודה על מנופי סל אדם איננה מייתרת את ההקפדה על הוראות בטיחות בסיסיות הנוגעות לעבודה בגובה, כשגם כאן על העובדים בגובה לאבטח עצמם, לעשות שימוש בקסדות מגן ולהימנע, למשל, מהעמסת יתר על גבי המשטח בניגוד להוראות היצרן והתקן הקיים.

בטיחות לפני הכל: חשיבותן של מלגזות איכותיות בתעשייה – המדריך השלם

בכתבות קודמות העמקנו אודות איכות המלגזות הקיימות כיום בשוק כלי הצמ"ה. עבור תעשיות רבות, ההשקעה הכספית ברכישה של מלגזות איכותיות מתבצעת גם בכדי שאלו יעמדו בסטנדרטים בטיחותיים גבוהים.

מסגרות תעשייה בישראל רואות בבטיחות העובדים מטרה מקודשת. נכון לכתיבת שורות אלו, על פי מאגר הנתונים של "קו לעובד", נהרגו עד כה בשנת 2024 בישראל לא פחות מ-58 בני אדם, כשבשני מקרי מוות הייתה מעורבות הנוגעת לעבודה באמצעות מלגזה.

למול העובדה כי השימוש במלגזות עלה בשנים האחרונות, אנו בצ'פניק רואים חשיבות רבה ברכישה של מלגזות איכותיות, כשבהן מושם דגש מרכזי על הפן הבטיחותי, הן עבור המפעיל עצמו והן עבור העובדים סביב.

שימוש בחיישנים ומצלמות

במלגזות איכותיות ניתן להתרשם ממגוון רחב של חיישנים ומצלמות התורמות תרומה מכרעת לבטיחות המפעיל במלגזה. חיישני קרבה במלגזות מתריעים בפני המפעיל עם התקרבות המלגזה לגופים ועובדים שונים במרחב, מה שמסייע ומפחית מקרים של תאונות.

המצלמות במלגזות מרחיבות את יכולת הראות של המפעילים, כשאלו נהנים מהיכולת לראות את המתרחש סביבם בצורה מלאה ונוחה יותר, זאת באמצעות צילום המתרחש על גבי צגים רחבים וברורים.

טכנולוגיות לחישת עומסים

חידוש טכנולוגי מרכזי במלגזות כיום, המוסיף לבטיחות, נוגע לטכנולוגיה המסוגלת לזהות את משקל המטען שמורם ולהתאים את ביצועי המלגזה בהתאם. טכנולוגיה זו נותנת מענה למקרים בהם העמסת יתר של ציוד על גבי המלגזה עלולה להוביל לתאונות מצערות.

טכנולוגיות לחישת עומסים במלגזות הובילה להפחתה משמעותית בסיכויי התהפכות של מלגזות, כשבמקרים אלו קיימת סכנת פגיעה משמעותית למפעילים, גם אם אלו הפעילו את המלגזה עם קסדה עליהם.

בקרת מהירות ובלימה אוטומטית

במלגזות איכותיות ניתן למצוא גם בקרת מהירות ובלימה אוטומטית. מדובר במערכות המסוגלות לזהות מקרים של התנגשות אפשרית עם המלגזה ולהתאים עבורה את מהירות הנסיעה.

טכנולוגיית בלימה אוטומטית, דוגמת מערכת ABS – בלימה נגד נעילה, מספקות גם הן פתרונות למקרים בהם יש צורך לבצע עצירה מבוקרת או מיידית במצבי חירום. מערכת זו מפחיתה עבור המפעיל את הצורך בביצוע בלימה ידנית לאורך עבודתו, מה שתורם גם לערנותו.

זיהוי פעילות מפעיל ומניעת פעולות לא בטיחותיות

חלק נוסף של חיישנים ומצלמות במלגזות משמש גם למעקב וניטור פעולות המפעיל. אותם חיישנים ומצלמות יודעים לזהות התנהגות לא בטיחותית של מפעילים ולמנוע מהם את הגישה והיכולת להפעיל את המלגזה.

בחלק מהמלגזות טכנולוגיה זו יודעת להסב את תשומת לב המפעיל במידה וניסה להפעיל את המלגזה מבלי שחגר את חגורת הבטיחות או בעת ניסיון להעמיס ציוד כבד מעל המותר. בחלק מהמקרים, אופן ההתנהלות של המפעיל במלגזה, בה קיימת אותה טכנולוגיה, אף יצריך התערבות של מנהלי העבודה במקום וזאת בכדי שאלו יוכלו לבטל את הנעילה העצמית של המלגזה, מה שיאפשר למנהל העבודה להתרשם מהתנהלות לא בטוחה של המפעיל ולהקדיש לכך את התייחסותו.

בטרם רכישה של מלגזות – בדקו מהם הצרכים הבטיחותיים המרכזיים שלכם

אנו בצ'פניק עוקבים מקרוב אחר החידושים האחרונים בכל הנוגע לטכנולוגיות בטיחות במלגזות ובשאר כלי הצמ"ה השונים. לקוחות שפונים אלינו, בעבור רכישה של מלגזות, מדגישים עד כמה חשוב להם לצייד את מפעילי המלגזות בכלים שיובילו להפחתה של התאונות במסגרתם.

חלק מהיכולת להפחית בתאונות של מלגזות מצריך גם בחינה מהם הצרכים הבטיחותיים הקיימים בכל מסגרת תעשייתית. במסגרות תעשייתיות בהן יש צורך במלגזות שאמורות לפעול בחללים צרים ונמוכים, למשל, יהיה כדאי להשקיע במלגזות בהן מושם דגש רחב בטכנולוגיית חיישנים ומצלמות, כשאלו יאפשרו לצמצם למינימום את האפשרות לתאונות בין שני כלים, בפגיעה של המלגזה בשאר העובדים ואף בהתנגשויות מיותרות בחלקים סטטיים במבנים השונים.

כמה עולה מיני באגר חדש?

קניינים בתחומי הצמ"ה פועלים במסגרות תקציביות שנתיות, כשאלו מאפשרות להן לספק לצוותי העבודה השונים את הכלים האיכותיים לעבודה במסגרת הפרויקטים השונים. במסגרת עבודתם, עוסקים אותם קניינים בשאלה מהי העלות של מיני באגר חדש.

בשנה האחרונה התייחסנו בצ'פניק ליעילות הרבה הקיימת במיני באגר, המוכר גם בשם מיני מחפרון. באותן כתבות ניתן היה להתרשם כי המיני באגר מהווה "ציוד מכני הנדסי קומפקטי, אך כזה הנחשב ליעיל וקשוח המהווה עבור תעשיות רבות את הכלי האולטימטיבי".

הפופולריות של המיני באגר ברחבי העולם ככלי שאותו רוכשות מסגרות רבות

מחפרון בפעולה

בכתבה שפורסמה ביוני 2024  באתר האינטרנט constructionbriefing.com שעסקה בפופולריות של המיני באגר, נוכחנו להבין יותר לעומק כיצד הפך המיני באגר לכלי צמ"ה המועדף לרכישה על ידי מסגרות רבות.

כריס סלייט, מנכ"ל ב-Off-Highway Research הבריטית מצביע על כך כי "במהלך 20 השנים האחרונות המכירות העולמיות של מיני מחפרים גדלו בממוצע ב-5-6% בשנה". סלייט הוסיף בראיון עמו כי מדובר "בצמיחה ארוכת טווח בשווקים המפותחים של אירופה, יפן וצפון אמריקה הנעה בשיעור מכובד של 3%-4% בשנה בממוצע, אבל בשאר העולם הנתון עמד על 13%-14%".

השכרה מיני באגר בכדי לבחון האפשרות לרכוש הכלי בעתיד

בחלק מהתעשיות בישראל מעדיפים קניינים רבים לבחון את האפשרות ברכישה של מיני באגר חדש וזאת באמצעות שכירה של מספר כלים תחילה, כשימי השכירות מאפשרים לצוותים המקצועיים והמפעילים לבחון האם אותם כלים הם אלו שכדאי לרכוש.

בעבודתנו בצ'פניק מול קניינים המעוניינים לבחון רכישה של מיני באגר חדש, אנו נרצה לבחון עימם האם אותם כלים יוכלו למלא פונקציות הכרחיות עבורם. לאורך השנים האחרונות, ניתן לומר בוודאות כי תעשיות רבות רואות במיני באגר כלי הכרחי וכזה ששווה להשקיע בו חלק מהתקציב, בין אם ברכישת כלי חדש ובהכשרה של מפעילים.

רכישת מספר מיני מחפרונים חדשים

רכישת מיני מחפרונים

קניינים העובדים עבור מסגרות תעשייתיות רחבות, בהן התקציבים גדולים משמעותית, קיים הצורך לרוב ברכישת צי של כלי צמ"ה מסוג מסוים. עבור אותן תעשיות, הצורך ברכישת מספר רחב של מיני מחפרונים מאפשרת לקניינים שלהם ליהנות מעלויות נמוכות יותר עבור כל מיני באגר שנרכש.

לצד האפשרות של יצרניות בינלאומיות לספק הנחה משמעותית ברכישה של עשרות כלים יחד, נהנות אותם תעשיות מהאפשרות לשלם באופן מרוכז את שאר התשלומים לאותה רכישה שביצעו, בין אם מדובר על מיסי נמל, מכס, הובלה ועוד.

האם כדאי לרכוש מיני באגר יד שנייה?

אנו בצ'פליק יודעים לספק לקהל לקוחותינו את האפשרות ליהנות מכלי צמ"ה חדשים במחירים נוחים, גם במקרים בהם מדובר על רכישה פרטית או של מסגרת תעשייתית קטנה. הנגישות שאנו מספקים, מאפשרת לרבים מלקוחותינו לוותר על האפשרות ברכישה של מיני באגר מיד שנייה, כשרכישה זו עלולה להיות עבורם חתול בשק.

במידה וכן בחרתם לרכוש מיני באגר מיד שנייה, גם כאן, בדומה לרכישת רכבים פרטיים, חשוב לבצע את כלל הבדיקות המקדימות הנוגעות לאותם כלים. בין אם מדובר על הטיפולים שעברו, עומסי העבודה של הכלים, האם קיימים חלקי חילוף בישראל לאותם דגמים ועוד.

מהם המחירים למיני באגר אצלנו בצ'פניק?

כיום, מחירו של מיני באגר בישראל נע בין 80 ל-350 אלף ₪. טווח העלויות הרחב לוקח בחשבון פרמטרים טכניים רבים, כשאלו כוללים בין היתר את יכולת החפירה של הכלי ויכולתו לעבוד בשטחים מאתגרים וצפופים.

אצלנו בצ'פניק תוכלו ליהנות מרכישה של מיני באגר חדש בעלות מינימלית של 83 אלף ₪, תוך היכולת ליהנות מתנאי רכישה מטיבים ונוחים ומקבלת מעטפת מקצועית שאין שני לה.

8 דברים שחייבים לדעת לפני שקונים מלגזה חשמלית

רכישה של מלגזה חשמלית מהווה רכשיה חשובה ומשמעותית עבור מסגרות תעשייתיות רבות. בטרם הרכישה, על הקניינים לבחון מספר רחב של מאפיינים וזאת בכדי להתאים את הרכישה לצרכים והאתגרים בפניהם הם עומדים.

גם אנו בצ'פניק שואפים לאפשר לקהל לקוחותינו להתרשם ממגוון סוגים של מלגזות חשמליות וזאת בכדי לאפשר להם לבחור את זו המתאימה להם ביותר. ביקור באתר שלנו יאפשר לכם להתרשם ממספר מלגזות חשמליות של המותג המוביל HYSTER.

1. כושר וגובה הרמה

שני קריטריונים אלו מהווים קריטריונים משמעותיים בבחירה של מלגזה חשמלית. בטרם אתם מתפנים לברור בין דגמי מלגזות חשמליות, חשוב להבין מהם הצרכים בתעשייה שלכם, כשאלו אמורים לענות על השאלות אודות המשקלים המרבים שהמלגזה אמורה לשנע בכל יום ולאיזה גובה היא תצטרך להגיע וזאת בהתאם לגובה האחסון המרבי, כשבנוגע לגובה חשוב אף לבחון מהו הגובה הנמוך ביותר אליו היא מגיעה גם כן.

2. מהי סביבת העבודה?

רוב המלגזות החשמליות מאפשרות עבודה במרחבים מקורים ופתוחים. מלגזות הכוללות ארבעה גלגלים מאפשרות יותר יציבות ונוחות בנסיעה על גבי משטחים מאתגרים ולא ישרים, כשבמקרים והעבודה נעשית במרחבי עבודה צרים ומעוקלים, העדיפות תהיה במלגזה חשמלית הכוללת שלושה גלגלים, בה מתאפשר לתמרן בצורה קלה ונוחה יותר.

מלגזה חשמלית 3 גלגלים

3. עד כמה נעשה שימוש במלגזה החשמלית?

במסגרות תעשייתיות בהן השימוש במלגזה חשמלית נעשה לאורך רוב שעות היום, אנו נשאף כמובן למלגזה חשמלית זמינה בה קיימות סוללות המאפשרות זמני טעינה מהירים, כשאלו המאובזרות בסוללות ליתיום יון הן המועדפות והמומלצות.

4. מלגזה חשמלית המתחשבת בנוחות ההפעלה והעבודה של המפעיל

לצד החשיבות בהתייחסות למאפיינים הטכניים השונים של המלגזות החשמליות, חשוב לדאוג כי אותן מלגזות יתגמלו גם את מפעיליהם. כאן נרצה לשים דגש על מלגזות חשמליות שקטות, המעוצבות בצורה ארגונומית באמצעות תא מפעיל בו כיסא נוח לישיבה, מנופים במשענת היד ותצוגת מסך רחבה, נוחה ואינפורמטיבית.

תא מפעיל

במידה ואנו רוכשים מלגזות חשמליות בחוץ, חשוב שתא המפעיל יהיה סגור ואטום כשהוא בעצם עמיד בפני כל מזג אוויר, מה שיאפשר למפעילים עבודה נוחה, יעילה ובטוחה יותר.

5. העלות הכספית

לצד עלות רכישת המלגזה החשמלית, כשהיא כמובן צריכה לעמוד במסגרת התקציב שלכם, חשוב לקחת בחשבון גם את העלויות הנוספות, כשאלו כוללות את עלויות הטיפולים התקופתיים, השירותיים ועלויות חלקי החילוף.

ישנם מקרים בהם ניתקל בעלות אטרקטיבית של מלגזה חשמלית, כשבהמשך ניחשף לעובדה כי מדובר, אמנם, במלגזה שעלותה נמוכה, אך עלות תחזוקתה גבוהה באופן שמוביל תעשיות רבות להבין בדיעבד כי מחיר הרכישה עצמו אינו הפרמטר היחיד אותו היו צריכים לבדוק.

6. חיבור המלגזה החשמלית לאפליקציות ניהול

בתעשיות רחבות, המפעילות מספר רכב של כלי צמ"ה וביניהם גם מלגזות חשמליות, חשוב לעשות שימוש באפליקציות ניהול, המאפשרות למנהלי העבודה לקבל תמונת מצב עכשווית בכל הנוגע למיקום וניטור עבודת הכלים.

במקרים בהם יש צורך ברכישה של מלגזות חשמליות שימלאו פונקציות מסוימות במסגרת מכלול רחב של מסגרת התעשייה, חשוב לבחור כמובן במלגזות שאותן ניתן לחבר לאותן אפליקציות ניהול, כשאלו יוכלו לעקוב אחר עבודת המלגזה ואופן עבודתו של המפעיל שלה.

7. עד כמה המלגזות בטיחותיות?

נושא הבטיחות מהווה נושא ראשון במעלה. ברכישה של מלגזה חשמלית חשוב לוודא כי מדובר במלגזות להן הגבלת מהירות אוטומטית בעת ביצוע פניות, נחיתת תורן רכה, אזעקות גיבוי, חגורת בטיחות ותאורה מספקת גם לעבודה בחללים חשוכים.

8. התאמת מרחבי טעינה בהתאם למספר המלגזות

ברכישה של מספר מלגזות חשמליות, חשוב לקחת בחשבון את נושא טעינתן. בין היתר, יש להכין מראש מרחב מסודר בו יהיה ניתן להטעין מספר מלגזות חשמליות ובמקביל ולוודא כי באותו מרחב ניתן ליהנות מטעינה רציפה, בטוחה ומהירה כשהיא אינה פוגעת במערכת החשמל כולה במרחב העבודה.

עוצמת מלגזות חשמליות

כלים חקלאיים חדשים למשק הישראלי

משקים חקלאיים בישראל שואפים לרכוש טרקטורים שיהוו עבורם כלים מרכזיים ומשמעותיים באתגרים השונים העומדים לפניהם לאורך כל שנה חקלאית. אחת מהחברות המרכזיות בהם הם נותנים את מבטחם היא חברת צ'פניק הישראלית.

בצ'פניק נהנים החקלאים ממגוון רחב של כלי צמ"ה המותאמים לאתגרים השונים עימם מתמודדים החקלאים בישראל. בין היתר, מציעה צ'פניק ללקוחותיה טרקטורים מסדרה 7 של המותג "לנדיני", זאת לצד האפשרות ליהנות מטרקטורים של המותג הסיני המהימן "לובול".

טרקטורים של לנדיני סדרה 7

טרקטור לנדיני חקלאי סדרה 7

ביקור באתר של צ'פניק יאפשר לכם להתרשם משתי קטגוריות מרכזיות של טרקטורים מהמותג "לנדיני" – טרקטורים המותאמים לעבודה במטעים וטרקטורים לשטחים פתוחים. תחת הקטגוריה האחרונה תוכלו להתרשם מטרקטורים סדרה 7 עליהם נרחיב בהמשך.

טרקטור לנדיני סדרה 7 כולל בתוכו שלושה דגמים עיקריים, כשאלו נבדלים ביניהם בכוח הסוס. לצד שלושת דגמים אלו, נהנים לקוחותינו גם מטרקטורים של "לנדיני" מסדרות קודמות המוצעות למכירה.

לנדיני גדול סדרה 7 בשדה

הסדרה האחרונה של הטרקטורים נועדה לספק את צרכיהם של חוות חקלאיות בישראל ובמדינות מערביות נוספות, זאת תוך הקפדה על עיצוב הטרקטורים בסדרה למראה דינמי יותר, עם גמורים איכותיים, תא נוסעים מרווח הכולל בקרה אינטואיטיבית נוחה ומסודרת ורמה ארגונומית גבוהה עבור המפעילים.

בסדרה 7 כוללים הטרקטורים לא פחות מ-12 פנסי עבודה שונים, כשאלו מספקים למפעילים ראות מלאה של 360 מעלות, גם בעבודה בשעות החושך. בסדרה החדשה ניתן להתרשם אף מעיצוב מחדש של מכסה המנוע, כשבעיצובו ניתן דגש רחב בשיפור הראות קדימה.

בטרקטורים תוכלו ליהנות ממנועי FPT NEF. מדובר על סדרה חדישה של מנועי דיזל קומפקטיים וקלי משקל, המצטיינים ביכולת עמידה בעומסים גבוהים, במנוע הכולל ארבעה צילינדרים ומאופיין ברמות נמוכות של רעש ורעידות. איכותה מנועים הפכו אותם לשמישים לא רק לטרקטורים בתחום החקלאות, כשאותם אף נפגוש בכלי שייט שונים.

חשוב לציין כי אותם מנועים נהנים ממערכת הידראולית לה משאבה סגורה בעלת זרימה גבוהה המסוגלת לספק כ-160 ליטר דלק בדקה. האפשרות לנהל את המערכת באופן אלקטרוני מבטיח למפעילים שליטה רחבה ומדויקת בעת העבודה על הכלים.

 

טרקטורים לחקלאות של לובול

טרקטור חקלאי לובול

ב"לובל" רואים בטרקטורים שלהם את אחד מהכלים העמידים הקיימים בשוק הבינלאומי של טרקטורים לחקלאות. מדובר על סדרה של טרקטורים המיועדים לעבוד תחת תנאי עבודה קשים ומאתגרים, מה שמבטיח צמצום זמני השבתה והגברת הפרודוקטיביות של המשקים החקלאיים לאורך כל השנה, בין אם מדובר על משימות של חרישה, חפירה והובלה של יבול וכלים אחרים.

ציוד העזר שניתן לצרף לטרקטורים של "לובל" כולל, בין היתר, מעמיסים קדמיים, מחפרונים ונגררים. שילוב של אותו ציוד הופך את הטרקטורים לכלים אידאליים למגוון רחב של צרכים עבור החקלאים והצוותים שלהם, כשאלו נהנים מטרקטור בו קלות הפעלה ושליטה.

סדרת הטרקטורים של "לובול" כוללת מנועי דיזל, הכוללים בין 3 ל-4 צילינדרים תחת הספקים הנעים בין 40 ל-75 כוחות סוס. תכנות הטרקטורים על ידי החברה נעשה במטרה לצמצם את צריכת הדלק בהם, זאת תוך הפקת כוח מרבי. עבור חקלאים שעושים שימוש בטרקטורים אלו לאורך שנים רבות, ניכר החיסכון הרב בעלויות הדלק וזאת בהשוואה לטרקטורים מדגמים אחרים בהם עשו שימוש בעבר.

דגש רחב ניתן למערכת ההידראולית בטרקטור, כשזו מיוצרת מחמורים איכותיים באופן שמקל על התחזוקה והתיקון שלה לאורך זמן. המסננים במערכת מאפשרים זרימה חופשית של הנוזל לתוך משאבת ההילוכים, זאת תוך תרומה רבה בניקיון הנוזל עם הגיעו לשסתומים ובצילינדרים עצמם.

 

מעוניינים לקבל הצעת מחיר בעבור רכישה של טרקטור לחקלאות? מעוניינים לבצע רכישה של מספר טרקטורים בהתאם לצרכי המשק שלכם והתקציב? מוזמנים ליצור קשר עם הצוותים המקצועיים של צ'פניק עוד היום.

למה משמש מיני מחפרון?

אחד מכלי הצמ"ה שאותו ניתן לסווג ככלי רב תכליתי הוא המיני מחפרון, כשבו עושים שימוש רחב ומגוון בלא מעט תעשיות בישראל. עבור אלו שרוכשים לעצמם מיני מחפרון, חשוב להכיר את כלל היכולות של אותו כלי.

ביקור באתר של צ'פניק יאפשר לכם להכיר מקרוב אודות אותו כלי רב תכליתי, כשאחד מהכלים הנמכרים בישראל הוא המיני מחפרון (באגר) מדגם "לובול  FR18" – כלי בו ימצאו שימוש יעיל ורחב במספר רחב של תעשיות שעליהן נרחיב בהמשך.

מיני באגר 1.8 lovol מיני מחפרון (באגר) לובול FR18

עבודות בנייה

בישראל, ניתן לראות כיצד חברות קבלניות עושות שימוש נרחב במיני מחפרון בעבור משימות שונות ומגוונות. בין היתר, משמש המיני מחפרון לחפירה של תעלות בעומקים ורוחבים שונים, זאת תוך היכולת להגיע לחללים ואזורים צרים שאף כלי צמ"ה אחר אינו מסוגל להגיע אליהם.

משקלו הנמוך של המיני מחפרון, לעומת כלי צמ"ה אחרים, מאפשר לו לנוע על גבי משטחים שונים, בין אם משטחי עץ ובטון ועד אדמה רכה ובוצית. יכולת התנועה על גבי מגוון רחב של משטחים הופכת את המיני מחפרון לכלי הכרחי בשלבים רבים בתהליך הקמתם של מבנים, לבטח בהכנה וביסוס של יסודות.

גינון

עבודות הגינון היומיומיות שלנו אינן מצריכות, כמובן, שימוש במיני מחפרון. לצד זאת, במקרים בהם אנו זקוקים לעבודה יסודית ורחבה יותר בגינה, כזו המצריכה שימוש באנשי מקצוע, כאן שילובו של המיני מחפרון הופך למרכזי ונחוץ.

בגינות של בתים פרטיים, כשחלקן חולשות על עשרות מטרים, ישנם מקרים בהם נרצה לבצע עבודות גינון שמצריכות שימוש במיני מחפרון. באותן גינות המיני מחפרון יאפשר לנו לבצע חפירה מדויקת וצרה עבור צינורות השקיה וצנרת ובעבור מעבר של חוטי חשמל אחרים.

במקרים בהם נרצה להתקין מאפס בריכה בגינה שלנו, השימוש של הקבלן במיני מחפרון יאפשר לו לבצע את כלל העבודות, כשאלו יאפשרו ביצוע של חפירות, הסרה של עצים, שיחים ופסולת ואף הריסה של חומות ומבנים קטנים בעת הצורך.

באגר לעבודות עפר

עבודות תחזוקה ושירות

עבור מסגרות המעניקות שירותי תחזוקה במרחבים עירוניים, הפך המיני מחפרון לכלי מרכזי גם כן. ניתן לראות כיום עיריות ורשויות מקומיות שעושות שימוש במיני מחפרון בעת הצורך, כשכלים אלו משמשים אותם כחלק מפרויקטים עירוניים שונים.

את המיני מחפרון נפגוש במקרים רבים בעבודות תחזוקה של מערכות ביוב, פינוי פסולת ברחובות צרים, גריפת שלג ועוד. העובדה כי מדובר בכלי רחב שנע על גבי כבישים סלולים, מצד אחד, כשהוא גם מאפשר עבודה מבלי להוביל לחסימה של כבישים ורחובות, הופכת את המיני מחפרון לכלי צמ"ה הכרחי בכל מרחב עירוני וכפרי.

משקים חקלאיים

משקלים חקלאיים שונים בישראל עושים גם הם שימוש רחב במיני מחפרון. הכלי הזריז משמש ככלי להעברה בטוחה ומהירה של חציר, בחפירה של בורות, הקמת גדרות וביצירת סוללות עפר.

האפשרות לחבר למיני מחפרון מספר כלים שונים בחזיתו הופכות אותו, עבור חקלאים רבים, לכלי וורסטילי שההשקעה הכספית שלו כדאית לעומת כלי צמ"ה אחרים בהם עשו שימוש בעבר.

שינוע חומרים שונים

כפי שציינו קודם, את הבאגרים ניתן לצייד במספר רחב של כלים, כשאלו כוללים תופסנים שונים, מזלגות ואגנים רחבים. שימוש באותם כלים הופך את המיני מחפרון לכלי אידיאלי להעברה ושינוע של חומרים רבים במרחבי תעשייה שונים.

במקרים ובהם מדובר בהעברה של חומרים הנחשבים למסוכנים ומאתגרים, כשאלו דורשים, למשל, שינוע שלהם באופן זהיר ומדוד, הופך המיני מחפרון לכלי המועדף. כזה המבטיח העברה של חומרים מוצקים ונוזליים באופן בטיחותי ויעיל.

חשוב להדגיש כי השימוש במיני מחפרון לשינוע של חומרים ייעשה כמובן אך ורק במגבלות המשקל המרבי אותו הוא מסוגל לשאת. במקרים בהם אותם חומרים חורגים ממשקל הנשיאה המרבי, מומלץ לבצע מספר העברות, תוך חלוקת המשקל בטווח המסוגלות של הכלי.

 

 

 

לנדיני סדרה 7: טרקטור גדול עם עוצמה בלתי ניתנת לעצירה

בענף החקלאות בישראל, מהווים הטרקטורים כלים מרכזיים בעבודות היומיומיות של החקלאיים השונים. אחד מהדגמים הפופולריים בישראל הם הטרקטורים של "לנדיני" מסדרה 7, שאותם תוכלו לרכוש בצ'פניק.

לנדיני 7 מהצד לנדיני 7 צד אחורי

ביקור בעמוד טרקטור לנדיני סדרה 7 באתר שלנו, יאפשר לכם להתרשם מאחד הכלים הבולטים בענף החקלאות בישראל. לקוחותינו בישראל יכולים ליהנות מטרקטור "לנדיני" סדרה 7 המוצע להם בשלושה דגמים מרכזיים – לנדיני 7-165, 7-175 ולנדיני 7-180.

היכולת לספק למפעילים את המרב

יצרנית הטרקטורים "לנדיני" הציגה את סדרה 7 כסדרה של טרקטורים שנועדו לספק את מרב הצרכים בעבור המפעילים עצמם. מדובר בסדרה של טרקטורים בעלת מראה דינמי המותאם לעבודה בשדה ובעיצוב וגימור איכותיים.

טרקטורים גדולים לנדיני

תא המפעיל של סדרה 7 מאפשר ליהנות מתא מרווח בעל מבנה ארגונומי ואינטואיטיבי, לו מערכת בקרה נוחה וקלה לתפעול הכולל בסך הכל כ-12 נורות עבודה ומסך מגע בגודל 12 אינצ', כשאלו מאפשרים למפעילים עבודה קלה ונוחה, הן בשעות היום ואף בתפעול מערכת הבקרה בשעות חשוכות.

מימוש של חמש פונקציות מוגדרות מראש

למול העובדה כי העבודה בטרקטור חקלאי מהווה עבודה מחזורית החוזרת על עצמה, נהנים מפעילי סדרה 7 מהיכולת להגדיר לעצמם מראש עד לחמש פונקציות עבודה שונות באמצעות תפריט ה-MyFunction.

הגדרה מראש של מספר פונקציות עבודה, שאלו יכולות לכולל, בין היתר עבודות עיבוד שדה והקמת שורות לשתילה, מאפשרת למפעילים והחקלאים לשמור על צורת עבודה אחידה וזאת תוך היכולת לסגל לכל מפעיל על הטרקטור את הכרת אותן פונקציות שהוגדרו מראש.

לנדיני גדול סדרה 7 בשדה

מנוע חזק וירוק יותר

מכסה המנוע של סדרה 7 עוצבו באופן שיאפשר למפעילים להבחין בחזית הטרקטור בצורה נוחה ורחבה. מכסה המנוע עצמו נהנה משלדה היקפית קשיחה, כשלאותה קשיחות מצטרפים מנועי ה-FPT NEF החדישים, המספקים לטרקטורים עוצמה של 240 כוחות סוס, ביצועים חדים ומדויקים וצריכת דלק יעילה.

טרקטור לנדיני חקלאי סדרה 7

מנועי FPT NEF עומדים בתקני הפליטה של Stage V. מדובר על שלב המתייחס לחקיקה של האיחוד האירופי, כשזו נוגעת לתקן פליטות זיהום האוויר. מדובר בחקיקה השואפת למנוע ולצמצם את התפשטות חלקיקי חומר המוכרים כPM – Particulate Matter המאופיינים כשברים קטנים במנוע הנוצרים מנוזלים ומוצקים שונים.

ה- Stage V מהווה שינוי קטגורי שנכנס לתוקף לפני כחמש שנים ב-2019 וזאת בכדי לצמצמם למינימום פליטה של חלקיקים לאוויר, כשבטרקטורים אחרים מדובר על פליטת חלקיקים גבוהה מידי שמובילה, בסופו של תהליך, לגורם מסכן בבריאות המפעילים והעובדים ולפגיעה בסביבת העבודה וביבול החקלאים.

תיבת הילוכים בטכנולוגיית ה-V-Shift

חידוש נוסף ומשמעותי בסדרת 7 של לנדיני בא לידי ביטוי בטכנולוגיית ה-V-Shift הכוללת כארבעה שלבי הילוכים וזאת בשונה מתיבת ההילוכים CTV הדו שלבית.

בטכנולוגיית ה-V-Shift נהנים המפעילים מארבעה טווחי מהירות שונים. השלב הראשון כולל הפעלת הטרקטור במהירות של 0.5 עד 3 קמ"ש, כששלב זה מיועד לעבודה, ברוב המקרים בתוך השדה עצמו.   

שלושת השלבים הנוספים מאפשרים נסיעה בטווחי מהירויות של 12 עד 50 קמ"ש. השלב הראשון מהווה שלב נסיעה במצב אוטומטי שבו היחידה האלקטרונית שולטת בסל"ד המנוע. שלבים 2 ו-3 הינם שלבים בהם נקבעת מהירות הנסיעה על ידי המפעיל באמצעות הפעלת מצערת היד, כשהשלב הרביעי הינו במצב שיוט, שבו המפעיל מהגדיר לטרקטור מהירות נסיעה הנשארת קבועה. 

מערכת קירור מנוע מתקדמת

פונקציה נוספת בסדרת הטרקטורים מאופיינת במערכת קירור מנוע מתקדמת. בסדרה 7 נהנים החקלאים מאוורר אלקטרוני ויסקוטרוניק (Viscotronic) מבוקר אלקטרוני. מדובר על מאוורר המאופיין כמשפר יעילות הקירור וזאת בהשוואה למאווררים בסדרות הקודמות של לנדיני.

לנדיני 7 תא מפעיל לנדיני 7 קבינה 

יעילות קירור המנוע של מאוורר הויסקוטרוניק תורם לאורך זמן להפחתת צריכת הדלק של הכלים ואף תורם תרומה נרחבת בכל הנוגע להפחתת רמות הרעש של הטרקטורים.

צפו בסרטון המציג את העוצמה של טרקטור לנדיני סדרה 7 »

כושר ההרמה של מלגזות דיזל

אחד מהפרמטרים המרכזיים הנלקחים בחשבון בעת רכישה של מלגזות נוגע לכושר ההרמה שלהן. גם כיום, מהוות מלגזות הדיזל את המלגזות המאופיינות בכושר הרמה גדול לעומת מלגזות אחרות. .

בצ'פניק מהוות מלגזות הדיזל את אחת מסדרות המוצרים העיקריים. בשנים האחרונות, נהנים לקוחותינו ממלגזות דיזל חזקות של המותג הבינלאומי Hyster, כשלאותן מלגזות כושר הרמה הנע מ-1.6 טון ועד מלגזות בעלות כושר הרמה מרבי של 9 טון.

האתגר המרכזי של מלגזות

האתגר המרכזי של מלגזות רבות הוא בשינוע של ציוד רב במרחבי תעשייה שונים. מטרת אותן תעשיות היא ששינוע הציוד ייעשה בצורה בטוחה, מהירה ויעילה, כשאחד המאפיינים הנלקחים בחשבון נוגעים לכושר ההרמה המרבי של המלגזה.

חשוב לזכור, כי העבודה עם המלגזות מתבצעת באופן יומיומי לאורך שעות עבודה רבות. הדבר מצריך בחירה במלגזות אמינות, חזקות ומסיביות, כשמלגזות הדיזל הן עדיין אלו המאופיינות ככאלו.

מלגזת דיזל שדה ראייה

ייחודיות כושר ההרמה של מלגזות דיזל

כיום, שוק המלגזות מציע לתעשיות רבות חלופה אקולוגית וירוקה יותר בדמות מלגזות חשמליות. אין ספק כי כניסה של מלגזות אלו בהחלט מטיבה עם תעשיות רבות בישראל ובחו"ל.

על אף המודרניות הקיימת באותן מלגזות חשמליות ויתרונותיהן היחסיים לעומת מלגזות הדיזל, נחשבות מלגזות הדיזל לעמידות וחזקות יותר, כשאלו מסוגלות לשנע ולהרים ציוד במשקלים גדולים יותר באופן משמעותי.

לצד כושר ההרמה הגבוה של מלגזות דיזל, אלו נחשבות למלגזות להן מספר יתרונות יחסיים נוספים שחשוב להכיר. למלגזות הדיזל טווח תנועה רחב יותר, יכולת תנועה במשטחים בעיתיים (דוגמת קרקע בוצית או סלעית) ובאבזורן בכלי עזר נוספים, כשחלק מאותם כלי עזר אף מגדילים את כושר ההרמה שלהן.

התחשבות במרכז הכובד של המלגזה לכושר ההרמה שלה

אלו העוסקים בתכנון של מרחבי תעשייה ומחסנים בהם ייעשה שימוש בהמשך במלגזות דיזל לשינוע והעמסה של משקלים כבדים, לוקחים בחשבון ומחשבים את כושר ההרמה של המלגזות בהתאם למרכז הכובד של המלגזה.

יציבות של מלגזת דיזל

מרכז הכובד של המלגזות נקבע בהתאם למרחק האופקי מהפנים המרכזיות של המלגזות למרכז הכובד של המטען אותו הם משנעים או מרימים. קציני בטיחות בתעשיות מודעים לעובדה כי ככל שמרכז הכובד רחוק יותר מהפנים המרכזיות של המלגזה, כך כובד המשקל שהיא יכולה להעמיס קטן.

מכאן, בחישוב כושר ההרמה של מלגזות הדיזל, חשוב לקחת בחשבון את המרחק האופקי של הציוד בכל שלב של העמסה ופריקה. במקרים ובהם מרכז הכובד מתרחק מחזית המלגזה באופן משמעותי, בשל צורת האחסון הקיימת בתעשיות מסוימות, יש לקחת בחשבון כי אותה התרחקות מפחיתה את כושר ההרמה של המלגזה.

בחירה במלגזות דיזל להן כושר הרמה מרבי

למול הצורך להתחשב בהפחתת כושר ההרמה של מלגזות, בשל מרחק מרכז הכובד של הציוד מהחלק הקדמי שלה, בוחרות תעשיות רבות באותן מלגזות דיזל להן כושר הרמה כמה שיותר גבוה.

אנו בצ'פניק מודעים לעובדה כי תעשיות רבות בישראל מעדיפות לרכוש או לשכור מלגזות דיזל בעלות כושר הרמה מרבי וזאת בכדי לאפשר הרמה מרבית של ציוד גם בחללים בהם מרכז הכובד של הציוד רחוק משמעותית מחזית המלגזה, לבטח בעת העמסה או אחסון שלה.

הדגם מלגזת הדיזל שאנו מציעים ללקוחותינו לו כושר הרמה של עד 9 טון הוא דגם ה-H8.0- 9.0FT של Hyster. דגם המאפשר הובלה, העמסה ושינוע של ציוד רב על גבי משטחים, מה שמייעל ומקצר את העבודה היומיומית של תעשיות רבות.

דגם ה-H8.0- 9.0FT של Hyster נחשב לאמין ויעיל כשהוא מצטיין גם בגובה הרמה של עד 7 מטרים, רדיוס סיבוב רחב ומנוע KUBOTA 3.8L חזק, מסיבי ואמין. באתר שלנו תוכלו להתרשם גם מהקטלוג המלא של אותה מלגזת דיזל.

מיני מחפרון – ציוד מכני הנדסי קטן, יעיל וקשוח

שילוב של ציוד מכני הנדסי קומפקטי, אך כזה הנחשב ליעיל וקשוח מהווה עבור תעשיות רבות את הכלי האולטימטיבי. אחד מהכלים המאופיינים ככאלו הוא המיני מחפרון, כשגם אותו תוכלו לרכוש ב-צ'פניק.

אצלנו בצ'פניק תוכלו למצוא את המיני מחפרון מדגם FR18 של חברת "לובל". מעבר על יכולות העבודה של אותו כלי מאפשר לרבים מלקוחותינו לבחור בו ככלי שישמש אותם באתגרים הנכונים להם לאורך שנים רבות.

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות יכולותיו והפונקציונליות של המיני מחפרון, כשאלו מדגישות את נחיצותו כמעט בכל תחום תעשייה הקיים בישראל.

משקל נמוך, יכולות גבוהות

מחפרון בפעולה

המיני מחפרון מהווה כלי צמ"ה שמשקלו המרבי יכול להגיע עד ל-9,000 ק"ג, כשמשקל זה נחשב לנמוך ומתאפיין תחת הקטגוריה של כלי צמ"ה קומפקטיים. על אף ממדיו וקומתו הנמוכה של המיני מחפרון, כלי זה מאופיין ביכולות חפירה גבוהות, במנגנונים חזקים וביכולת עבודה למשך שעות רבות בכל יום.

למיני מחפרון ישנו מנגנון חיבור אליו ניתן לצרף כלים ייעודיים שונים, מה שהופך אותו למגוון וורסטילי למספר רחב של משימות. לקוחות צ'פניק, למשל, נהנים מהאפשרות לרכוש את המיני מחפרון מדגם ה-FR18 של חברת "לובל", כשאליו ניתן להוסיף שלוש כפות של 20 ס"מ, 40 ס"מ ו-80 ס"מ ללא שיניים.

יכולת תמרון גבוהה

» הקומפקטיות של המיני מחפרון מאפשרת לכלי, בעל טביעת הרגל המצומצמת, לבצע עבודות בחללים קטנים, צפופים וסגורים. שימוש במיני מחפרון נפוץ, לא פעם, בפרויקטים ושיפוצים בתוך תעשיות שונות, בהן יש צורך בכלי הנדסה שיגיעו לתוך חללים ומעברים צרים לביצוע משימה נקודתית ומשמעותית.

» אותה קומפקטיות ויכולת תמרון של המיני מחפרון, מובילה שימוש רחב שלו בפרויקטים בתוך מרכזי הערים – פרויקטים בהם הכנסה של כלי צמ"ה גדולים ומסיביים אינה אפשרית. ניתן לראות בתל אביב למשל, כיצד הפך המיני מחפרון לכלי משמעותי בפרויקט הדגל של משרד התחבורה ועיריית תל אביב בכל הנוגע לעבודות החפירה עבור רכבת המטרו ואף ככלי חיוני בפרויקטים של תמ"א 38 ברחבי העיר עצמה.

שימוש באביזרי עזר רבים

כפי שציינו קודם, התכליתיות הרבה של המיני מחפרון באה לידי ביטוי ביכולת לשלב לאותם כלים אביזרים שונים. שילוב של אותם אביזרים מאפשר להפוך את המיני מחפרון לכלי יעיל בפרויקטים של בנייה והריסת מבנים, בפרויקטים הנוגעים ליצירת תשתיות חשמל, מים, בעבודות חקלאות ואף עבור חברות העוסקות בפרויקטים של ובנייה והקמת פארקים וגינות ציבוריות.

בין היתר, ניתן לשלב לכל מיני מחפרון מספר רחב של אביזרי עזר, אלו כוללים דליים וכפות מסוגים וגדלים שונים, מקמחים (סוג של מקדחות לולייניות), פטישים, גראפלים (כלים המשמשים להרמה של פסולת) ועוד.

דיוק בזכות מערכות הידראוליות מתקדמות

עבודת המיני מחפרון בחללים מאתגרים ומצומצמים דורשת את מרב הדיוק מצד אותם כלים. הידיעה של היצרניות כי בכלים אלו נדרשת רמת דיוק גבוהה, בהשוואה לכלי צמ"ה אחרים, מובילה לכך שאותם כלים מצוידים במערכות הידראוליות מתקדמות, כשאלו מספקות את אותו דיוק, כשאליו ניתן להגיע באמצעות ממשק נוח שקיים אצל המפעיל.

ביטוי לצורך ברמת דיוק גבוהה של המיני מחפרון, ניתן לראות, למשל, בפרויקטים בהם יש צורך לבצע חפירות מדודות ומדויקות בקרקעות בהן מצויים צינורות מים ומערכות תת קרקעיות אחרות. כאן, מאפשר המיני מחפרון לבצע חפירה ברמת דיוק של ס"מ בודדים ובכך להגיע אל נקודות העומק הרצויות וזאת מבלי לבצע פגיעה במערכות תת קרקעיות אחרות.

 

מעוניינים להכיר יותר לעומק את המיני מחפרון מדגם ה-FR18 של לובל? מוזמנים להציץ במפרט הטכני של הכלי הקשוח, שיהפוך כל פרויקט שלכם לאתגר לו המיני מחפרון יכול.

טרקטור לנדיני סדרה 4 לעבודות גיזום וכריתת עצים

גיזום הוא פעולה של עיצוב צמחים על ידי בני האדם.

כל צמח מפתח אופי גידול ייחודי, אשר משקף את התאמתו לתנאי הסביבה והאקלים של אזור מוצאו. בטבע, הצמחים מווסתים את צמיחתם בהתאם לשינויים העונתיים, ופיתחו דרכים משלהם להתמודד עם תנאים קשים כמו מחסור במים, יובש, חום, קור וקרינה.

ביצוע פעולת הגיזום דורש ידע מעמיק בפיזיולוגיה של הצמחים, היכרות קרובה עם העץ או השיח, והבנה של אורחות החיים והתגובות האפשריות שלהם לפעילות הגיזום.

זו מיומנות מעשית הדורשת הכשרה והתמחות, וכלים מתאימים. יש לזכור כי הסרת חומר צמחי מעץ או משיח בתדירות גבוהה עלולה לפגוע בבריאותם ולקצר את חייהם.

 

גיזום עצים

את מטרות הדילול, הפריסה או ההגבהה של נוף הצמרת, או הקטנת העומס על הגזע, משיגים באמצעות פעולות גיזום ספציפיות.

בעת גיזום עצים בוגרים, קיימת סכנה ממשית של גרימת קרעים ופצעים בשל כובד הענפים. לכן, כשמנסרים ענף, אורכו ומשקלו עלולים לגרום לו ליפול עוד לפני השלמת החתך, קורע בנפילתו חלק מהקליפה והגזע. לפיכך, יש לבצע את גיזום הענף בשלבים;

בשלב הראשון– יש ליצור חתך תחתון, במרחק של 20-100 סנטימטרים מחיבור הענף לגזע (או לענף העבה יותר), עד לקרוב למחצית העובי.

בשלב השני– יש לבצע חתך עליון במרחק של 5-15 סנטימטרים, תלוי בעובי הענף, מהמקום של החתך התחתון. בשיטה זו, החתך התחתון אמור למנוע שבר וקריעת הקליפה.

בשלב השני של תהליך זה, לאחר שהוסר רוב המשקל מהחלק המיועד להסרה, ניתן להסיר את הגדם הנותר בקלות ובדיוק רב באמצעות ניסור תחתון ועליון המכוונים זה אל זה. במהלך הניסור, יש להחזיק את הגדם בעדינות בידיים, על מנת שלא יכביד או יפעיל לחץ על המסור ולא יפול לפני השלמת תהליך הניסור.

 

טרקטור LANDINI לעבודות גיזום וכריתת עצים

טרקטור לנדיני סדרה 4 לעבודות גיזום

כשמדברים על פרדסים, מטעים, כרמים ושורות צרות (גידולי שורה) – מדברים על לנדיני סדרה 4 קבינה פתוחה.

הטרקטור חסכוני וירוק עם 75 כ"ס ומהירות נסיעה 40 קמ”ש.

*גם טרקטור לנדיני REX4 יכול לעיתים לשמש לעבודות גיזום שונות. הטרקטור מיוצר ב-4 גרסאות ו-5 דגמים הנעים בין 75 ל-112 כוחות סוס. דגם F, מיועד למטעים קטנים ובינוניים ברוחב 1.30 מ' דגם S, למטעים צרים ועציצים (רוחב רכב 1.30 מ' ורק 1 מ' למונית) דגם GT, למטעים רחבים, אך גם לשטח הפתוח (רוחב 1.50 מ') דגם V, במיוחד לכרם ולעבודה בין שורות צרות (רוחב 1.05 מ').

אחד המאפיינים הבולטים של טרקטורים לנדיני הוא תא מפעיל גדול ונוח עם שדה ראיה רחב המספק נוחות מרבית למפעיל ועבודה יעילה.

לצורך עבודות גיזום, מרכיבים על גבי טרקטור לנדיני עם קבינה פתוחה מסדרה 4 מנוף סל לעבודות גיזום.
מנוף סל מורכב על לנדיני

מנוף סל מורכב על טרקטור לנדיני

המנוף מגיע לגובה 14 מטר עם רדיוס סיבוב 360° עם מעצור. הפעלת המנוף מתבצעת ללא צורך במייצבים, כוללת הפעלת חירום חשמלית, מערכת הפעלה הידראולית מלאה מהסל ומהקרקע. טרקטור לנדיני עליו מורכב מנוף סל כולל מיגון הקבינה נגד נפילת ענפים.

חברת דוד צ’פניק ובניו מציעה פתרונות מקצועיים ואיכותיים לעבודות גיזום לגובה: טרקטור לנדיני עם מנוף סל מורכב לעבודות גיזום עצים. לפרטים נוספים שלחו לנו הודעה.

בחירת ציוד הרמה ושינוע לבית עסק

תחום הצמ"ה מהווה תחום בו קניינים תעשייתיים ועסקים בינוניים וגדולים נדרשים לבחור ציוד יקר למסגרותיהם. חלק מאותה רכישה כוללת בחירה של ציוד בעבור משימות של הרמה ושינוע.

אחת מהחברות המובילות בישראל בה ניתן לרכוש, ואף לשכור, ציוד הרמה ושינוע היא חברת צ'פניק. באתר החברה, תוכלו ליהנות ממגוון רחב של ציוד הרמה המיועד לעבודה במחסנים וציוד הרמה בדמות מלגזות וטרקטורים לתעשיות כבדות ולענף החקלאות.

בחינת סביבת העבודה

סביבת עבודה

קריטריון חשוב ומשמעותי בבחירת ציוד הרמה ושינוע במרחבי העבודה השונים, נוגע לבחינת סביבת העבודה. בחינת סביבת העבודה כוללת מענה על מספר רחב של שאלות, כשאלו יוכלו לסייע ולדייק עבורנו את הבחירה בציוד הרמה והשינוע.

בבחינת סביבת העבודה, חשוב לבחון האם מדובר בסביבת עבודה מקורה, מקורה בחלקה או כזו הנעשית באוויר הפתוח. במקרים ובהם סביבת העבודה מקורה, יהיה מדובר בעצם בחלל עבודה המוגדר מראש מבחינת הגובה המרבי שאליו ניתן להגיע ואף במספר המרבי של כלי צמ"ה שבהם נוכל לעשות שימוש בזמן נתון.

סביבת העבודה מצריכה בחינה שאמורה גם לענות על השאלה האם מדובר בסביבה הנחשבת לרטובה או כזה בה קיימת לחות גבוה, דוגמת עבודה עם ציוד הרמה ושינוע במפעלים העוסקים בהתפלת מים.

בסביבת עבודה הנחשבת לרטובה, שתהייה מוגדרת גם כסביבה בה מתרחשת הצטברות רבה של קורוזיה, נרצה לרכוש ציוד הרמה ושינוע חזקים ויציבים וכאלו להם עמידות גבוהה ללחות ורטיבות.

בחינה מדוקדקת של מפרט הציוד המוצע לכם

בהצעות המחיר הניתנות למרחבי תעשייה ועסקים בכל הנוגע לרכישת ציוד העמסה ושינוע, זוכים הרוכשים לקבל הצעת מחיר הכוללת בתוכה מפרט כלל הציוד של כל כלי. מפרט הציוד מאפשר לרוכשים לקבל תמונה רחבה וברורה, איזה כלי הם רוכשים, מהם כלל יכולותיו ויתרונותיו ואף לקבל תמונה לציוד הנלווה לאותם כלים, כשציוד זה הכרחי עבורם בביצוע מגוון רחב של עבודות ואתגרים בפרויקטים אליהם הם נדרשים.

מפרט טכני מלגזה

בחינת מפרט הציוד לעומק מצריכה, כמובן, עין של אנשי מקצוע. מעבר על מפרט הציוד יאפשר לכם להבין האם כלי ההרמה והשינוע המוצעים למכירה יוכלו לעמוד בהרמה ושינוע של הציוד שלכם, האם המפרט כולל ציוד החלפה (למשל, האם המפרט כולל בתוכו צמיגים להחלפה) והאם אף ניתן להוסיף או לגרוע ציוד מהמפרט שהועבר אליכם ובכך לדייק עוד יותר את רכישת אותם כלים לצרכים הנקודתיים שלכם.

התייחסות ללוחות זמני האספקה

לאחר שהגדרנו לעצמנו איזה ציוד הרמה ושינוע מתאים לעסק שלנו, ישנו קריטריון חשוב נוסף הנוגע לרכישה, כשקריטריון זה אינו נוגע ישירות לאיכות המוצר שאותו אנו רוכשים או שוכרים, אלא נוגע לזמני האספקה שלו.

אספקת צמ"ה למרחבי תעשייה ועסקים אינו דבר הנעשה בנָקֵל. חברות כמו צ'פניק, העוסקות ברכישת של ציוד מחברות בינלאומיות מובילות בתחום הצמ"ה, יודעות להעיד כי מדובר, אמנם, בתהליך רכישה מסודר, אך כזה שתלוי במספר רב של גורמים המובילים, לא פעם, לזמני אספקה לא מבוטלים באורכם.

אלו העוסקים ברכישה של ציוד הרמה ושינוע, מודעים כמובן לזמני האספקה של חברות רבות, ופועלים לבצע את ההזמנות מבעוד מועד. מנגד, חשוב כמובן לבחור בחברת ייבוא מהימנה המתייחסת לזמני האספקה כדבר בקודש וכזו המאפשרת מציאת פתרונות במקרים בהם חל עיכוב בלוחות הזמנים שנקבעו מראש.

אנו בצ'פניק, כחברה עוסקת בייבוא של כלי צמ"ה עשרות שנים, בנינו מערך מקצועי ויעיל שרואה בזמני האספקה קריטריון משמעותי וחשוב, לבטח עבור לקוחותינו הבונים את תוכניות העבודה שלהם שנים קדימה וזאת בהתאם לאספקת ציוד ההרמה והשינוע שלהם.

מיני באגר לעבודות עפר

בתחום כלי הצמ"ה קיימים סוגים שונים של כלים המשמשים תעשיות שונות. אחד מהכלים היעילים לביצוע עבודות עפר הוא המיני באגר, המוכר גם בשם מחפר ומחפרון. כלי שאותו ניתן לראות בלא מעט פרויקטים בתחום הבנייה בישראל ואף בתחומים נושקים אחרים.

ביקור באתר של צ'פניק יאפשר לכם להתרשם ממספר סוגים של מחפרונים למכירה המיוצרים על ידי חברת LOVOL הסינית, כשלה התמחות בייצור רכבי צמ"ה שונים וייבוא רחב של כלים למדינות אמריקה ואירופה.

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות המיני באגר וזאת בכדי שתוכלו לקבל תמונה כמה שיותר רחבה אודות אותו כלי יעיל ואף במידע ורקע הנוגע לו.

מהו בעצם מיני באגר?

המיני באגר, המוכר גם בשם מחפרון ומחפר, נחשב לכלי בו עושים שימוש רחב בתחום הבנייה, כשלו מתקן דמוי זרוע בחלקו הקדמי.

אותה זרוע ניתנת להורדה והרמה כשהיא בנויה כזרוע תלת מפרקית. זו משמשת לחפירה בעפר ואדמה, בעבור הרמה והעברה של חומרים כבדים, בפינוי של פסולת בניין ובחפירה מדויקת בעבור פרויקטים של הנחת תשתיות.

מפעיל המחפרון נמצא בישיבה על גבי הכלי כשפניו כלפי פנים. על המפעיל לעבור הסמכה מקצועית מלאה לעבודה בכלי ולהחזיק ברישיון בתוקף של מפעיל מיני באגר מוסמך.

 

שוק בעליה

מחקר שוק שפורסם באתר straitsresearch.comהעריך כי שוק המחפרונים הבינלאומי בשנת 2023 הגיע לסכום של 9.34 מיליארד דולרים. אותו מחקר הציג נתוני הערכה עתידיים, כשהצפי הוא שאותו שוק יצמח בשנת 2032 לסכום של 15.31 מיליארד דולרים, כשאחוז התפתחות בשנים 2024 ועד 2032 מגיע לגידול של 5.65%.

Mini Excavator Market

גידול שוק המחפרונים הבינלאומי. מקור:straitsresearch.com

 

במדינות בהן מתרחשת עלייה מתמדת בתחום הבנייה והנדל"ן, קיים כמובן צפי לעלייה בשימוש בכלי צמ"ה שונים ובראשם השימוש באותם מחפרונים. בישראל, בה מקודמים פרויקטים רבים בתחום הנדל"ן, כשאלו כוללים בעיקר פרויקטים של התחדשות עירונית ותמ"א 38, ניתן לראות גם כן את העלייה בשימוש בכלים אלו.

יתרונותיו היחסיים של המיני באגר

בהשוואה לכלי צמ"ה אחרים, נחשב המיני באגר לכלי קטן ומהיר, כשמאפיינים אלו מהווים את יתרונותיו היחסיים לעומת כלי צמ"ה אחרים בתעשיות הבנייה והחקלאות. מדובר בכלים הנחשבים חזקים, בעלי כושר ניידות גבוה וקלים לתחזוקה.

אחד מהסוגים הנפוצים של המיני באגר בישראל, הוא הסוג בעל ארבעה מסלולים, כשאלו כוללים גלגלי שיניים בדומה לבסיס ההינע של טנקים. בסיס זה מאפשר למיני באגר לנוע לכיוונים צידיים ולבצע עבודות בשטחים שונים ומאתגרים.

בקצה הזרוע המפרקית של הכלי ניתן לחבר דלי, כף חפירה ואף פטיש חציבה וזאת בהתאם לצרכים הנקודתיים בכל פרויקט. באמצעות אותה זרוע, והכלים המחוברים אליה בקצה, מתאפשר לכל מפעיל לחפור ולשנע אדמה בוצית, חצץ וחול, כשמשימות אלו הינן משימות על בסיס יומי ממש בענף הבנייה.

הסמכה על הכלים בישראל

כפי שציינו בתחילת הכתבה, על מפעילי המיני באגר לעבור הסמכה מקצועית שבסופה יזכו לקבל רישיון בהפעלת כלי זה.

עובדים ומפעילים המיועדים לבצע עבודות על כלים אלו, מחויבים בהכשרה מקצועית. אותה הכשרה נעשית במסגרות מקצועיות המוכרות ומפוקחות על ידי משרד העבודה הרווחה והשירותים החברתיים. במסגרת אותה הכשרה, יזכו המפעילים לקורס הכולל 40 שעות עיוניות בנושאי בטיחות, דיני תעבורה בישראל ואופן הפעלת הכלי.

לצד הלימוד העיוני, זוכים המפעילים ב-160 שעות לימוד מעשיות, כשאלו כוללת לימוד והסמכה על המיני באגר ואף הסמכה על כלים נוספים, דוגמת שופל (מוכר גם בשם יעה אופני), משאית עפר (פירקית) ועוד.

משך הלימודים הינו כחמישה שבועות, חמישה ימים בשבוע. עבור חיילים וחיילות משוחררים, קיימת האפשרות ליהנות ממימון מלא של הקורס על ידי האגף והקרן לחיילים משוחררים במשרד הביטחון מבלי הצורך לעשות שימוש במענק השחרור.

דגמים מיני באגרים בצ'פניק:

מיני מחפרון (באגר) לובול FR18

מיני מחפרון (באגר) לובול FR26

מיני מחפרון (באגר) לובול FR36

 

איך לבחור את המלגזה המתאימה לכם ביותר?

המבחר הרחב בשוק המלגזות, זאת לצד האפשרות לשכור מלגזות מבלי הצורך לרכוש, מוביל לשאלות רבות הנוגעות לקריטריונים ומאפיינים שאליהם חשוב להתייחס ולקחת בחשבון בטרם נבחר בצי המלגזות לאתגרים בפניהם אנו עומדים.

אחת מהחברות המובילות והמרכזיות בשוק המלגזות הישראליים, שממנה ניתן לייבא, לרכוש ולשכור מלגזות בישראל היא חברת צ'פניק, העוסקת בתחום הרחב של צמ"ה עוד משנות ה-70.

בכתבה שלפניכם ניגע במספר קריטריונים ומאפיינים שחשוב להכיר בטרם אנו מתפנים לרכוש ו\או לשכור מלגזות.

שאלה מרכזית – מלגזה מונעת או חשמלית?


מלגזה חשמלית הייסטר עם מצבר 48 וולט

 
מלגזת דיזל סדרה A

שוק המלגזות בשנים האחרונות נהנה גם כן מכלים המונעים באמצעות חשמל. כניסתן של מלגזות חשמליות הוביל קניינים של תעשיות רבות לחשב מסלול מחדש בכל הנוגע לרכישה או השכרה של צי מלגזות.

ההבחנה בין מלגזות מונעות (לרוב מדובר במלגזות דיזל) למלגזות חשמליות, יהיו ברוב המקרים ההבחנה הראשונה שתידרש מצד חברות מייבאות אל הקניינים של אותן תעשיות.

כיום, למול המודעות והשאיפה הרבה ליצור סביבת עבודה שקטה וידידותית לסביבה, זאת לצד היכולת ליהנות ממלגזות המצריכות פחות תחזוקה, מעדיפים קניינים רבים לחדש את צי המלגזות שלהם ולבצע מעבר מלא ממלגזות מונעות למלגזות חשמליות.

מנגד, חשוב לציין, שגם כיום ישנן תעשיות המעדיפות להישאר נאמנות למלגזות מונעות, כשאלו נחשבות למלגזות חזקות ומסיביות המאפשרות עמידה באתגרים מורכבים בחלק מהתעשיות הכבדות.

גם לאחר הבחירה במלגזה מונעת או חשמלית, ישנם כמובן שיקולים וקריטריונים נוספים שנלקחים בחשבון על ידי הקניינים.

שאלת התקציב

תעשיות רבות בישראל וברחבי העולם עובדות ופועלות בהתאם לתקציבים שנתיים. תקציבים אלו, בחלק מהמסגרות יכולים להיות נדיבים ורחבים ומאפשרים לאותן תעשיות לבחור במלגזות איכותיות, זאת מבלי לדאוג שאלו יחרגו ממסגרת התקציב, בין אם בעת רכישתם ובין אם מדובר על עלויות תחזוקה רחבות בהמשך.

ברוב המקרים, מסגרות התקציב של תעשיות רבות אינן מאפשרות לקניינים רבים להתעלם מהעלויות הכרוכות ברכישה של כלים אלו. כאן, על הקניינים לקחת בחשבון מהן המלגזות שיכולות להתאים לצרכים העיקריים שלהם וזאת במסגרת תקציב ייעודי ומוגדר.

בחלק מהמקרים, יעדיפו חלק מהתעשיות לצמצם את צי המלגזות שירכשו וזאת בכדי לשים את ידן על מלגזות איכותיות יותר, כשאלו כשירות לעבוד במחזורי עבודה ובכך הן מסוגלות לכפות על כמות המלגזות שייעודו לאותה תעשייה מלכתחילה.

כושר הרמה

קריטריון כושר ההרמה של כל מלגזה מהווה נתון חשוב ומשמעותי בכל רכישה. בתעשיות כבדות, דוגמת אלו בתחום הברזל והפלדה, הצורך המובהק יהיה ברכישה של מלגזות להן כושר הרמה מרבי.

מנגד, בתעשיות אחרות, דוגמת תעשייה העוסקת בייצור שבבים למכונות ומחשבים לה אגפים לוגיסטיים, הצורך יהיה במלגזות להן כושר הרמה הנחשב לסטנדרטי יותר, כשהשאיפה תהיה לבחור דווקא במלגזות להן יכולות תמרון גבוהות, בהגעה למדפי אחסון גבוהים וכאלו שמסוגלות להעמיס ולפרוק סחורה מסוגים שונים של רכבים, דוגמת משאיות וטנדרים.

בתחום החקלאות, בו גם כן קיים שימוש רחב במלגזות, ישנו הצורך במלגזות להן כושר הרמה מרבי של עד שלוש טון, זאת תוך היכולת ליהנות ממלגזה לה מהירות נסיעה מעבר לסבירה והיכולת לנוע במרחבים חיצוניים מאתגרים.

אצלנו בצ'פניק, נהנים קניינים רבים ממלגזת שדה מדגם M26\30, כשזו מהווה דוגמה המחדדת את השילוב אליו שואפים קניינים רבים למלגזות בתחום החקלאות – מלגזה בה קיים שילוב בין כושר הרמה גבוה וזאת מבלי לוותר על מהירותה, גובה הרמה של עד 7 מטרים ומנוע חזק בעל 74 כוחות סוס.

מלגזת שדה ושטח M26\30
מלגזת שדה M26\30

מעוניינים לשכור מלגזות שלנו? להתייעץ בנוגע לרכישה של צי מלגזו מהמגוון הרחב שיש לצ'פניק להציע לכם?

מוזמנים ליצור עמנו קשר כאן.

 

מלגזת היגש: מהי ומהם השימושים הנפוצים שלה?

אלו המכירים לעומק את עולם המלגזות יודעים להצביע על סוגים רבים ושונים של מלגזות. אחד מהסוגים הפחות מוכרים לקהל הרחב היא מלגזת היגש, כשגם ממנה נהנים כיום לקוחות צ'פניק.

 

המגוון הרחב בסוגים והדגמים של המלגזות, בא לתת מענה לאתגרים והמשימות הרבות להם נכונות התעשיות השונות בישראל ובמדינות נוספות. גם מלגזת היגש, המוכרת בשמה הלועזי כ-Reach Truck, מהווה מלגזה שיש בה לתת מענה ייחודי יותר.

 

בכתבה שלפניכם נעמיק אודות מלגזת היגש. מהי אותה מלגזה ומהם השימושים הנפוצים שלה.

 

מהי בעצם מלגזת היגש?

 

מלגזת היגש הינה מלגזה ניידת שעיקר שימושה נעשה במחסנים, מרכזי לוגיסטיקה ובאתרי עבודה לא מקורים. לעומת מלגזות אחרות, למלגזות היגש ישנה זרוע ארוכה ולה משטח עבודה (המוכנה בעצם היגש) שאותו יכול מפעיל המלגזה להאריך וזאת בכדי להגיע בצורה נוחה ובטוחה למטענים המאוחסנים בגבהים שונים.

 

קיימות כיום בשוק מלגזות ההיגש מלגזות להן יכולת הגעה לגובה מרבי של 12 מטרים, כשאצלנו בצ'פניק תוכלו אף ליהנות ממלגזת היגש מדגםR1.4 – R2.5  לה גובה הרמה מרבי של 14 מטרים. יכולות אלו הופכות את מלגזות ההיגש לכלי עבודה אידיאלי בכל הנוגע ליכולת לנצל חללי אחסון ולוגיסטיקה בצורה יעילה וחסכונית.

 

באילו תעשיות נפגוש מלגזות היגש?

 

מלגזות היגש, כאמור, מהוות מלגזות המיועדות לצרכים של תעשיות מסוימות וזאת בהתאם לאתגרים ולתנאי החלל והעבודה בכל מקום. כיום, תוכלו לפגוש שימוש במלגזות אלו כמעט בכל תעשייה בישראל.

 

מחסנים ומרכזי לוגיסטיקה

 

כפי שציינו קודם, מלגזות היגש הפכו בשנים האחרונות לכי עבודה נפוץ ומועדף במחסנים ומרכזי לוגיסטיקה רבים בישראל. אלו כוללים, בין היתר, מחסני מזון (הן של יצרניות מזון והן של רשתות מזון וסופרמרקטים), מחסנים לחלקי חילוף בתחום הרכב, מרכזי לוגיסטיקה לציוד מחשבים, מחסנים לכלי בית ועוד.

 

באותם מחסנים ומרכזי לוגיסטיקה, משמשים מלגזות היגש ככלי מרכזי לאיסוף מסודר של מוצרים מהמדפים, במיון וארגון המלאי, בהעמסה ופריקה של ציוד ממכולות ומשאיות, זאת תוך יכולת תמרון גבוהה וביכולת להגיע לגובה של 12-14 מטרים.

 

חקלאות ומשקים

 

את מלגזות ההיגש ניתן לראות גם בענף החקלאות ובמשקים רבים בהם מגדלים בעלי חיים. ברפתות, למשל, משמשות אותן מלגזות להעברה של מזון, חציר, ציוד חקלאי, ביצוע משימות אספקה ובסידור של סחורות.

 

היכולת של אותן מלגזות לעבוד גם מחוץ למרכזי עבודה מקורים, הופכת את המלגזות לכלי חיוני ממש עבור לא מעט חקלאים ובעלי משקים. אלו דואגים, בין היתר, להכשיר את העובדים בנסיעה ותפעול מלגזות אלו, מה שהופך את העבודה לקלה ויעילה יותר, הן עבור צוות העובדים והן עבור הממשקים הרבים שאיתם באים במגע בכל משק חקלאי.

 

קווי ייצור והרכבה

 

תעשיות רבות העוסקו בקווי ייצור והרכבה זקוקות גם כן למלגזות היגש. אותן מלגזות הופכות לכלי יעיל בתוך וכחלק אינטגרלי במערך הייצור, לבטח במקרים ובהם חומרי הגלם צריכים להיות מובלים לאורך שעות עבודה רבות, כשאותם חומרי גלם ניתנים להעברה במתחמים קטנים וצפופים רק באמצעות כלי צמ"ה קומפקטי כמו מלגזות היגש.

 

שימוש יעיל ונכון של מלגזת היגש בתוך מערך הייצור וההרכבה מאפשרי את ייעול התהליך, הן מבחינת הזמן שלוקח לסיים את פס הייצור והן מבחינת היכולת של צוות העובדים להתרכז ולהתפנות למשימות אחרות, כשלמפעיל המלגזה אחריות ומשקל משמעותי ביכולת לתרום לתפוקה ואף למצוא עם הזמן דרכים נוספות כיצד לייעל אותה אף יותר.

 

לצד התעשיות בהן נגענו, חשוב לציין ולומר כל מלגזות אלו הפכו לכלי חובה ממש גם בתעשיות הנחשבות למורכבות ו"קשוחות" יותר, דוגמת ענף הבנייה והמתכות ואף ביכולת לעשות בהן שימוש במוסכים, האנגרים ובתי מלאכה.

יבוא טרקטורים חקלאיים

ייבוא של כלי צמ"ה לישראל, ובראשם טרקטורים המיועדים לתחום החקלאות, מהווה אתגר חשוב ומרכזי עבור כל חקלאי ובעל משק. ביטוי לצורך בטרקטורים אלו ניתן לראות במשקים רבים, המעידים עד כמה כלי זה מהווה גורם מרכזי ביכולת לעמוד במשימות השוטפות.

 

בישראל, מהווה חברת צ'פניק את אחת החברות המובילות והמרכזיות בייבוא של טרקטורים חקלאיים. צ'פניק פעילה עוד משנות ה-70 ומוכרת בענף החקלאות ככזו המספקת לחקלאים ומשקים טרקטורים חקלאיים מחברות בינלאומיות מובילות ובראשן חברת Landini האיטלקית.

 

מתי החל ייבוא של טרקטורים לחקלאות בישראל?

 

ראשוני הטרקטורים לחקלאות הגיעו לישראל מאירופה בסוף שנות העשרים של המאה הקודמת. באותה עת, הובאו לישראל טרקטורים שאובזרו בגלגלי נסיעה מפלדה, כשלהם מנוע דיזל עם ראש ליבון (מנועי ראש ליבון אופיינו במנועים שפעלו בטמפרטורות גבוהות). טרקטורים אלו אופיינו ככלים כבדים ומגושמים, בעלי הספקים נמוכים, כשלמפעילים היה קושי, במקרים מסוימים, להתניעם.

 

עם השנים, החלו בישראל לייבא טרקטורים לחקלאות גם מארה"ב. גם כאן, צוידו הטרקטורים האמריקאים בגלגלי פלדה, כשמנגד אלו כבר היו מאובזרים במנועי נפט ומנועי בנזין. הטרקטורים מארה"ב נחשבו לטרקטורים מגושמים פחות והפכו ליעילים ונוחים להפעלה בקרב משקים רבים בישראל.

 

כניסתם של טרקטורים הנעים על גבי זחלים החלה בשנות ה-30. טרקטורים אלו היו מצוידים גם כן במנועי נפט ובנזין, כשלהם הספקים של עד 22 כוחות סוס. כוח הסחיבה של אותם טרקטורים היה רחב יותר, כשלהם גם כושר תמרון גבוה ושיפור מרבי בנוחות המפעיל וביכולת לתפעל ולשלוט בכלי.

 

לאורך השנים, נהנו החקלאים בישראל ממבחר רחב של טרקטורים לחקלאות, זאת תוך היכולת ליהנות מהתקדמות טכנולוגית בתחום, כשזו כללה, בין היתר, טרקטורים המצוידים במנועים בעלי הספקים גבוהים, כאלו המאופיינים במרווחי קרקע רחבים וטרקטורוני אופנים בעלי הנעה של 4 X 4.

 

הגברת הייבוא של טרקטורים לחקלאות כפועל יוצא להשקעה בטכנולוגיות בתחום

 

באוגוסט 2023, החליט משרד החקלאות בישראל להשקיע סכום של 30 מיליון דולרים לחיזוק החקלאות בישראל בכל הנוגע להשקעה בטכנולוגיות שונות שיש בהן לקדם את הענף הכה חשוב.

 

בהודעה של משרד החקלאות יזכה כל חקלאי בישראל לקבל כ-30% משווי ההשקעה שלו בטכנולוגיה. בהודעה שיצאה הבהיר משרד החקלאות כי יתמוך בטכנולוגיות בתחום "מכונות קטיף ואסיף לפירות, מכונות שתילה לירקות, מזרעות, שימוש בשרותי מידע לחקלאות מדייקת באמצעות צילומי לוויין, רחפנים או חיישנים משדרים המשמשים לבקרת השקיה, דישון, ריסוס וצימוח, מערכות בקרה לאקלים ומים, מערכות הידרופוניות, מערכות מיון בבתי אריזה ועוד".

 

התמיכה הכספית לאותם חקלאים, מאפשרת לרבים מהם כיום לנתב לעצמם תקציבים רחבים יותר בעבור ייבוא ורכישה של טרקטורים חקלאיים. אנו, בצ'פניק, רואים עצמנו כחברה מובילה בישראל המאפשרת לחקלאים ומשקים ליהנות מטכנולוגיות חדישות ביותר בכל הנוגע לתחום הצמ"ה ומאפשרים לאותם חקלאים, שנהנים מאותה תמיכה של משרד החקלאות, לייבא למשקים שלהם את הטרקטורים המובילים בתחום, זאת תוך הידיעה כי הם שמים מבטחם בחברה מהימנה ומקצועית, שתהווה עבורם מסגרת המעניקה מענה צרכני ומקצועי בנוגע לכל אתגר עתידי עימו יצטרכו להתמודד.

 

ייבוא טרקטורים חקלאיים מחברה המספקת שירותי אחזקה

 

חקלאים רבים בישראל, לצד גורמים בתעשיות אחרות, יודעים להעיד עד כמה מלאכת הייבוא של כלים ארצה אינה פשוטה ובה אתגרים ומאפיינים רבים שיש להכיר. לצד היכולת לזהות חברות המתמחות ומצטיינות בייבוא של כלים אלו, שאיפתם של חקלאים רבים למצוא ולאתר חברות שלא רק מייבאות את אותם כלים, אלא יודעות לתת מעטפת מקצועית רחבה יותר, כשבראשה היכולת לספק שירותי אחזקה לאותם כלים.

 

אנו בצ'פניק מאפשרים לכלל לקוחותינו ליהנות ממחלקת שירות רחבה הכוללת תמיכה טכנית, תוך מתן מענה מהיר ומידי לכל מקום בארץ, זאת באמצעות צי ניידות הקיים בחברה.

 

מעוניינים לבחון מה יש לנו להציע לכם בכל הנוגע לייבוא של טרקטורים חקלאיים? צרו קשר עוד היום בטלפון 03-9533200.

 

לקטלוג טרקטורים לנדיני לחצו כאן.

 

לקטלוג טרקטורים לובול לחצו כאן.

דילוג לתוכן