בטיחות לפני הכל: חשיבותן של מלגזות איכותיות בתעשייה – המדריך השלם

עוצמת מלגזות חשמליות

בכתבות קודמות העמקנו אודות איכות המלגזות הקיימות כיום בשוק כלי הצמ"ה. עבור תעשיות רבות, ההשקעה הכספית ברכישה של מלגזות איכותיות מתבצעת גם בכדי שאלו יעמדו בסטנדרטים בטיחותיים גבוהים.

מסגרות תעשייה בישראל רואות בבטיחות העובדים מטרה מקודשת. נכון לכתיבת שורות אלו, על פי מאגר הנתונים של "קו לעובד", נהרגו עד כה בשנת 2024 בישראל לא פחות מ-58 בני אדם, כשבשני מקרי מוות הייתה מעורבות הנוגעת לעבודה באמצעות מלגזה.

למול העובדה כי השימוש במלגזות עלה בשנים האחרונות, אנו בצ'פניק רואים חשיבות רבה ברכישה של מלגזות איכותיות, כשבהן מושם דגש מרכזי על הפן הבטיחותי, הן עבור המפעיל עצמו והן עבור העובדים סביב.

שימוש בחיישנים ומצלמות

במלגזות איכותיות ניתן להתרשם ממגוון רחב של חיישנים ומצלמות התורמות תרומה מכרעת לבטיחות המפעיל במלגזה. חיישני קרבה במלגזות מתריעים בפני המפעיל עם התקרבות המלגזה לגופים ועובדים שונים במרחב, מה שמסייע ומפחית מקרים של תאונות.

המצלמות במלגזות מרחיבות את יכולת הראות של המפעילים, כשאלו נהנים מהיכולת לראות את המתרחש סביבם בצורה מלאה ונוחה יותר, זאת באמצעות צילום המתרחש על גבי צגים רחבים וברורים.

טכנולוגיות לחישת עומסים

חידוש טכנולוגי מרכזי במלגזות כיום, המוסיף לבטיחות, נוגע לטכנולוגיה המסוגלת לזהות את משקל המטען שמורם ולהתאים את ביצועי המלגזה בהתאם. טכנולוגיה זו נותנת מענה למקרים בהם העמסת יתר של ציוד על גבי המלגזה עלולה להוביל לתאונות מצערות.

טכנולוגיות לחישת עומסים במלגזות הובילה להפחתה משמעותית בסיכויי התהפכות של מלגזות, כשבמקרים אלו קיימת סכנת פגיעה משמעותית למפעילים, גם אם אלו הפעילו את המלגזה עם קסדה עליהם.

בקרת מהירות ובלימה אוטומטית

במלגזות איכותיות ניתן למצוא גם בקרת מהירות ובלימה אוטומטית. מדובר במערכות המסוגלות לזהות מקרים של התנגשות אפשרית עם המלגזה ולהתאים עבורה את מהירות הנסיעה.

טכנולוגיית בלימה אוטומטית, דוגמת מערכת ABS – בלימה נגד נעילה, מספקות גם הן פתרונות למקרים בהם יש צורך לבצע עצירה מבוקרת או מיידית במצבי חירום. מערכת זו מפחיתה עבור המפעיל את הצורך בביצוע בלימה ידנית לאורך עבודתו, מה שתורם גם לערנותו.

זיהוי פעילות מפעיל ומניעת פעולות לא בטיחותיות

חלק נוסף של חיישנים ומצלמות במלגזות משמש גם למעקב וניטור פעולות המפעיל. אותם חיישנים ומצלמות יודעים לזהות התנהגות לא בטיחותית של מפעילים ולמנוע מהם את הגישה והיכולת להפעיל את המלגזה.

בחלק מהמלגזות טכנולוגיה זו יודעת להסב את תשומת לב המפעיל במידה וניסה להפעיל את המלגזה מבלי שחגר את חגורת הבטיחות או בעת ניסיון להעמיס ציוד כבד מעל המותר. בחלק מהמקרים, אופן ההתנהלות של המפעיל במלגזה, בה קיימת אותה טכנולוגיה, אף יצריך התערבות של מנהלי העבודה במקום וזאת בכדי שאלו יוכלו לבטל את הנעילה העצמית של המלגזה, מה שיאפשר למנהל העבודה להתרשם מהתנהלות לא בטוחה של המפעיל ולהקדיש לכך את התייחסותו.

בטרם רכישה של מלגזות – בדקו מהם הצרכים הבטיחותיים המרכזיים שלכם

אנו בצ'פניק עוקבים מקרוב אחר החידושים האחרונים בכל הנוגע לטכנולוגיות בטיחות במלגזות ובשאר כלי הצמ"ה השונים. לקוחות שפונים אלינו, בעבור רכישה של מלגזות, מדגישים עד כמה חשוב להם לצייד את מפעילי המלגזות בכלים שיובילו להפחתה של התאונות במסגרתם.

חלק מהיכולת להפחית בתאונות של מלגזות מצריך גם בחינה מהם הצרכים הבטיחותיים הקיימים בכל מסגרת תעשייתית. במסגרות תעשייתיות בהן יש צורך במלגזות שאמורות לפעול בחללים צרים ונמוכים, למשל, יהיה כדאי להשקיע במלגזות בהן מושם דגש רחב בטכנולוגיית חיישנים ומצלמות, כשאלו יאפשרו לצמצם למינימום את האפשרות לתאונות בין שני כלים, בפגיעה של המלגזה בשאר העובדים ואף בהתנגשויות מיותרות בחלקים סטטיים במבנים השונים.

דילוג לתוכן